Με τον τίτλο αυτόν ο θίασος Αλαλούμ παρουσιάζει τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στο Ανοιχτό θέατρο της Χώρας στην Άνδρο, μια καυστική επιθεώρηση με τραγούδια και σατυρικά σκετς της δεκαετίας του ’80. Κείμενα – Σκηνοθεσία Γιώργος Δάμπασης. Μουσική Διεύθυνση Προκόπης Κωττάκης. Χορογραφίες Ελευθερία Νιριανάκη. Σκηνικά- Κοστούμια Έφη Κούτση. Βίντεο: Κική Καλλίδου. Φωτογραφήσεις: Γιάννης Παπασπύρου. Συμμετέχει ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου. Guest Stars: Ο πρωταγωνιστής του θεάτρου Μιχάλης Μητρούσης, η show woman Κωνσταντίνα και ο τενόρος Νικόλας Παπακωνσταντίνου. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Αντώνης Αντωνόπουλος, Στάθης Δανιηλίδης, Μαρία Ζαβίτσα, Παναγιώτης Ζαβίτσας, Έφη Κούτση, Ράνια Κωνσταντινίδη, Ρίκα Μουρίκη, Σαράντης Παντελιάς, Κατερίνα Σωρούλα. (Δείτε το βίντεο εδώ)

Στη νεότερη ιστορία μας η δεκαετία του ’80 υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική με θεαματικές πολιτικές και κοινωνικές ανακατατάξεις. Αποκαταστάθηκε η Εθνική Αντίσταση, καθιερώθηκε το πενθήμερο, νομοθετήθηκε η ισότητα των δύο φύλων με το φεμινιστικό κίνημα, έγινε απελευθέρωση των μέσων επικοινωνίας με την ίδρυση ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Στην ψυχαγωγία κυριάρχησαν τα τραγούδια του Κηλαηδόνη και του Σαββόπουλου. Στο θέατρο η Ελεύθερη Σκηνή ανανεώνει την Επιθεώρηση ενώ ο Χάρρυ Κλυν σατιρίζει με χιούμορ την επικαιρότητα μαζί με τις γελοιογραφίες του ΚΥΡ. Στην καθημερινότητα εμφανίζονται νέα στοιχεία στη διαφήμιση με προϊόντα με λίγες θερμίδες, ενώ στη γλώσσα της νεολαίας εισβάλλουν οι φράσεις «καράφλιασα, δικέ μου», «κουφή γκόμενα», «είσαι πολύ μεγάλος, μάγκα μου». Στο πολιτικό προσκήνιο πρωταγωνιστεί η μορφή του Ανδρέα με το σύνθημα της Αλλαγής, αλλά η οκταετία του ΠΑΣΟΚ αμαυρώνεται με το σκάνδαλο Κοσκωτά και τα ειδικά δικαστήρια του βρώμικου ’89. Χορηγοί: Golden Star Ferries Μιχάλης Αξιώτης. Χορηγός Επικοινωνίας Εφημερίδα «Ανδριακή».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.