Και ενώ η κακοκαιρία «Ξενοφών» προελαύνει κανονικά με θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και τα πρώτα χιόνια να έχουν πέσει στα ορεινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας πάνω από τα 1.800 μέτρα υψόμετρο περίπου, ένας μεσογειακός κυκλώνας αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του την Παρασκευή 28.9.2018. Πρόκειται για τον Medicane (από τη σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes), μεσογειακός κυκλώνας δηλαδή, ένα σχετικά ασυνήθιστο φαινόμενο, που πιθανόν να προκληθεί στο Νότιο Ιόνιο σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

«Η δημιουργία ενός βαρομετρικού χαμηλού στο Νότιο Ιόνιο την Παρασκευή είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει τροπικά χαρακτηριστικά, δηλαδή απουσία μετώπων, θυελλώδεις ανέμους 12 μποφόρ, ραγδαίες βροχοπτώσεις και σχηματισμό «ματιού». Κυκλώνες τέτοιου τύπου, εμφανίζονται περίπου μία ή δύο φορές τον χρόνο στη Μεσόγειο. Η προγνωσιμότητα του Medicane, σύμφωνα με το ΕΑΑ, είναι μικρή, ιδιαίτερα όσον αναφορά την τροχιά που θα ακολουθήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όμως φαίνεται να εξασθενεί σημαντικά πλησιάζοντας την ηπειρωτική Ελλάδα.

Πηγή: ΕΑΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Photo: Klodjan Lushnjary

Το Λιμεναρχείο Άνδρου ενημερώνει σχετικά με την σημερινή ημέρα 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.