• † Ο ΣΥΡΟΥ & ΑΝΔΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄

 Πληροφορηθείς τήν απώλεια του αγαπητού μου φίλου, ευπατρίδη Ανδριώτη, στοργικού συζύγου, φιλοστόργου πατέρα και διατελέσαντος Δημάρχου Κορθίου αρχικά και του ενιαίου Δήμου Άνδρου στη συνέχεια, Ιωάννη Γλυνού, καταθέτω στη μνήμη του, μαζί με εκατοντάδες άλλους είμαι βέβαιος, την προσωπική μου ευγνωμοσύνη, για την προσφορά του προς τον ηγαπημένο λαό της Ἀνδρου!
Ο Ιωάννης Γλυνός, με τα χαρίσματα που διέκριναν την προσωπικότητά του, την αρχοντιά, την ευγένεια, τη διάκριση, τον πάντα μετρημένο και μεστό περιεχομένου λόγο του, διαχειρἰσθηκε τα δημόσια πράγματα της Άνδρου με τιμιότητα, ανιδιοτέλεια, εντιμότητα, αγάπη προς τον τόπο του και σεβασμό ακόμα προς όσους διαφωνούσαν μαζί του.
Περισσότερο από ποτέ, σήμερα ενθυμούμαι την υποδοχή, που μου επεφύλαξε κατά την πρώτη Επισκοπική μου επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κόρθι, το Φεβρουάριο του 2002, τους λόγους, που απηύθυνε προς το πρόσωπό μου και τα προς την ελαχιστότητά μου δώρα της αγαπώσης με καρδίας του.
Η συναναστροφή μου μαζί του υπήρξε πάντα διδασκαλείο!
Πιστεύω ότι μετά το θάνατο του Νικολάου Θεολόγου, η απώλεια του Ιωάννη Γλυνού κάνει το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Άνδρου πτωχότερο.
Μαζί με τους προοδοιπορήσαντες Δημάρχους Λεωνίδα Βούλγαρη, και Σταμ. Σκόρδο, τον Έπαρχο Ιωάννη Πέρρο και τον Επαρχιακό Σύμβουλο Νικόλαο Παλαμίδη, ο Ιωάννης Γλυνός σηματοδότησε ανεξίτηλα την κοινωνική ζωή της Άνδρου.
Στην εκλεκτή του οικογένεια εύχομαι υγεία και μακροημέρευση.
Ο Θεός να έχει τον Ιωάννη αιώνια στη μνήμη Του!

Ερμούπολη, 29 Οκτωβρίου 2018

 • Θεοδόσης Σουσούδης Δήμαρχος Άνδρου

«Η απώλεια του τέως Δημάρχου Άνδρου Ιωάννη Γλυνού προκαλεί σε όλους μας θλίψη. Ο Ιωάννης Γλυνός ήταν πρόσωπο σεβαστό και ιδιαίτερα αγαπητό, ένας άνθρωπος που προσέφερε στον τόπο του και στους συμπολίτες του, οι οποίοι τον τίμησαν αναδεικνύοντάς τον εκπρόσωπό τους για περίπου τρεις δεκαετίες. Από τη θέση του Δημάρχου Κορθίου και μετέπειτα Δημάρχου Άνδρου, υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με συνέπεια, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, τον διέκρινε η μεγάλη του αγάπη για το Κόρθι και την Άνδρο, προσφέροντας πλούσιο έργο. Ένας πράος και ευγενής άνθρωπος, που σε όλη την πορεία του στα κοινά διακρίθηκε για την εργατικότητά του και τη διάθεσή του για προσφορά.

Θα τον θυμόμαστε για τις αξίες που τον χαρακτήριζαν μέχρι το τέλος της πορείας του. Η απώλειά του μάς λυπεί βαθύτατα και ως Δήμαρχος Άνδρου εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

 • Δημήτρης Ν. Γιαννίσης π. Δήμαρχος Άνδρου

Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Γιάννη Γλυνού. Η μακρόχρονη παρουσία του στην Αυτοδιοίκηση του νησιού ως Δημάρχου Κορθίου και Άνδρου άφησε θετικό αποτύπωμα. Η κοινή μας πορεία, προσφοράς & έργων στους πρώτους Καπποδιστριακούς Δήμους της Άνδρου ήταν ουσιαστική και γόνιμη και έτσι όλοι την  θυμόμαστε

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 •  Χρήστος Βουραζέρης, Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

«Φτωχότερη η τοπική αυτοδιοίκηση….» Μία σημαντική απώλεια για την τοπική αυτοδιοίκηση των Κυκλάδων και όχι μόνο, αποτελεί  ο πρόωρος χαμός του συντοπίτη μας Γιάννη Γλυνού…. Η θητεία του επί σειρά ετών υπήρξε καθοριστική στην αυτοδιοίκηση της Άνδρου, αφήνοντας την προσωπική του καλή παρακαταθήκη…. Με σεβασμό τον αποχαιρετώ στο τελευταίο του ταξίδι….

 • ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Ψήφισμα για τον θάνατο του Ιωάννη Γλυνού, τέως Δημάρχου Άνδρου

Σε δημόσια κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018, με κατεπείγον θέμα την έκδοση ψηφίσματος για τον θάνατο του Ιωάννη Γλυνού, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

Η είδηση του θανάτου του τέως Δημάρχου Άνδρου Ιωάννη Γλυνού προκάλεσε θλίψη στην τοπική κοινωνία του νησιού μας. Για περίπου τρεις δεκαετίες ο Ιωάννης Γλυνός υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση με συνέπεια, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, προσφέροντας πλούσιο έργο. Ως Δήμαρχος Κορθίου και μετέπειτα ως πρώτος Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Άνδρου προσέφερε πολλά στον τόπο με τον δυναμισμό και την εργατικότητά του, τιμώντας στο ακέραιο την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των δημοτών της Άνδρου.

Με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του τέως Δημάρχου Άνδρου Ιωάννη Γλυνού, ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσιος Σουσούδης και το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα, Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11:00, προκειμένου να αποτίσουν τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρώην Δήμαρχο Άνδρου Ιωάννη Γλυνό και αποδώσουν την πρέπουσα τιμή σε αυτόν,

Αποφασίζουν ομόφωνα:

Εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του καλού οικογενειάρχη και εξαιρετικού ανθρώπου

ΙΩΑΝΝΗ ΓΛΥΝΟΥ

Και εγκρίνουν την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος:

Να διατυπώσουν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος τέως Δημάρχου Άνδρου.

Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, τόσο στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην αμέσως επόμενη τακτική συνεδρίασή του.

Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και εν γένει Δημοτικά Κτίρια επί πενθημέρου.

Την ημέρα της νεκρώσιμης ακολουθίας να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου, τα Νομικά Πρόσωπά του και τα Σχολεία της Α/βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού.

Να κατατεθεί στη μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος.

Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας.

Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Να τελεστεί η κηδεία με δημοτική δαπάνη.

Αιωνία του η Μνήμη

Ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσιος Σουσούδης

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ελευθέριος Μπάλλας

Τα μέλη του Δ.Σ. Δήμου Άνδρου

 •  ΕΝΩΣΙΣ ΑΝΔΡΙΩΝ – ΨΗΦΙΣΜΑ

Με το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του άξιου τέκνου της Άνδρου

ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΛΥΝΟΥ τέως Δημάρχου Άνδρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Ανδρίων, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αφού άκουσε τον Πρόεδρο που εξήρε την προσωπικότητα του μεταστάντος, ως εξαίρετου ανθρώπου, με μεγίστη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο,

ΟΜΟΦΩΝΑ Ψηφίζει :

 1. Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια της Ενώσεως Ανδρίων στην οικογένεια του μεταστάντος.
 2. Να αργήσουν τα γραφεία της Ενώσεως Ανδρίων κατά την ημέρα της εκφοράς.
 3. Να διατεθεί ποσό €300 για το έργο της Επιτροπής Κοινωνικής Αντιλήψεως της Ενώσεως Ανδρίων.
 4. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα.

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2018

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                   Η Γεν. Γραμματέας

Μιχαήλ Αθ. Καψαμπέλης      Μαρία Ηρ. Βούλγαρη- Δεδελετάκη

 • Αδελφότητα Ανδρίων «Το Κόρθιον» – ΨΗΦΙΣΜΑ

Με τη θλιβερή αναγγελία του θανάτου του εκλεκτού συμπατριώτη μας Ιωάννη Γλυνού , πρώην Δημάρχου Άνδρου και μέλους της Αδελφότητας Ανδριών Το Κόρθιον , το Δ.Σ της Αδελφότητας συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αφού άκουσε την Πρόεδρο που μίλησε για την προσωπικότητα του εξαίρετου ανθρώπου με προσφορά στο κοινωνικό σύνολο ομόφωνα ψηφίζει:
1ον:Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια της Αδελφότητας Ανδρίων Το Κόρθιον στην οικογένεια του μεταστάντος.
2ον:Να παραστεί εκπρόσωπος του Δ.Σ στην εξόδιο ακολουθία.
3ον:Να κατατεθεί στεφάνι.
4ον:Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Ανδριακό Τύπο και το Διαδίκτυο.
Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ                              ΡΟΜΠΟΥ ΜΟΣΧΟΥΛΑ

 • ΜΟΥΣΤΑΚΕΙΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ

Η Διαχειριστική Επιτροπή Κληροδοτήματος ΠΕΤΡΟΥ Λ. ΜΟΥΣΤΑΚΑ, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους, φίλους και συνεργάτες του εκλιπόντος Γλυνού Ιωάννη, πρώην Δημάρχου Κορθίου και Άνδρου.
Ο Γλυνός Ιωάννης από τις θέσεις τις οποίες υπηρέτησε ως Αυτοδιοικητικός,υπήρξε στενός συνεργάτης του Μουστακείου Κληροδοτήματος βοηθώντας στην επλήρωση του σκοπού του Διαθέτη για την μάθηση των παιδιών του τόπου μας ,την εξέλιξη της εκπαίδευσης τους, αλλά
και για μια σειρά κοινωφελών έργων στην περιοχή Κορθίου με πολιτιστική και εκπαιδευτική βαρύτητα όπως :
Η ανάδειξη του ναού Αγ. Ιωάννη Θεολόγου, η ανάδειξη και χρήση του Δημοτικού Σχολείου Κορθίου Αγ. Τριάδας, ως Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μοναδικού στις Κυκλάδες, η δημιουργία τμημάτων ειδικοτήτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) στην Πίσω Μεριά, η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στην περιοχή Αλαμανιάς Κορθίου.
Έχοντας ως όραμα του την δημιουργία τμήματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Κόρθι, ήταν εκείνος που ώθησε στην πραγματοποίηση των νέων εκπαιδευτηρίων του Κληροδοτήματος στην Πίσω Μεριά Κορθίου τα οποία και μόλις προ λίγων ημερών ως μέλος της αρμόδιας Επιτροπής παρέλαβε!
Το κενό που άφησε στον γενέθλιο τόπο του, που αγαπούσε υπηρετώντας αυτόν και τους ανθρώπους του, είναι δυσαναπλήρωτο.
Αιωνία η μνήμη του.

Η Διαχειριστική Επιτροπή 
Μουστακείου Κληροδοτήματος

ΛΟΤΣΑΡΗΣ Δ. – ΞΑΝΘΟΣ Ι. – ΤΡΑΝΑΚΟΣ Γ.

 

 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Τ.Λ. ΚΟΡΘΙΟΥ
  Οι καθηγητές του Γυμνασίου Τ.Λ. Κορθίου εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το θάνατο του συναδέλφου μας, πρώην Δημάρχου Άνδρου, Γιάννη Γλυνού, που υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος για πολλά χρόνια και στο δικό μας σχολείο και συλλυπούμαστε θερμά την οικογένειά του.
  Για να τιμήσουμε τη μνήμη του και την προσφορά του στην κοινωνία της Άνδρου, αποφασίσαμε αντί στεφάνου να προσφέρουμε δωρεά στο Φιλανθρωπικό Σύλλογο Αποικίων Άνδρου.

 

 • ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΕΤΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

  Στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου Άνδρου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, με θέμα την άμεση έκδοση ψηφίσματος για την απώλεια του τ. Δημάρχου Άνδρου και εκλεκτού μέλους του Συλλόγου μας Ιωάννη Γλυνού, το Δ.Σ ομόφωνα αποφάσισε:

  Να συμμετάσχει σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος.

  Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

  Αντί στεφάνου να κατατεθεί συμβολικό ποσό για την ενίσχυση του Φιλανθρωπικού Σύλλογου Αποικίων.

  Στον Γιάννη το Γλυνό το Λαογραφικό Μουσείο οφείλει τα μέγιστα, γιατί ήταν από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του και πάντα ήταν δίπλα μας, σε κάθε μας προσπάθεια. Του οφείλουμε την ευγνωμοσύνη μας.

  Φίλε Γιάννη, καλό σου ταξίδι.

  Ο Πρόεδρος  Η Γραμματέας

  Δημήτριος Φακής Μαριογκούλα Τηνιακού

 • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΔΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
  Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του ΓΙΑΝΝΗ ΓΛΥΝΟΥ πρώην Δημάρχου Ανδρου.
  Η πρόεδρος κ. Βασιλική Λινού κάλεσε σε ΕΚΤΑΚΗ συνεδρίαση το Δ.Σ. σήμερα Δευτέρα 29/10/2018 και αφού αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του αποθανόντος, την προσφορά, το έργο και την αγάπη του για την Ανδρο, επί πολλά συνεχή έτη, όχι μόνον στην εκπαίδευση, αλλά και στην τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποίαν υπηρέτησε με σεμνότητα, συνέπεια, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα, ευγένεια και χαμόγελο, αφήνοντας πίσω του σημαντικό έργο ………
  ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ το κάτωθι ΨΗΦΙΣΜΑ
  1) Να εκφραστούν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος.
  2) Να παραστεί το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος.
  3) Να παραμείνουν κλειστά τα γραφεία του Σ.Α.Π. κατά την ημέρα της κηδείας.
  4) Να σταλεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένειά του.
  5) Να δημοσιευθεί το παρόν, στόν έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
  Για το Διοικητικό Συμβούλιο
  Βασιλική Λινού Μαρία Φιλιππίδη
  Πρόεδρος Γεν. Γραμματεύς

* ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΔΡΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΛΥΝΟΥ
Ο Γιάννης Γλυνός ταύτισε τη ζωή του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Μακρά η πορεία του, ξεκίνησε το 1986 ως Κοινοτικός Σύμβουλος της τότε Κοινότητας Κορθίου, για να δώσει στη συνέχεια τον αγώνα
από την θέση του δημάρχου Κορθίου επί τρεις συνεχείς τετραετίες και στην συνέχεια του πρώτου δημάρχου του ενιαίου Δήμου Άνδρου,
αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στον τόπο μας.
Διορατικός και πρωτοπόρος, ευγενικός και προσηνής, χαρακτηρίστηκε από συνέπεια, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα
στην άσκηση των καθηκόντων του. Το έργο, η προσφορά και η αξία του αναγνωρίζονται από όλους.
Ο Γιάννης Γλυνός, ο δάσκαλος –καθηγητής μαθηματικών-, ο άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφήνει με τον πρόωρο θάνατό του ένα μεγάλο κενό.
Η Εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων εκφράζει στην οικογένειά του ειλικρινή συλλυπητήρια.

 •  Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου μετά το άγγελμα του θανάτου του υποστηρικτή του συλλόγου μας, Ιωάννη Γλυνού προκειμένου να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα και να αποδώσει την πρέπουσα τιμή σε αυτόν, για το ενδιαφέρον, την ευαισθησία και για την αδιάλειπτη θερμή συμπαράσταση του προς τον σύλλογο μας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη σύσταση και την λειτουργία του σε ένδειξη πένθους και ελαχίστου φόρου τιμής, ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος, ως ακολούθως:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ομόφωνα

1. Να εκφράσει την βαθιά του θλίψη, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους του εκλιπόντος.

2. Να παραστεί ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στην τελετή της κηδείας του.

3. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του συλλόγου και να δημοσιευθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του νησιού μας.

                        Ο πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας

Χαζάπης Νικόλαος           Στυλιανός Παντελεήμων

 • ΨΗΦΙΣΜΑ
  Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άνδρου,Κέας,Κύθνου και Σερίφου {{Ο Θεόφιλος Καΐρης}} μετά τη θλιβερή είδηση του πρόωρου και απροσδόκητου θανάτου του αγαπητού συναδέλφου και επί σειρά ετών Δημάρχου Κορθίου και Άνδρου Γλυνού Ιωάννη, εκτιμώντας το ήθος, την ευγένεια και την προσφορά του στην εκπαίδευση και στο νησί μας και σε ένδειξη πένθους, κλήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του .
2. Να παραστούν εκπρόσωποι του συλλόγου στην εξόδιο ακολουθία.
3. Να καταθέσει χρηματικό ποσό στη μνήμη του στο Φιλανθρωπικό σύλλογο Αποικίων , αντί στεφάνου.
4. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος Περτέση Αλίκη  Η Γραμματέας Λαθήρα Βάσω

* Πανανδριακός Σύλλογος Ναυτικών Άνδρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανανδριακού Συλλόγου Ναυτικών Άνδρου μετά το άγγελμα του θανάτου του πρώην Δημάρχου Ιωάννη Γλυνού προκειμένου να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα και να αποδώσει την πρέπουσα τιμή σε αυτόν, αποφασίζει μετά από έκτακτο ΔΣ. που συνήλθε σήμερα αποφάσισε ομόφωνα:
• Να εκφράσει τα θερμότατα και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
• Να παραστεί ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος καθώς και αντιπροσωπία του Δ.Σ. στην κηδεία.
• .Να δοθεί χρηματικό ποσό στη μνήμη του, στο Ναυτικό Λύκειο Άνδρου, αντί στεφάνου.
• Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του συλλόγου και να δημοσιευθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του νησιού μας.
Για το Δ.Σ
ο Προεδρος Τηνιακός Ανδρέας
Χαζάπης Βασίλειος Γ. Γραμματέας

* ΛΕΣΧΗ ΑΝΔΡΙΩΝ

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της «Λέσχης Ανδρίων» την Δεύτερα 29 Οκτωβρίου 2018, αποφασίστηκε ομόφωνα το κάτωθι,

Η «Λέσχη Ανδρίων» εκ μέρους των μελών της, εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντος αείμνηστου Δημάρχου Άνδρου Ιωάννη Γλυνού, ο οποίος με το ήθος και την προσφορά του ως οικογενειάρχης, εκπαιδευτικός και ενεργός πολίτης υπηρέτησε την κοινωνία της Άνδρου, αφήνοντας αξιόλογο έργο.

Στην εξόδιο ακολουθία θα παραστούν εκπρόσωποι του Δ.Σ. της «Λέσχης Ανδρίων».

Θα κατατεθεί χρηματικό ποσό από την «Λέσχη Ανδρίων» στον «Φιλανθρωπικό Σύλλογο Αποικίων» ως φόρος τιμής στη μνήμη του και στην υπηρεσία του στην κοινωνία της Άνδρου.

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί στα τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το Δ.Σ. της «Λέσχη Ανδρίων»

* Φιλανθρωπικός Σύλλογος Αποικίων

Θλίψη μας γέμισε η είδηση του θανάτου του αγαπητού μας τέως Δημάρχου Γιάννη Γλυνού.
Ο Γιάννης Γλυνός υπήρξε θερμός υποστηρικτής και φίλος του συλλόγου μας.
Από τους πρώτους επιφανείς Ανδριώτες που μας πίστεψε και μας υποστήριξε.
Η απώλεια του μεγάλη. Θα είναι πάντοτε στη μνήμη μας και στις καρδιές μας.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και την ευχαριστούμε που αντί στεφάνων τα χρήματα θα δοθούν στον Φιλανθρωπικό σύλλογο Αποικιων.

Η Πρόεδρος, Ξενούλα Γιαβρίδου και το Δ. Σ. του συλλόγου

* Ο Φιλοπρόοδος Ομίλος “το Γαύριο”

Για τον Γιάννη Γλυνό…
Έφυγε ένας σημαντικός άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ανδρου και καλός φίλος, ο Γιάννης Γλυνός.
Απο τα νεανικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε για το καλό του νησιού, μέσα απο την εφημερίδα “Ανδριώτικη Γνώμη” και συνέχισε ως Δήμαρχος Κορθίου με ένα πολύ σημαντικό έργο, πρωτοφανές για τα δεδομένα του νησιού που αξιολογήθηκε ως σημαντικό και στις υπολοιπες Κυκλάδες. Με τον Σύλλογο μας συνεργάστηκε στην Ημερίδα που διοργανώσαμε “Για την ανάπτυξη τηςΑνδρου” που ήταν ομιλητής.
Θα τον θυμόμαστε πάντα…
Μπέττυ Κωνσταντινίδου
Όλοι εμείς από τον Φιλοπρόοδο Ομίλο “το Γαύριο” εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

* Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, στο θλιβερό άκουσμα του πρόωρου και αδόκητου θανάτου του τέως Δημάρχου Άνδρου και εκλεκτού συναδέλφου
Γιάννη Γλυνού
Ετών 63

συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα:

• Να εκφράσει τα θερμότατα και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και στους Δημότες της Άνδρου.
• Να παραστεί αντιπροσωπία της ΠΕΔΝΑ στην κηδεία, με επικεφαλής το μέλος του ΔΣ και Δήμαρχο Άνδρου Θεοδόση Σουσούδη.
• Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος.
• Να δημοσιεύσει το παρόν Ψήφισμα στον Τοπικό και Περιφερειακό Τύπο.

Ο Γιάννης Γλυνός υπήρξε ένας εκλεκτός, πολύτιμος και αξέχαστος συνάδελφος που υπηρέτησε με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια, ανθρωπισμό, όραμα και πραγματική αγάπη την Άνδρο και τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, από τη θέση τόσο του Δημάρχου όλου του νησιού (2011-2014) όσο και του Δημάρχου Κορθίου (1999-2010) και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο πανέμορφο νησί.
Ήταν υπόδειγμα Ανθρώπου, Επιστήμονα και Υπηρέτη της Αυτοδιοίκησης και αφήνει αξεπέραστη παρακαταθήκη σε όλους μας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αγαπημένης του Άνδρου που θα τον φιλοξενεί για πάντα.

Για την Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. &
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Π.ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

* Καΐρειος Βιβλιοθήκη

Γιάννης Γλυνός (1955-2018) Δήμαρχος Άνδρου.

Θα τον θυμόμαστε για την μεγάλη αγάπη του για την Άνδρο και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

Αιωνία του η μνήμη.

* ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ  ΤΗΝΟΥ – ΑΝΔΡΟΥ – ΨΗΦΙΣΜΑ

Στην Τήνο και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου, σήμερα 30.10.2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00 και μόλις αναγγέλθηκε η είδηση του θανάτου του πρώην Δημάρχου Άνδρου και επί σειρά ετών μέλους του Δ.Λ.Τ.Τ-Α. Γλυνού Ιωάννη, συνήλθε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου για να λάβει απόφαση επί του παρακάτω μοναδικού θέματος:

ΘΕΜΑ ΜΟΝΟ: Λήψη απόφασης για την έκδοση ψηφίσματος από το ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου, μετά το άγγελμα του θανάτου του πρώην Δημάρχου Άνδρου και Μέλους του Δ.Λ.Τ.Τ.-Α. Ιωάννη Γλυνού.

Ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αφού εξήρε την προσωπικότητα, το έργο και την προσφορά του εκλιπόντος στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου και στην Τήνο γενικότερα, πρότεινε και έγιναν ομόφωνα δεκτά τα ακόλουθα:

1. Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Δ.Λ.Τ.Τ.-Α. στα γραφεία της υπηρεσίας καθώς και στους χώρους ευθύνης του, στο νησί της Άνδρου την ημέρα της κηδείας του σε εκδήλωση πένθους.

2. Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του εκ μέρους του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου.

3. Να παρακολουθήσει το Διοικητικό Συμβούλιο την Εξόδιο Ακολουθία.

4. Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα κατά την ώρα της Εξόδιου Ακολουθίας.

5. Να δημοσιευτεί το παρόν στον τύπο και να αποσταλεί αντίγραφο στην οικογένεια του μεταστάντος και

6. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την πρώτη μετά το θάνατό του, τακτική συνεδρίαση.

Ο Αντιπρόεδρος

Ευάγγελος Κορνάρος

Τα μέλη

1. Κροντηράς Παναγιώτης

2. Αποστολόπουλος Βασίλης

3. Αστράς Αριστοτέλης

4. Βιδάλης Νικόλαος

* Γιώργος Δαρδανός

Φτωχότερη η Άνδρος, φτωχότεροι κι εμείς. Έφυγε ο Γιάννης Γλυνός.
Εγνώρισα πολλούς ανθρώπους στη διάρκεια της ζωής μου και είχα την ευκαιρία να σταθμίσω την ηθική τους ποιότητα. Θέλω να πιστεύω λοιπόν ότι διαθέτω την απότοκη των σταθμίσεων αυτών αξιολογική εμπειρία και τη σύστοιχή της διορατικότητα ώστε να μπορώ να διακρίνω την πραγματική αξία. Στη μνήμη μου εξάλλου ομολογώ ότι διατηρώ ιδιαίτερα τα χαρίσματα των ανθρώπων, που σημαίνει και ότι με συντροφεύουν πάντοτε οι αναμνήσεις εκείνων που με την κοινωνική τους δράση προσέφεραν στην κοινωνία, την κόσμησαν και τίμησαν έτσι το αξίωμα του ανθρώπου. Η αναπόλησή τους μου χαρίζει ηθική ευφροσύνη. Ο Γιάννης ο Γλυνός ανήκει σε αυτούς. Και πήρε αυτή τη θέση από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα, σαράντα περίπου χρόνια πριν, όταν ήταν ακόμη φοιτητής. Συναντηθήκαμε στην Ανδριώτικη Γνώμη και βλέποντας έναν ευαίσθητο και δυναμικό νέο, που αγαπούσε τον νησί του με πάθος, τον ρώτησα τι σκόπευε να κάνει όταν τελειώσει το πανεπιστήμιο. Μου απάντησε πως στόχος του ήταν να επιστρέψει στην Άνδρο για να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις που θα κρατούσαν όλους τους νέους στο νησί.
Φίλε Γιάννη, το είπες και το προσπάθησες με όλη τη δύναμή σου. Δημιούργησες πολιτιστικές υποδομές στη μουσική, το βιβλίο και τις βιβλιοθήκες, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και σε τόσα άλλα. Με προσφωνούσες πάντοτε, και κάθε φορά με συγκινούσες το ίδιο, πνευματικό σου πατέρα, οπότε δεν μπορώ να είμαι παρά περήφανος για σένα.
Συλλυπητήρια απ’ την καρδιά μου στην σύντροφό σου Μαρία, την κόρη σου Ειρήνη και τον γιο σου Μιχάλη.

 

 • Ο Νίκος Συρμαλένιος αποχαιρετά τον Γιάννη Γλυνό

  Έφυγε χθες βράδυ από κοντά μας ο φίλος και σύντροφος στους κοινούς αγώνες Γιάννης Γλυνός. Χτυπημένος από ανίατη ασθένεια, έδινε μέχρι τέλος με αξιοπρέπεια την άνιση μάχη, που έχασε τελικά μετά από πολύχρονο αγώνα. Ο Γιάννης, εκπαιδευτικός μαθηματικός στο επάγγελμα, υπήρξε ακαταπόνητος μαχητής της αυτοδιοίκησης, την οποία υπηρέτησε με πίστη και επιμονή, με γνώμονα την αγάπη του για το Κόρθι, αλλά και το νησί του την Άνδρο. Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στα κοινά υπήρξε αιρετός και διετέλεσε αρχικά δήμαρχος Κορθίου και μετέπειτα με την εφαρμογή του Καλλικράτη, δήμαρχος Άνδρου. Είχε πολλούς φίλους και λίγους εχθρούς, γιατί το έργο του ήταν πολύ πλούσιο και παγκοίνως αναγνωρισμένο, ενώ ταυτόχρονα η αξία του αναγνωρίστηκε γρήγορα και πέραν της Άνδρου, σε όλες τις Κυκλάδες, τις οποίες υπηρέτησε για αρκετά χρόνια από τη θέση του μέλους του ΔΣ της Τοπικής Ένωσης Δήμων Κυκλάδων (ΤΕΔΚ), αλλά και ευρύτερα σε όλη την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Με τον Γιάννη πορευτήκαμε μαζί για πολλά χρόνια σε διαφορετικά επίπεδα αυτοδιοίκησης, αλλά αυτό που μου θα μείνει χαραγμένο για πάντα είναι η ανθρώπινη συμπεριφορά του, η απλότητα, αλλά και η διαρκής αναζήτηση για ένα οραματικό σχεδιασμό για το χωριό, για το νησί, για τον τόπο, πάντα με προοδευτικό και κοινωνικό πρόσημο. Σίγουρα το μόνο ελάττωμα του ήταν ότι δεν ήθελε να κακοκαρδίσει κανένα και αυτό πάντα δημιουργούσε προβλήματα σε όσους θεωρούσαν ότι με αυτό τον τρόπο, δεν είχαν την εύνοια της άποψης τους.

Φίλε και σύντροφε Γιάννη της Άνδρου και των Κυκλάδων σε αποχαιρετούμε με οδύνη, συνεχίζουμε όμως μέχρι τέλους να πορευόμαστε στην ίδια κοίτη. Στη γυναίκα σου στυλοβάτη της ζωής σου, στα παιδιά σου, σε όλους τους οικείους σου, τα πιο θερμά συλλυπητήρια!!!

29/10/2018

 • Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

  «Η Άνδρος και οι Κυκλάδες θρηνούν μια μεγάλη απώλεια. Ο Γιάννης Γλυνός, μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού, υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια τα κοινά για 30 χρόνια με αποκλειστικό γνώμονα την πρόοδο του τόπου του και των συμπολιτών του. Διορατικός, προοδευτικός και πρωτοπόρος, ευγενής και προσηνής, πρόλαβε να δει το αυτοδιοικητικό του όραμα να μετουσιώνει τη δημοκρατική και με “ανοιχτούς” ορίζοντες πολιτική του σκέψη. Η Άνδρος και οι Κυκλάδες τον αποχαιρετούν με σεβασμό και καθολική αποδοχή του έργου και της προσφοράς του».

Γεώργιος Λεονταρίτης

 •  Επιμελητήριο Κυκλάδων
 • Προς: Οικογένεια τέως Δημάρχου Άνδρου Ιωάννη Γλυνού
 • Προς: ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ

 Η Διοίκηση και τα στελέχη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη για το θάνατο του τέως Δημάρχου Άνδρου Ιωάννη Γλυνού, ο οποίος υπηρέτησε το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την κοινωνία της Άνδρου επί 16 χρόνια με ανιδιοτέλεια, αποτελεσματικότητα και εντιμότητα. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Με εκτίμηση,  

Ο πρόεδρος Γιάννης Ρούσσος

* Για τον π. Δήμαρχο Γιάννη Γλυνό
Με το θάνατο του Γιάννη, η Άνδρο έχασε ένα άξιο άτομο που είχε γράψει την σπουδαία ιστορία του στο νησί, οι Κυκλάδες έχασαν ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της Αυτοδιοίκησης και εγώ έχασα έναν πολύ καλό συνεργάτη και φίλο!
Αν και ανήκαμε σε δύο διαφορετικές ιδεολογικά παρατάξεις, είχαμε την ίδια φιλοσοφία για τον τρόπο άσκησης του έργου μας, και θέταμε πάνω από όλα την παραγωγή έργων και τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας.
Είχαμε μια έντιμη καθαρή συνεργασία, σε μεγάλα και δύσκολα έργα που η Ν.Α. εκτέλεσε στο Κόρθι , βοηθώντας να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες προκύπταν. Ο Κεντρικός δρόμος προς τον Όρμο, το Αλιευτικό Καταφύγιο, το Αγροτικό Ιατρείο, ήταν μερικά από τα έργα που σημάδεψαν αυτή τη συνεργασία μας.
Ήταν τόσες οι φορές που με ανάγκασε να πάω στο Κόρθι, και τόσος ο χρόνος που βρισκόμαστε μαζί, στην Άνδρο ή στη Σύρο, που γίναμε φίλοι εκτιμώντας ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου.
Έντιμος, καθαρός, άνθρωπος δημιουργικός, με όραμα και επιμονή σε ότι έκανε. Με αυτές τις αναμνήσεις τον αποχαιρετώ και είμαι βέβαιος ότι δεν θα ξεχαστεί ποτέ.
Δημήτρης Μπάιλας
π. Νομάρχης Κυκλάδων

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.