Photo: Μιχάλης Τζανουλίνος

Με ενδιαφέρον σίγουρα και αγωνία αναμένεται κάθε πρωτοβουλία, που αφορά στην αξιοποίηση της περιουσίας πολλών κατοίκων του Γαυρίου, οι οποίοι είδαν από την μια στιγμή στην άλλη να «χάνουν» τις ιδιοκτησίες τους αφενός και αφετέρου να μπαίνει τροχοπέδη στην επιχειρηματική, οικοδομική και οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή, λόγω του χαρακτηρισμού με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, 9.902, 763 στρεμμάτων, ως «δημόσια» από το 2002, από τα οποία έχουν εξαιρεθεί μόνο 19 στρέμματα. Τα «δημόσια» κτήματα αφορούν στις περιοχές Γαυρίου, Άνω Γαυρίου, Κουμαρίου, Σχόλης, Άνω και Κάτω Αγίου Πέτρου και Κυπρί, όπου εκτιμάται ότι διαβιούν 2500 μόνιμοι κάτοικοι.
Είθε η πρωτοβουλία του Γ. Καπάκη να φέρει αποτέλεσμα, με δεδομένα την χρονική στιγμή και το γενικότερο κλίμα.
 
Ι.Καπάκης, Ρ.Κούση, Θ.Δημάκης.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου: «Για το πολύ σοβαρό θέμα των φερόμενων ως δημοσίων κτημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Γαυρίου και του Αγίου Πέτρου λόγω της λειτουργίας των μεταλλείων το 19ο αιώνα επισκέφθηκε ο Γιάννης Καπάκης μαζί με τη Ραλλού Κούση το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, Θανάση Δημάκη.
Πρόκειται για διαχρονικό και πολύπλοκο πρόβλημα που απασχολεί πάρα πολλές περιοχές της χώρας και κυρίως αρκετά νησιά, το οποίο καμία κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει να αγγίξει μέχρι τώρα.
 Όπως μας διαβεβαίωσε ο κος Δημάκης, βρίσκεται σε επεξεργασία ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΉ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, η οποία θα επιλύει το πρόβλημα σε όσα ακίνητα βρίσκονται εντός οικισμών. Η ΡΎΘΜΙΣΗ αυτή αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
 Για τα υπόλοιπα που αφορούν τα εκτός οικισμών, το ζήτημα είναι ακόμη πιο δύσκολο, ωστόσο μελετάται από την αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου το συντομότερο να υπάρξει λύση και να αποδοθούν εξ ολοκλήρου οι περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους.
Η δημοτική παράταξη “Άνδρος της Ζωής μας” παρακολουθεί στενά το θέμα και θα κρατά ενήμερους τους ενδιαφερομένους για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη.»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.