Πενθήμερο Υγείας ξεκινά αύριο στην Άνδρο με αιμοδοσία αλλά και εκδηλώσεις ενημέρωσης και ελέγχου για την πρόληψη του καρκίνου. Η Αιμοδοσία αφορά τις ημέρες 10,11,12 Απριλίου και οι δράσεις για τον καρκίνο το Σαββατοκύριακο 12,13 και 14.4.2019.

Στο μεταξύ ο Δήμος Άνδρου σε συνεργασία με το παράρτημα Αχαρνών και Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης και ελέγχου για την πρόληψη του καρκίνου.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στα Γυμνάσια και Λύκεια της Άνδρου, αλλά και σε ενήλικο κοινό από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, παρέχονται σε γυναίκες δωρεάν προληπτικέςεξετάσεις Test Pap το τριήμερο 12-13 Απριλίου σε όλες της περιοχές της Άνδρου. Oι εξετάσεις θα γίνουν στο Κέντρο Υγείας της Χώρας και στα Περιφερειακά Ιατρεία σε Μπατσί, Γαύριο και Κόρθι, τις εξής ημέρες και ώρες:

Κέντρο Υγείας Χώρας Άνδρου: Παρασκευή, 12/04, 9 π.μ. – 12 μ.μ.
Π.Ι. Μπατσίου: Παρασκευή 12/4, 1-4 μ.μ.
Π.Ι. Γαυρίου: Παρασκευή 12/04, 5-8 μ.μ.
Π.Ι. Κορθίου: Σάββατο 13/04, 11 π.μ. – 2μ.μ.

Οι ομιλίες σε Γυμνάσια και Λύκεια της Άνδρου, θα γίνουν την Παρασκευή (12/4) από ιατρούς της πολυμελούς αποστολής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Αχαρνών και Φυλής και έχουν ως θεματολογία την υγιεινή του στόματος, το κάπνισμα, την πρόληψη του καρκίνου και το πώς μπορεί να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών.

Το πρόγραμμα ομιλιών έχει ως εξής:
1 Ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Γαυρίου – 09:00 για τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Γαυρίου.
2. Ομιλία στη αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Κορθίου – 11:00 για τους μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΣ Κορθίου.
3. Ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας – 10:00 για τους μαθητές του Εμπειρίκειου Γυμνασίου.
4. Ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας – 11:00 για τους μαθητές ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ.

Τέλος, οι ομιλίες για ενηλίκους, που είναι ανοιχτές για το κοινό, θα γίνουν κατά σειρά, την Παρασκευή, 12/04, στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου, το Σάββατο, 13/04 στις 2 μ.μ. στον Πολυχώρο Κορθίου και την Κυριακή, 14/04, στις 11 π.μ. στη Λέσχη Ανδρίων στη Χώρα Άνδρου.  Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο: 2102467871, Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Αχαρνών και Φυλής.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι νοημα εχει το να πολεμησεις τον καρκινο απο την στιγμη που οι πολυςθνικες δεν τον γιατρευουν οριστικα .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.