Στην Άνδρο επί τριήμερο, αλλά και στην Αθήνα ανήμερα της γιορτής, θα γιορτασθεί όπως κάθε χρόνο η πολιούχος του νησιού Παναγία Θεοσκέπαστη. 

Στην Άνδρο

Ο Δήμος Άνδρου προσκαλεί όλες τις Ανδριώτισσες και όλους τους Ανδριώτες να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν προς τιμήν της Παναγίας της Θεοσκέπαστης, της πολιούχου του νησιού μας. Οι τριήμερες εκδηλώσεις θα τελεστούν με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  12 Απριλίου 2019

ΩΡΑ 19:00 – Έναρξη της ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ποιμενάρχου ημών κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Πόλεως Άνδρου.

ΩΡΑ 20:00 – Συγκέντρωση Επισήμων στο Δημαρχιακό Μέγαρο Άνδρου.

ΩΡΑ 22:00 – Έναρξη Παρακλήσεως, Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας (Αγρυπνία).

ΣΑΒΒΑΤΟ, 13 Απριλίου 2019

ΩΡΑ 07:00 – Έναρξη της ακολουθίας του Όρθρου.

ΩΡΑ 08:15 – Αρχιερατική χοροστασία.

ΩΡΑ 09:00 – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Άνδρου.

ΩΡΑ 09:15 – Συγκέντρωση των Επισήμων στο Δημαρχιακό Μέγαρο Άνδρου.

ΩΡΑ 10:45 – Εκκίνηση της λιτανεύσεως της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Θεοσκεπάστου, με κάθε εκκλησιαστική τάξη, η οποία, κατ’ αρχάς, θα κατευθυνθεί στην πλατεία του «Αφανούς Ναύτου», όπου θα τελεσθεί δέηση υπέρ της αναπαύσεως των εν θαλάσση πνιγέντων Ναυτικών και θα ριφθούν δάφνινα στεφάνια στη θάλασσα από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Θεοδόσιο Σουσούδη και τον Πρόεδρο του Πανανδριακού Συλλόγου Ναυτικών κ. Ανδρέα Τηνιακό και εν συνεχεία, προς την πλατεία του Γηροκομείου, στην οποία, μετά την καθιερωμένη δέηση, ο Σεβασμιώτατος

 

Ποιμενάρχης ημών κ. Δωρόθεος Β’ θα εκφωνήσει τον, κατά έθος, πανηγυρικό λόγο. Ακολούθως, θα τελέσθεί επιμνημόσυνη δέηση εκ μέρους του Συλλόγου «εκ Καμπάνης» Σερρών επί της κειμένης στην πλατεία Γηροκομείου προτομής του Αντ/χη Καμπάνη.

ΩΡΑ 12:00 – Μετά το εκκλησίασμα, κέρασμα του Δήμου Άνδρου στο Δημαρχείο.

ΩΡΑ 17:30 – Ακολουθία του Εσπερινού (μεθέορτος)

ΩΡΑ 18:30 – Παραδοσιακοί Ελληνικοί χοροί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Χώρας Άνδρου και της Μεσαριάς, Εμπειρικείου Γυμνασίου Άνδρου, Λυκείου Άνδρου, από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμπάνη Σερρών, το χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου και τον Χορευτικό Όμιλο Υδρούσας.

ΩΡΑ 19:30 – Εκκίνηση της λιτανευτικής πομπής της Εικόνας της Ευρέσεως, προπορευομένης Λαμπαδηφορίας, κατά την άφιξη της οποίας, στην πλατεία του Γηροκομείου, θα αναπεμφθεί δέηση για τη μαθητιώσα και εργαζόμενη νεότητα της Άνδρου.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 14 Απριλίου 2019

ΩΡΑ 07:30 έως 10:30 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Για την ορθή τήρηση του προγράμματος ορίστηκε τελετάρχης από τον Δήμο Άνδρου, ο εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νικόλαος Μποτζιώρης.

Προσκαλούνται άπαντες οι Ανδριώτες να συμμετάσχουν και να συνευχηθούν στην Παναγία τη Θεοσκέπαστη, την πολιούχο της Νήσου μας.

Ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσιος Ι. Σουσούδης

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

 

Στην Αθήνα

ΕΝΩΣΙΣ ΑΝΔΡΙΩΝ Πρόσκληση

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2018, εορτή «Παναγίας Θεοσκεπάστου» Πολιούχου Άνδρου και Προστάτιδος των απανταχού Ανδρίων, η «Ένωσις Ανδρίων» τελεί την ετήσια εορτή της και Πανανδριακή Πανήγυρη, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών με Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία

Ο πρόεδρος Μιχάλης Καψαμπέλλης

 Το Δ. Σ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.