Με την πραγματικότητα της απλής αναλογικής έρχονται οι νεοεκλεγέντες την επόμενη μέρα της εκλογής τους, πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη από την συγκρότηση πλειοψηφίας στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Οι θέσεις στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια διανέμονται αναλογικά με τα ποσοστά που πήραν οι συνδυασμοί στον πρώτο γύρο. Στο δεύτερο γύρο οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες δεν πήραν μπόνους εδρών όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Έτσι, σε όποιον δήμο και περιφέρεια είχαμε δεύτερο γύρο, οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι και περιφερειάρχες δεν έχουν απόλυτη πλειοψηφία συμβουλίων. Επομένως, θα πρέπει να αναζητήσουν συμμαχίες με τους άλλους δημοτικούς συνδυασμούς. Στο μεταξύ στην Αυτοδιοίκηση δεν ισχύει η «ψήφος εμπιστοσύνης» όπως στην κεντρική κυβέρνηση. Η στελέχωση της διοίκησης είναι στη διακριτική ευχέρεια του δημάρχου ή του περιφερειάρχη. Αν όμως δεν έρθει σε  συμφωνία με μέρος της αντιπολίτευσης (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη στελέχωση της διοίκησης), θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να μην μπορεί να περάσει τις αποφάσεις του από το συμβούλιο.

Η καλή εκδοχή είναι αυτές οι συνεργασίες να έχουν προγραμματικό χαρακτήρα. Η κακή είναι να γίνουν πεδίο παζαριών για θέσεις ευθύνης στη διοίκηση. Η κατάσταση μπορεί περιπλέκεται βέβαια περισσότερο όταν έχουμε συνδυασμούς που έχουν εκλέξει 1 ή 2 συμβούλους.

Ηκατανομή των εδρών στην Άνδρο έχει ως εξής:  Χώρα (9) Υδρούσα (8) Κόρθι (4). Στο 21 μελές Δημοτικό Συμβούλιο της Άνδρου εκλέγονται με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα οι εξής: Δημήτρης Λοτσάρης Δήμαρχος, Θεοδόσης Σουσούδης, Βάμβουκας Μανώλης, Βιδάλης Νίκος, Θεοδωράκης Διαμαντής, Τσατσομοίρου Αθηνά (;), (5 Σουσούδης) ή Βασίλης Αδάμης (1 Καπάκης), Βενετίκη Μαρία,(1 Λοτσάρης) Γιαννίσης Δημήτρης, Στεφάνου Νικόλαος, (2 Γιαννίσης)  Μπάλλας Λευτέρης, (1 Μπάλλας) Μουστάκας Νικόλαος, Μακρή-Κοζανίτη Αθηνά, Μπιθικότση Αναστασία, (3 Λοτσάρης) Καπάκης Γιάννης, Μαμάη – Καπόν Αναστασία, Αθανασίου Φραντζέσκος (;), (3 Καπάκης) ή Γιώργος Ψωμάς (1 Σουσούδης), Μαμάη – Μανδαράκα Ανδρονίκη, Αντώνογλου Αντώνης, (2 Σουσούδης) Μπακέλας Γιάννης, Τηνιακός Δημήτρης,(2 Λοτσάρης) Τσαούσης Σπύρος, (1 Καπάκης) Τρανάκος Γιώργος (1 Σουσούδης).

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.