Αντιπροσωπεία της Ένωσης Ανδρίων με επικεφαλής τον πρόεδρο της Μιχάλη Καψαμπέλη πραγματοποιεί επίσκεψη στο χωριό Καμπάνη του Κιλκίς για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωση της περιοχής κατά την διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων 1912-13. Εκεί ο συμπατριώτης μας Συνταγματάρχης Αντώνιος Καμπάνης δεν δίστασε να δώσει τη ζωή του εμπνέοντας τους στρατιώτες του στην νίκη.
Παράλληλα με τις τις εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνει ιδιαίτερη τελετή όπου, σαν επιστέγασμα των θερμών σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, θα υπογραφεί πρωτόκολλο αδελφοποίησης του εκεί Πολιτιστικού Συλλόγου “Καμπάνης” με την Ένωση Ανδρίων.

Στο Κιλκίς έχει μεταβεί και ο Δήμαρχος Άνδρου Θ. Σουσούδης.

 Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ του Κιλκίς και της Άνδρου, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της ονομασίας του Πάρκου Δημοτικού Σχολείου ως «Πάρκο Ανδριωτών».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σαββάτου, 22/06:

7:00 π.μ. – Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τους πεσόντες της μάχης Κιλκίς –Λαχανά

10:30 π.μ. – Πάρκο Δημοτικού Σχολείου / Αποκαλυπτήρια ονομασίας Πάρκου Δημοτικού Σχολείου

Τρισάγιο στη μνήμη του συντ/ρχη Α. Καμπάνη

Ιστορικό της μάχης Κιλκίς -Λαχανά 1913

Κατάθεση στεφάνων

11:45 π.μ. – Υπογραφή πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμπάνης & Ένωσης Ανδρίων

12:00 μ.μ. – 2η Γιορτή τραχανά-σορβά με δρώμενα

Θρακιώτικος Κλήδονας

H αγροτική ζωή των Ποντίων μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια τους

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.