Στον Πολυχώρο του ξενοδοχείου ANEROUSSA στο Μπατσί εγκαινιάζεται την Κυριακή 30 Ιουνίου στις 8μ.μ. η εργασία της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΜΑΚΡΗ με έργα από πηλό υψηλής θερμοκρασίας (stonewere) με τον γενικό τίτλο CATWALK (πασαρέλα). Τα έργα της έκθεσης είναι γυναικείες κεραμικές φιγούρες που συντροφεύονται από υπέροχες γάτες, σε αρμονικές, αυτάρεσκες κινήσεις και στάσεις: ενσταντανέ με έκφραση μοναδικής εσωτερικότητας.
Οι «πρωταγωνίστριες» των έργων παρουσιάζονται πληθωρικές αιώνιες έφηβες, χαρούμενες, σκοτεινές, ζωντανές, που γυμνάζονται, κουβεντιάζουν, χορεύουν, ρεμβάζουν με πόζα μαζί με τις εκφραστικές γάτες τους σε μια γοητευτική πασαρέλα (catwalk) μορφών και συναισθημάτων.
Η καλλιτέχνης συνομιλεί με το αρχέτυπο υλικό της, που πολλές φορές την οδηγεί σε σκέψεις και μορφές, που δεν είχε φανταστεί, αλλά εκφράζουν πάντα τα προσωπικά της συναισθήματα και όνειρα, που επικοινωνούνται με τα έργα της και γίνονται δικά μας μέσα από την τέχνη της. Η έκθεση παρουσιάζεται στον Πολυχώρο του ξενοδοχείου Aneroussa
και έρχεται σαν συνέχεια παρόμοιων εκθέσεων που πραγματοποιούνται τα τελευταία τέσσερα χρόνια με την παρουσίαση του έργου ενός καταξιωμένου καλλιτέχνη για όλη την καλοκαιρινή περίοδο και εντάσσεται στις εκδηλώσεις που υλοποιεί το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στα πλαίσια δράσεων κοινωνικής ευθύνης, για την καθιέρωση και ενίσχυση της πολιτιστικής δραστηριότητας στην Άνδρο.

Το Catwalk στην Πασαρέλα… θα διαρκέσει μέχρι 29.9.2019!

 

Η Αγγελική Μακρή γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε γραφικές τέχνες στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο και παρακολούθησε μαθήματα Καλών Τεχνών στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Σκωτία.
Συνεργάστηκε σαν γελοιογράφος και εικονογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά όπως Έθνος, Επίκαιρα, Πάνθεον, Ρόδι. Εικονογράφησε και έγραψε παιδικά βιβλία στους εκδοτικούς οίκους Κέδρο, Καστανιώτη, Πατάκη. Τα γλυπτά της τα χαρακτηρίζουν η κίνηση και η εκφραστικότητα. Το υλικό είναι stoneware (πηλός υψηλής θερμοκρασίας) αλλά και
υαλώδης πορσελάνη ή μπρούτζος. Ο κόσμος της κυριαρχείται από την θηλυκότητα: Γυναικείες φιγούρες και γάτες εξίσου νωχελικές και ηδυπαθείς, μοιράζονται την καλοδιάθετη αυταρέσκειά τους μαζί μας προκαλώντας το συναίσθημα και το χαμόγελό μας.
Συμμετείχε σε 13 ατομικές και 10 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είναι μέλος των: Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών, Διεθνής Γυναικεία Μορφωτική Ομοσπονδία «Αίσωπος» Καλλιτεχνική Εταιρεία Εικονογράφησης Ελληνικού Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.