Το  πολιτιστικό δίκτυο τέχνης και εκπαίδευσης Artisan Art Is A Need διοργανώνει την έκθεση Andros Artisans 2019 « Rembrandt vs Renoir : Dark vs Light» φέτος για πέμπτη χρονιά.

Στην επέτειο των 350 χρόνων και 100 χρόνων αντίστοιχα από το θάνατο των Rembrandt(1606-1669) και Renoir(1841-1919), ερχόμαστε να συναντήσουμε την έμπνευση  μέσα από το έργο των δύο μεγάλων ζωγράφων, μέσα από το δραματικό φως της χρυσής ολλανδικής εποχής (1584-1702) αλλά και το χρωματιστό φως μιας ιμπρεσιονιστικής χαρούμενης καθημερινότητας. Δύο κόσμοι διαφορετικοί με μια κοινή επαναστατική ματιά.

Ο Ρέμπραντ ήταν ζωγράφος, χαράκτης, σκιτσογράφος και  πολύ δημοφιλής για την ιδιοφυή λεπτομέρεια των πορτραίτων του, στο ύφος, στα στοιχεία της προσωπικότητας τους αλλά και του βαθύτερου συναισθήματος τους. Είπε: «Η ζωγραφική είναι το εγγόνι της φύσης και είναι συγγενής με το Θεό.» Ο Ρενουάρ ήταν ζωγράφος, γλύπτης, εικονογράφος και ιδιαίτερα γνωστός για τα γυναικεία γυμνά του τα οποία υμνούν τη ζωτικότητα της φύσης και ανθίζουν στο φως μιας αιώνιας και υπέρτατης όμορφης, λαμπρής και ευαίσθητης καθαρότητας. Είπε: « Το έργο τέχνης πρέπει να σε κατακρύνει να σε τυλίγει γύρω του και να σε συνεπαίρνει.Είναι το μέσο με το οποίο ο καλλιτέχνης μεταφέρει το πάθος του.»

Έργα θα παρουσιάσουν οι μαθητές του δικτύου από κάθε ηλικιακή ομάδα και οι τρόποι προσέγγισης αφορούν στη ζωγραφική, το σχέδιο, το κολάζ, το χαρακτικό, το ψηφιδωτό και το κέντημα. Ενώ επίσης πρόκειται να συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες οι οποίοι είτε ζουν στο νησί της Άνδρου είτε απλά το αγαπούν. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο φουαγέ του ανοιχτού θεάτρου Άνδρου για τρίτη χρονιά κατά το διάστημα διεξαγωγής του Φεστιβάλ Άνδρου και στο χώρο των εργαστηρίων της Καιρείου Βιβλιοθήκης πίσω από τον ΟΤΕ. Στα πλαίσια της έκθεσης πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργαστήρια για παιδιά και προβολές ταινιών σχετικές με το έργο και τη ζωή των ζωγράφων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 693 2626 906. Η διάρκεια της έκθεσης είναι 30 Ιουλίου έως και 20 Αυγούστου. Ωράριο 11:00-13:30 & 18:30-20:30. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 30 Ιουλίου στο κτίριο της Καιρείου Βιβλιοθήκης πίσω από τον ΟΤΕ και θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας.

Εισήγηση εργαστηρίων και επιμέλεια έκθεσης Αριστέα Γράβου Εικαστικός www.artisan.net.gr

 

Σημειώνεται ότι λειτουργεί ήδη στην πλατεία Γηροκομείου (19:30 με 22:30 κάθε μέρα και μέχρι το τέλος της έκθεσης  20 Αυγούστου) Design Store, ένα σημείο πώλησης δηλαδή design αξεσουάρ και κοσμημάτων με βάση το ξύλο και το δέρμα. Αγοράζοντας τα, έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε μοναδικά αντικείμενα τέχνης φορέσιμα ή μη (όπως είναι το παιχνίδι φαντασίας και αφήγησης “Dice a Tale”) υποστηρίζοντας παράλληλα τις δράσεις του δικτύου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.