Ο θίασος «Αλαλούμ» θα ζωντανέψει στο Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας στις 23 Αυγούστου ημέρα Παρασκευή,  τις μεγάλες μουσικοχορευτικές επιτυχίες του ελληνικού και αμερικανικού σινεμά σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιώργου Δάμπαση.

Ο Γιώργος Δάμπασης γελάει στον φακό του Μιχάλη Τζανουλίνου.

Την παράσταση με τίτλο «Σαν παλιό σινεμά» υπογράφουν ο μαέστρος Προκόπης Κοττάκης και η χορογράφος Ελευθερία Νηριανάκη. Στον θίασο πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Σαράντης Παντελιάς, Ράνια Κωνσταντίνιδη, Ρίκα Μουρίκη, Κατερίνα Σωρούλα, Μαρία Ζαβίτσα, Παναγιώτης Ζαβίτσας, Έφη Κούτση, Λιλίκα Αντανασιώτη, Μυρτώ Κονιδάκη, Κάτια Μαρκουίζου, Στέλιος Μαρκουίζος, Αντώνης Αντωνόπουλος και Στέλλα Παντελιά.Συμμετέχουν επίσης οι πιτσιρίκοι …ηθοποιοί: Ορσούλα Παλαιοκρασσά, Ξάνθος Αντωνόπουλος, Οινόη και Λυδία Τόλη. Γκεστ σταρ η τραγουδίστρια Κωνσταντίνα.

Για περισσότερο από τρεις δεκαετίες οι ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου υπήρξαν η μοναδική φθηνή διασκέδαση της μεγάλης μάζας των Ελλήνων.

Σε μια εποχή όπου η Ελλάδα μαστιζόταν από οικονομική ανέχεια αρχές δεκαετίας του ´50 μία ελληνική ταινία σημείωσε ρεκόρ εισιτηρίων πρώτης προβολής που έμεινε ακατάρριπτο για μισό αιώνα. Ήταν ο «Μεθύστακας» του Γιώργου Τζαβέλλα με τον αξέχαστο Ορέστη Μακρή. Τις Κυριακές ο κόσμος έτρεχε να χαρεί τους αγαπημένους του καθημερινούς τύπους που τους έπαιζαν σπουδαίοι ηθοποιοί όπως ο Λογοθετίδης, ο Φωτόπουλος, η Βασιλειάδου, ο Αυλωνίτης, ο Σταυρίδης, ο Παπαγιαννόπουλος, ο Ρίζος, η Σπεράντζα Βρανά, η Σμαρούλα Γιούλη.

Γύρω στο 1960 εμφανίστηκε το φαινόμενο Αλίκη Βουγιουκλάκη και οι Έλληνες απέκτησαν την πρώτη τους star. Μαζί και η αξέχαστη Τζένη Καρέζη. Εκείνη την εποχή τα πρωτεία τα είχε η ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ που λανσάρισε το Νίκο Κούρκουλο τη Ζωή Λάσκαρη,την Έλενα Ναθαναήλ, τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρθα Καραγιάννη, τη Μαίρη Χρονοπούλου, τη Μάρω Κοντού, τον Φαίδωνα Γεωργίτση, τον Αλέκο Αλεξανδράκη, τον Ντίνο Ηλιόπουλο.

Ήταν ο Φιλοποίμην Φίνος που έφερε στον φτωχό σινεμά το χρώμα με το σινεμασκόπ και τα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη με τις μουσικές του Μίμη Πλέσσα. Ο ελληνικός κινηματογράφος ήταν βασικά λαϊκός κινηματογράφος απευθυνόταν στην μεγάλη μάζα σε δύσκολες εποχές και βασανιστικές μετά τον πόλεμο και τον εμφύλιο, πρόσφερε γέλιο και συγκίνηση σε έναν λαό που είχε τόσα τραβήξει επί 10 ολόκληρα χρόνια. Μόνιμα θέματα του η αποκατάσταση της αδελφής, ο γάμος, η ανεργία, η φτώχεια και πάντα ένα χάπι-εντ. Για πολιτικές ταινίες ούτε λόγος, δεν μπορούσαν να γίνουν. Η εποχή του Αγγελόπουλου αργούσε ακόμη…

«Σαν Παλιό Σινεμά» από τον θίασο «Αλαλούμ» του Γιώργου Δάμπαση. Εισιτήρια στο Πρακτορείο Ploes Travel της Κατερίνας Κασιδώνη στην Χώρα. Χορηγός Επικοινωνίας: Ἁνδριακή Εφημερίδα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.