Ο Ελληνικός Σύλλογος Πάτσγουορκ σας προσκαλεί στα εγκαίνια της συλλογικής έκθεσης έργων των μελών του, την Πέμπτη,  29 Αυγούστου στις 20:00 στον φιλόξενο χώρο της Αίθουσας Τέχνης Αδαμαντία που βρίσκεται στο Νειμποριό Χώρας Άνδρου. Θα μπορέσετε να επισκεφτείτε την έκθεση καθημερινά 16:00 με 22:00 έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. Για όσους ενδιαφέρονται να πάρουν μια γεύση από αυτή την τέχνη, στις 30 και 31 Αυγούστου στις 18:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια πάτσγουορκ.

Τι είναι το πάτσγουορκ και το κουίλτινγκ (quilting)

Η λέξη πάτσγουορκ (patchwork), προέρχεται από τις λέξεις patch (μπάλωμα, μικρό κομμάτι ύφασμα) και work (δουλειά). Δηλαδή για να κάνουμε πάτσγουορκ δουλεύουμε με μικρά κομμάτια ύφασμα, τα οποία τα ενώνουμε είτε στο χέρι είτε με τη βοήθεια της μηχανής. Φτιάχνουμε δηλαδή ένα νέο ύφασμα στο μέγεθος που το θέλουμε, το οποίο αποτελείται από μικρά – μικρά κομματάκια. Ενώ η λέξη κουίλτινγκ (quilting) προέρχεται από τη λατινική λέξη culcita που σημαίνει σάκος γεμισμένος). Αυτό που λέμε με μια ξενόφερτη πάλι λέξη καπιτονάρισμα. Δηλαδή όταν έχουμε δύο κομμάτια ύφασμα και ενδιάμεσα βάτα και τα κάνουμε σαν ένα σάντουιτς, προκειμένου να γίνουν ένα ζεστό πάπλωμα ή απλώς όταν θέλουμε το τελικό μας προϊόν να έχει όγκο και να μην είναι τελείως επίπεδο. H έννοια του quilting τείνει να υπερκαλύψει τα τελευταία χρόνια στο Διαδίκτυο και αυτή του πάτσγουορκ.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Πάτσγουορκ δημιουργήθηκε το 2015 και το 2017 έγινε δεκτός ως μέλος της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Ο Σύλλογος έχει εκθέσει έργα των μελών του 8 φορές  (2015, 2016 και 2017, 2018 σε διοργανώσεις της Χειροτέχνικα), το 2018 στο Ιστορικό Υφαντουργείο στο κέντρο της Αθήνας και στο Παλιό Δημαρχείο της Χαλκίδας και το 2019 στο μουσείο Λαϊκής Τέχνης, Αγγελικής Χατζημιχάλη και στην Ιεράπετρα. Στις ίδιες εκθέσεις έχουν διοργανωθεί και δωρεάν σεμινάρια για την εκμάθηση της τέχνης αυτής.

Από το 2018, λαμβάνει μέρος στη μεγαλύτερη σχετική έκθεση που γίνεται σε Ευρωπαϊκό έδαφος, στο Μπέρμινγχαμ, ενώ φέτος τον Σεπτέμβρη θα λάβει μέρος και σε αντίστοιχη έκθεση στην Αλσατία.  Ο Σύλλογος διοργανώνει μαθήματα για τα μέλη του στα γραφεία του, που βρίσκονται Ζωοδόχου Πηγής 59 και Δερβενίων στα Εξάρχεια. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με το σύλλογο, μπορείτε να το κάνετε με τους παρακάτω τρόπους. Email: paplomatoudes@gmail.com Ιστοσελίδα:  https://paplomatoudes.gr Facebook: Και στην Ελλάδα αγαπάμε το πάτσγουορκ Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974152405

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.