Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΡΔΑΝΟΥ

Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί της Άνδρου θα επιτραπεί υπό τέσσερεις αυστηρές προϋποθέσεις: Οι κάτοικοι του νησιού δεν θα εναντιωθούμε στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, υπό τέσσερεις όμως αυστηρές προϋποθέσεις:

  1. Το ύψος εκάστης δεν θα ξεπερνάει τα 10 μέτρα, ύψος φιλικό στο περιβάλλον και αισθητικά ανεκτό.
  2. Δεν θα είναι διασκορπισμένες σε όλη την έκταση του νησιού αλλά αυστηρά περιορισμένες σε ένα σημείο του, μακριά από τους  οικισμούς και τις μεμονωμένες κατοικίες και, προφανώς, έπειτα από συνεννόηση τόσο με τους ιδιοκτήτες όσο και με την  τοπική κοινωνία.
  3. Θα έχει εκ των προτέρων εξασφαλιστεί η επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι από διακοπές.
  4. Θα κατασκευάζονται στην Ελλάδα και τα οφέλη τους θα είναι πολλαπλώς ανταποδοτικά τόσο για τη χώρα όσο και για την τοπική κοινωνία, η οποία προς το παρόν καλείται μόνο να πληρώνει το κόστος λειτουργίας τους ως επιβάρυνση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Όποιοι προσπαθήσουν να καταστρέψουν το νησί τοποθετώντας γιγαντιαίων διαστάσεων ανεμογεννήτριες 100-150 μέτρων σε όλη την έκτασή του και σχεδόν από παντού ορατές θα μας βρει απέναντί του. Δηλώνω ότι θα είμαι παρών και εγώ σε κάθε δυναμική κινητοποίηση προκειμένου να προστατεύσουμε το τοπίο του νησιού από την βάρβαρη βιομηχανοποίησή του. Η βαριά βιομηχανία της χώρας μας είναι το περιβάλλον της και ιδιαίτερα οι Κυκλάδες. Αυτή είναι η περιουσία μας και οφείλουμε να την προστατεύσουμε σαν κόρη οφθαλμού.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αγαπητέ κύριε Δαρδανέ. δυστυχώς τίποτα από αυτά που ζητάτε δεν πρόκειται να γίνει αντικείμενο συζήτησης των επιχειρηματιών ή της Κυβέρνησης. Στον βωμό του κέρδους δεν τους απασχολεί το αν η Άνδρος καταστραφεί….Αρκεί να τηρηθούν οι υποσχέσεις και να πουληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανεμογεννήτριες (με κυρίαρχες τις Γερμανικές εταιρείες κατασκευής τους), να προχωρήσει το πρόγραμμα HELIOS που έχουμε συνυπογράψει από ετών, να κυκλοφορήσει το χρήμα μεταξύ μιας πού συγκεκριμένης ομάδας.
    Ούτε το περιβάλλον τους νοιάζει, ούτε η Άνδρος και οι κατοικοί της τους νοιάζει, για να το πούμε πιο ωμά ούτε η ΑΝΑΠΤΥΞΗ τους νοιάζει. Η μπίζνα να προχωρήσει και ..γαία πυρί μιχθήτω.
    Γι αυτό ούτε πτερύγιο δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό, όχι να τους δώσουμε και το ελεύθερο για οποιαδήποτε περιοχή!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.