Με ενδιαφέρουσα θεματολογία που άπτεται στις σύγχρονες ναυτιλιακές απαιτήσεις και προοπτικές της αγοράς, με συμμετοχή 200 συνέδρων  πραγματοποιήθηκε το 3ο Επίσημο Ναυτιλιακό Forum  που διοργάνωσε η  Ναυτιλιακή Ένωση Ανδριωτών – Andros Maritime Association, στον Πειραιά στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Οι δύο (2) θεματικές ενότητες του forum έφεραν τους διακριτικούς τίτλους:

  • Market Review με ομιλητές τους κ.κ. Βασίλη Μουγή, Doric Shipbrokers S.A, Joint Managing Director, μέλος Α.Μ.Α, Ιωάννη Ψαρρό, VP of Commercial Operations at Signal Maritime
  • Vetting  με ομιλητές τους κ.κ. Μάκη Κουρτέση Πρόεδρος Α.Μ.Α. , Στέφανο Στυλιανό, SQ & Marine Manager / DPA at Minerva Marine Inc., Νικηφόρο Στουραΐτη, COO / Head of QASS, Polembros Shipping

Τα πάνελ των ομιλητών συντόνισε ο πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά καθηγητής κ. Άγγελος Παντουβάκης.

Προσκεκλημένος ως ομιλητής με θέμα «Για μία νέα θαλάσσια  πολιτική»  ήταν ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, που αναφέρθηκε στην ανάγκη να αποκτήσει η Ευρώπη μια νησιωτική πολιτική με ενιαία χαρακτηριστικά. Παράλληλα κατέθεσε προτάσεις για την αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της νησιωτικότητας, όπως τα μέτρα στήριξης της διπλής νησιωτικότητας, τη δημιουργία ενός Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Παράκτιων Ζωνών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι στόχοι της βιωσιμότητας και της αειφορίας στην ανάπτυξη του θαλάσσιου και παράκτιου τουρισμού, ο επανασχεδιασμός του δικτύου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και του Δικτύου Μεταφορών στα νησιά και η δημιουργία τομεακού προγράμματος για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Αναφερόμενος στην Άνδρο, ο Υφυπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι «θα πρέπει να επενδύσει στην ποιότητα και σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο θαλάσσιος τουρισμός και να αποτελέσει μέρος ενός Δικτύου Μαρινών». Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι το  Υπουργείο Τουρισμού είναι στη διάθεση του Δήμου, του Λιμενικού Ταμείου και των φορέων του νησιού για να προχωρήσει στη χωροθέτηση Μαρίνας είτε μέσα από την τροποποίηση του υφιστάμενου έργου του λιμανιού στη Χώρα, που παραμένει ημιτελές, είτε μέσω της αναζήτησης άλλης λύσης. Παράλληλα, χαρακτήρισε εύλογη διεκδίκηση την ίδρυση και λειτουργία Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Άνδρο.

Ο Πρόεδρος του Andros Maritime Association κ. Μάκης Κουρτέσης στην κεντρική ομιλία του αναφέρθηκε στους στόχους της Ναυτιλιακής Ένωσης και στα επιτεύγματά της.

 

 

Στην Άνδρο και τη ναυτιλία κατά την περίοδο της Οθωμανικής κατοχής αναφέρθηκε στην εισαγωγή της η κ. Μαριάννα Φωτοπούλου -Μαργέτη – (Εφημερίδα Ανδριακή /andriakipress.gr) η οποία είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν  η  Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χριστιάνα Καλογήρου, η Βουλευτής Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογιού, ο Γερουσιαστής του Rhode Island κ. Λεωνίδας Ραπτάκης και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γεώργιος Πατέρας.

 

 

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης: Η εκπρόσωπος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Meaghan K. Considine, ο Υποναύαρχος Λ. Σ. Βασίλης Μάμμης, ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λάσκαρης, ο πρώην δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης  Σουσούδης, η νομικός κ. Θεοδώρα Βρούτση, -σύζυγος του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ιωάννη Βρούτση, μέλη του  WHIA (World Hellenic Inter-Parliamentary Association), πλοιοκτήτες και στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, η διεύθυνση της εταιρείας Penfield Marine (Tanker Operators), το μεταπτυχιακό τμήμα Πειραιά – MSC Shipping Management κ.α.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των εταιρειών: Oceanic Catering, DAMEN Shipyard Group & Yardtech Marine Services και την ευγενική υποστήριξη της KOUROS S.A.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.