Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε τα αποτελέσματα της επιπολαιότητας της νέας δημοτικής αρχής, όσον αφορά το θέμα του δημοτικού σταδίου, “Ιωάννης Μ. Γουλανδρής”.

Στον προϋπολογισμό δεν υπήρξε καμιά πρόβλεψη για την συντήρηση του πανάκριβου και μοναδικού φυσικού χλοοτάπητα του σταδίου έκτασης τουλάχιστον 6.000 τετραγωνικών μέτρων.

Τα τελευταία 20 χρόνια η συντήρηση γίνεται με τον ίδιο τρόπο ανεξαρτήτως πολιτικών θέσεων, γιατί το θέμα του φυσικού χλοοτάπητα δεν επιδέχεται τέτοιου είδους μικροπολιτικές. Με συγκεκριμένο ποσό ετησίως γύρω στις 7.000 ευρώ, το στάδιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019 δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα όσον αφορά τον φυσικό του χλοοτάπητα. Δυστυχώς η νυν δημοτική αρχή, για λόγους που εκείνοι γνωρίζουν, δεν συντηρεί όπως πρέπει τον χλοοτάπητα και έχει ήδη καταστραφεί σε πολλά σημεία.

Το γήπεδο πλέον θυμίζει χωράφι που αρχίζει να ξεραίνεται.

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται στη πρώτη σε ποια κατάσταση παραδόθηκε ο φυσικός τάπητας του σταδίου το καλοκαίρι του 2019 και στις άλλες φωτογραφίες φαίνεται η κατάσταση που έχει καταντήσει σήμερα. Να σημειωθεί ότι ως δημοτική αρχή διεκδικήσαμε και τελικά χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Άνδρου με 600.000 ευρώ προκειμένου ανάμεσα στα άλλα, να επισκευαστεί πλήρως το δημοτικό στάδιο από την 20ετή φθορά.

Τόσο οι πυλώνες που έχουν σκουριάσει όσο και οι προβολείς, όπως επίσης και το ταρτάν, ο συνθετικός τάπητας, έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες καταστροφές. Για το λόγο αυτό και με δεδομένο την μεγάλη δαπάνη της πλήρους επισκευής, προχωρήσαμε το 2018 στη χρηματοδότηση για την ολική επισκευή του.

Ελπίζουμε πως τελικά ο φυσικός χλοοτάπητας δεν θα καταστραφεί, γιατί αν συμβεί αυτό, η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την σημερινή δημοτική αρχή, που δεν συνέχισε την σωστή συντήρηση που γινόταν όλα τα χρόνια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.