Το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας του Επαρχείου Άνδρου θα ήθελε να υπενθυμίσει στους ενδιαφερόμενους τις καταληκτικές ημερομηνίες για διάφορα αιτήματα που πρέπει να υποβληθούν και αφορούν δράσεις για τον πρωτογενή τομέα.

Πιο συγκεκριμένα έχουμε στον αμπελοοινικόκλάδο :

Χορήγηση αδειών για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων αμπελώνων – Αιτήσεις έως 10 Μαΐου 2020

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν έως 10 Μαΐου 2020, να υποβάλλουν αιτήσεις στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στον τομέα Ψηφιακές Υπηρεσίες ( http://e-services.minagric.gr ). Όλα τα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά κατά την διαδικασία της ηλεκτρονικής αίτησης.

Πρόγραµµα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής Αµπελώνων περιόδου 2020–2021-Αιτήσεις έως 25 Μαΐου 2020

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί µπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στη ∆/νση Αγροτικής Οικονομίας Κυκλάδων (Σύρος) καθώς και στοΤµήµα Αγροτικής Οικονομίας Άνδρου έως και 25 Μαΐου 2020. Το πρόγραµµα επιδοτεί τηςπαρακάτω δράσεις:

1. Την εκρίζωση και επαναφύτευση αμπελώνων οινοποιήσιµων ποικιλιών νόµιµα ταξινομημένων, στο ίδιο ή σε άλλο αγροτεμάχιο µε την ίδια ή άλλη ποικιλία (Ποσό ενίσχυσης : 1175,00€/στρ. συμπεριλαμβάνει και απώλεια εισοδήματος)
2. Τη βελτίωση τεχνικών διαχείρισης που περιλαμβάνει Υποστύλωση ή κατασκευή αναβαθμίδων (Ποσό ενίσχυσης 260,00€/στρ.)
3. Τον επανεµβολιασµό υφιστάμενωναμπελώνων (Ποσό ενίσχυσης 620,00€/στρ. συμπεριλαμβάνει και απώλεια εισοδήματος)
4. Τη φύτευση βάσει αδειών αναφύτευσης (Ποσό ενίσχυσης 515,00€/στρ.)
Υπενθυμίζουμε σε όλους τους αμπελοκαλλιεργητές με έκταση  οινοποιήσιμων αμπελιών μεγαλύτερη από ένα στρέμμα την υποχρέωση τους για εγγραφή / ενημέρωση στο αμπελουργικό μητρώο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμωνγια να μπορούν να συμμετέχουν στα παραπάνωπρογράμματα. Οι αιτήσεις γίνονται όλο το χρόνο στο Τµήµα Αγροτικής Οικονομίας Άνδρου.

Στο κλάδο της μελισσοκομίας:

Δράση 3.1 “Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων”Αιτήσεις έως 14 Μαΐου 2020.

Η υποβολή  της αίτησης- δήλωσης  απευθείας στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πειραιά & Κυκλάδων ή μέσω του Μελισσοκομικού Συλλόγου / Συνεταιρισμού Άνδρου.

Δράση 3.2 “Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων”- Αιτήσεις έως 18 Μαΐου 2020.

Η υποβολή  της αίτησης- δήλωσης  απευθείας στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πειραιά & Κυκλάδων ή μέσω του Μελισσοκομικού Συλλόγου / Συνεταιρισμού Άνδρου.

ΟΣΔΕ 2020:

Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης 2020 (ΕΑΕ 2020) Αιτήσεις έως 15 Ιουνίου 2020

Η υποβολή  της αίτησης υποβάλλεται στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., σε ηλεκτρονική μορφή, από τον ίδιο τον δικαιούχο δωρεάν με απευθείας χρήση της εφαρμογής υποβολής αιτήσεων, κατόπιν εγγραφής στο on-line σύστημα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού(https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/)

ή μέσω του Κέντρου Υποβολής Δηλώσεων (ΚΥΔ) που έχει πιστοποιηθεί από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Εστην περιοχής μας (ΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ & ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ)

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ Λάσκαρης Δημήτρης

Ο  Υπάλληλος ΤΑΟ Άνδρου Φιλιππίδης Γιώργος Γεωπόνος 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.