Άνδρος,09 Μαι. 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Πραγματοποιήθηκε, συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Κρίσης του Δήμου Άνδρου.
Η Επιτροπή διαβεβαιώνει όλους τους κατοίκους ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί.

Επιπλέον, η Επιτροπή επιθυμεί όπως ενημερώσει για τα ακόλουθα:
• Μετά τη λήξη του καθολικού Lockdown, μπαίνουμε σε μια νέα καθημερινότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να προστατευτούν ακόμη περισσότερο από τους υπολοίπους.
• Κάνουμε έκκληση προς τους διευθυντές των σχολείων, με την επανέναρξη των μαθήματων στα σχολεία στις 11/05/20, όπου είναι εφικτό τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα τα μαθήματα να συνεχίσουν γίνονται διαδικτυακά.
• Ολοκληρώθηκε ένας κύκλος προσφοράς του Ιδρύματος Μωραΐτη με την εκ νέου δωρεά προς το ΚΥ Άνδρου 1000 χειρουργικών μασκών και 12 διάφανων καλυπτρών για την προστασία του Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Με τις δωρεές αυτές το ΚΥ Άνδρου έχει εξασφαλίσει σημαντική επάρκεια για το προσεχές κρίσιμο διάστημα.
• Δεδομένου ότι ο κίνδυνος για τον ταξιδιώτη θεωρείται αρκετά υψηλός συνιστάται να αποφύγετε το ταξίδι, αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Έως σήμερα δεν υπάρχει εμβόλιο. Συνιστάται ισχυρά η αποφυγή ταξιδιών εντός και εκτός Ελλάδας όλων των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου δηλαδή άτομα με ηλικία άνω των 70 ετών ή οποιασδήποτε ηλικίας με υποκείμενα σοβαρά χρόνια νοσήματα.
Σε περίπτωση που πρέπει να ταξιδέψετε συνίσταται:
 Να πλένετε συχνά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι.
 Να αποφύγετε την επαφή με τα ζώα (ζωντανά ή νεκρά), τις αγορές ζώων και τα προϊόντα ζωικής προέλευσης (όπως μη μαγειρεμένο κρέας).
 Να αποφύγετε την επαφή με ασθενείς.
 Να αναβάλετε το ταξίδι σας ενώ έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).
 Να καλύπτετε το στόμα και τη μύτη σας με ένα χαρτομάντηλο ή με το μανίκι (όχι με το χέρι) όταν βήχετε ή φτερνίζεστε.
 Να αποφύγετε την επαφή με άλλα άτομα ενώ έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα)
Μετά την οποιοδήποτε μετακίνηση σε προορισμό όλοι οι ταξιδιώτες τίθενται σε υποχρεωτικό κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες. Συνιστάται σε όλους τους ταξιδιώτες πριν και μετά το ταξίδι να ενημερώνονται από τον ΕΟΔΥ (1135, 210-5212054) για την εξέλιξη της νόσου και τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Τονίζεται ότι, καθώς η επιδημία εξελίσσεται, οι οδηγίες ενδέχεται να τροποποιηθούν.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ
ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

Ο πρόεδρος Αριστοτέλης  Διαπούλης

Τα μέλη 

Λοτσάρης Δημήτρης, Λάσκαρης Δημήτρης, 

Σουσούδης Θεοδόσης, Καπάκης Ιωάννης   

 #andriakipress #coronavirus

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.