Όπως  μέχρι τώρα έχει διαμορφωθεί η κατάσταση σχετικά με τα συμβούλια του δήμου μας, υπάρχει δυστυχώς έντονο το φαινόμενο της παρακμής των αξιών, της έντονης αλαζονείας, της άμετρης  έπαρσης και ενός γενικότερου ξερολισμού, από ανθρώπους που ακόμα προσπαθούν να κάνουν την πολιτική, την τοπική πολιτική, αρένα μεθοδευμένων αντιπαραθέσεων, με μοναδικό σκοπό το υποτιθέμενο κέρδος σε ψηφοφόρους  και τον διχασμό ανάμεσα στους συμπολίτες μας, κατά το γνωστό, «πες-πες κάτι θα μείνει».

Θα αναφερθούμε στα σημαντικότερα,

– Τα δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το « Δόλωμα» στο Κόρθι και το «Τσίλι» στο Μπατσί , δικαιώθηκαν για τα αιτήματά τους. Στην ιδιαίτερα δύσκολη εποχή  για την επιχειρηματικότητα,  οφείλουμε σαν δήμος, να βοηθάμε με την πολιτική μας απόφαση.

– Όσον αφορά τα προγράμματα Life, είμαστε υπερήφανοι  σαν συνδυασμός και σαν δημοτική αρχή της περιόδου 2014-2019, που ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα Life που έτρεχε από το 2011, ενώ συγχρόνως  εξασφαλίσαμε δύο ΝΕΑ  προγράμματα  LIFE ακόμα σημαντικότερα, ιδιαίτερα για τον πρωτογενή τομέα, ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ  χρηματοδότηση 5.000.000 ευρώ!!!!!, που εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το ΟΦΕΛΟΣ για το νησί,  δίνοντας έτσι στη σημερινή διοίκηση ένα σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη του νησιού μας. Αρκεί βέβαια να μη κατασπαταλώνται τα χρήματα σε απευθείας  αναθέσεις  χωρίς ουσία, από τη σημερινή δημοτική αρχή και να υπάρχει διαφάνεια σε όλες τις ενέργειες λειτουργίας  του προγράμματος.

– Σχετικά με την ονοματοδοσία της οδού από διασταύρωση για Στενιές μέχρι Αγία Βαρβάρα Στενιών, θεωρούμε απαράδεκτη την συμπεριφορά του δημάρχου Δ. Λοτσάρη και του προέδρου Δ.Σ.,  Ε. Μπάλλα.  Οι εν λόγω κύριοι  απαξιώνοντας  απόφαση του τοπικού προέδρου, έφεραν το θέμα στο Δ.Σ. εγωιστικά, ανόητα, επιπόλαια και επιδεικνύοντας έναν «τσαμπουκά» εξουσίας, που ουσιαστικά έκαψαν το θέμα. Έδειξαν πως ύστερα από την αφαίρεση της χρηματικής βοήθειας ΣΑΤΑ στα χωριά, τώρα  ΑΦΑΙΡΟΥΝ  από τους προέδρους και το δικαίωμα να αποφασίζουν για τα χωριά τους. Συγχαρητήρια λοιπόν, για τον χρηστό τρόπο διοίκησης, μιας διοίκησης  που δείχνει να συμπεριφέρεται εκδικητικά κατά το δοκούν και να εκδηλώνει κρυφά απωθημένα.

 ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ,

– ΟΜΩΣ το σημαντικότερο θέμα, που δείχνει ποιότητα εξουσίας και χαρακτήρα διοίκησης,  ήταν εκείνο που έφερε δημοτικός σύμβουλος αντιπολίτευσης και αφορούσε την κατάθεση πρότασης στο Υπουργείο Ναυτιλίας  για το Master Plan, δηλαδή την ανάπτυξη του λιμανιού του Γαυρίου.
Το πρώτο σοκ ήρθε από τον  πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος επειδή δεν  άρεσε το θέμα, τόσο σε εκείνον όσο και στον κ. Λοτσάρη, ήθελε να αποχωρήσει, αλλά ΜΟΝΟ,  για αυτό το θέμα. Συγχρόνως ο κ. Λοτσάρης  προέτρεψε όλους τους συμβούλους της συνδιοίκησης να απέχουν από την ψηφοφορία, οι οποίοι τελικά με το «θάρρος της γνώμης τους»  ΑΠΕΙΧΑΝ. Τελικά μια το συζητούσε, μια δεν το συζητούσε, ενώ  συγχρόνως ειρωνευόταν δημοτικούς συμβούλους. Απαράδεκτα και πρωτοφανή πράγματα, κυριολεκτικά ένας τραγέλαφος.
Απίθανη συμπεριφορά από τον πρόεδρο Λ. Μπάλλα, ο οποίος ενώ οφείλει να «ηρεμεί» το συμβούλιο και να κρατάει την τάξη,  δυστυχώς έπραξε το αντίθετο, με τις συνεχείς προκλήσεις και τους παιδαριώδεις υπαινιγμούς.
Μας  θύμισε δυστυχώς, την εποχή της «ηρωικής εξόδου» από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όλης της τότε δημοτικής αρχής το 2012, κατά τη διάρκεια ενός δημοτικού συμβουλίου.

Όπως λοιπόν τότε, με τρόπο  αυταρχικό και επιπόλαιο,  αποχώρησαν γιατί δεν ήξεραν ή δεν ήθελαν να απαντήσουν στο θέμα των απορριμμάτων , έτσι και τώρα δεν θέλουν να ακολουθήσουν μια πρόταση, επειδή μόνο και μόνο, προέρχεται από την αντιπολίτευση και δεν την σκέφτηκαν οι ίδιοι. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος κ. Λοτσάρης στο γνωστό ύφος, μίλησε για ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ  της αντιπολίτευσης και επίδειξη δύναμης,  λόγω πλειοψηφίας συμβούλων.
 Μάλλον δεν έχει καταλάβει ο κ. Λοτσάρης ότι η αντιπολίτευση δεν έχει χρησιμοποιήσει καθόλου  το πλεονέκτημα της πλειοψηφίας, αφού θα μπορούσε σε αντίθετη περίπτωση να σταματήσει πολλές  από τις αποφάσεις του δημάρχου καθώς ακόμα να συντάξει η ΙΔΙΑ η αντιπολίτευση και να υπερψηφίσει δικό της  προϋπολογισμό για τον Δήμο.
Ξεχνάει επίσης ο κ. Λοτσάρης ότι ΌΛΑ τα οικονομικά θέματα, σύμφωνα με την τροποποίηση του νόμου, τα περνάει από την οικονομική επιτροπή, όπου είναι πρόεδρος και έχει πάντα την πλειοψηφία, πέντε προς δύο.  Ας αφήσει λοιπόν το «θέατρο».
Παράλληλα διαβάσαμε ότι,  γιατί  οι σύμβουλοι του Θ. Σουσούδη να ψηφίζουν μια τέτοια πρόταση  τη στιγμή που δεν  έκαναν έργο στο λιμάνι?
Τώρα γιατί κόπτονται για την ανάπτυξη του λιμανιού?
 Ακόμα μια φορά λοιπόν, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ψέμα  και τη «λάσπη», τη γνωστή παραπληροφόρηση.
Και βέβαια έγιναν έργα και βέβαια ετοιμάστηκαν μελέτες, όμως ξεχνάνε κάποιοι ότι ΚΑΝΕΝΑ έργο  δεν μπορούσε να γίνει επίσημα στο λιμάνι, αφού μας το παρέδωσαν οι σημερινοί διοικούντες 2019-2023, ως τότε διοικούντες 2010-2014, μας το παρέδωσαν
σε άθλια κατάσταση και ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.
Όλοι ξέρουν πως σε λιμάνι ΧΩΡΙΣ περιβαλλοντικούς όρους ΚΑΝΕΝΑ έργο δεν μπορεί να γίνει. Εμείς στη θητεία μας 2014-2019 εξασφαλίσαμε το σημαντικότερο πράγμα για τις υλοποιήσεις έργων στο λιμάνι. Μια διαδικασία που τη φέραμε εις πέρας και ήταν χρονοβόρα, όμως απαραίτητη για την ανάπτυξη του λιμανιού.
 Εξασφαλίσαμε την ΕΚΔΟΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ και έτσι μπορεί τώρα ο δήμος ή το λιμενικό ταμείο να υλοποιεί έργα.
 
Με το μυαλό κ. Λοτσάρη και συνδιοικούντες,  να το έχετε στις επόμενες εκλογές, το μόνο που καταφέρνετε είναι να εκτίθεται ο δήμος  και η Άνδρος. Με τέτοιες συμπεριφορές υποβαθμίζεται η ποιότητα του Δ.Σ. και συνεπώς βγαίνει μια άκρως αρνητική εικόνα για το νησί.
 Ένα νησί που το πήρατε μέσα στους 10 καλύτερους προορισμούς, μέσα στους 10 πρώτους πιο αποτελεσματικούς δήμους στην Ελλάδα, μέσα στους 4 πρώτους δήμους στην οικονομική διαχείριση και διαφάνεια και το κάνατε πρώτο σε ίντριγκα και παραπληροφόρηση, δίνοντάς του μια αρνητική εικόνα που δεν του αξίζει.  

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

δ.τ. “΄Ανδρος Νέοι Ορίζοντες”

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.