Προχωρά το Σχέδιο για τον Πολιτιστικό Προγραμματισμό του Δήμου Άνδρου όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του δήμου

Προχωρά το Σχέδιο για τον Πολιτιστικό Προγραμματισμό του Δήμου Άνδρου
Ο ανακαινισμένος από την οικογένεια του Αλ. Γουλανδρή Φάρος Τουρλίτης εις μνήμην της κόρης τους Βιολάντας αποτελεί σύμβολο πολιτισμού για το νησί μας.

“Ο Δήμος Άνδρου είναι από τους πρώτους και από τους λίγους δήμους της χώρας που προχώρησε στην κατάρτιση ειδικού Σχεδίου για τον Πολιτιστικό Προγραμματισμό του. Με την ολοκλήρωση του Έργου αυτού, ο Δήμος θα έχει στη διάθεσή του ένα σημαντικό εργαλείο πολιτιστικής πολιτικής και αναπτυξιακού σχεδιασμού, αλλά και μια μέθοδο εργασίας για την αποτελεσματική λειτουργία του σε θέματα πολιτισμού. Παράλληλα, μέσω επιχειρησιακού σχεδιασμού, δημιουργείται ένα δομημένο διεκδικητικό πλαίσιο, διαμορφώνεται η γενικότερη στρατηγική του Δήμου, καθορίζονται οι επιμέρους στόχοι και δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν και προσδιορίζονται οι απαιτούμενοι πόροι για την υλοποίηση τους.

Σύντομα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του Έργου στη διάρκεια της οποίας γίνονται συναντήσεις και συζητήσεις της Ομάδας Έργου με πολλούς εμπλεκόμενους στο πολιτιστικό περιβάλλον του νησιού (συλλόγους και σωματεία, αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, επιστήμονες και ερευνητές, κ.ά.), συμπληρώνονται ερωτηματολόγια και συλλέγονται πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα που αναπτύσσεται στο νησί, ενώ, παράλληλα, καταγράφονται οι απόψεις και οι προτάσεις όλων, αναφορικώς με ενέργειες και παρεμβάσεις που εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πολιτισμικής ταυτότητας της Άνδρου.

Πρόκειται για την συνέχεια μιας σειράς συναντήσεων και ενεργειών που είχε εγκαινιάσει ο Δήμος Άνδρου, από τον Οκτώβριο του 2019 έως και τον Φεβρουάριο του 2020, προκειμένου να εδραιωθεί ένα πλαίσιο ενιαίου και ανοικτού διαλόγου με τους φορείς πολιτισμού και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του νησιού. Η διά ζώσης επικοινωνία διακόπηκε λόγω της πανδημίας, αλλά συνεχίζεται καλύτερα οργανωμένη μέσω του  Σχεδίου για τον Πολιτιστικό Προγραμματισμό του Δήμου.

Ο Δήμος Άνδρου ευχαριστεί θερμά όλους όσοι έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στο κάλεσμά του και ενημερώνει ότι προχωρά άμεσα στην κατάρτιση του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων Άνδρου στο πλαίσιο του οποίου επιδιώκεται η συστηματική από εδώ και στο εξής επικοινωνία και συνεργασία του Δήμου με τους φορείς αλλά και η δικτύωση των φορέων μεταξύ τους.

Επισημαίνεται ότι η συμβολή σας στην ολοκληρωμένη χαρτογράφηση του πολιτιστικού περιβάλλοντος θα ενισχύσει τις δυνατότητες διαχείρισης, προβολής και ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος της νήσου Άνδρου, και θα αυξήσει σημαντικά το βαθμό συντονισμού των διαφορετικών ομάδων ενδιαφέροντος για την υλοποίηση συνεργειών με συναίνεση στις τοπικές προτεραιότητες”. 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.