Τον Τούρκο που κατέπλευσε στη Χώρα ανακρίνουν οι λιμενικές αρχές καθώς φαίνεται ότι συνδέεται η υπόθεση άμεσα με παράνομη διακίνηση μεταναστών

Τον Τούρκο που κατέπλευσε στη Χώρα ανακρίνουν οι λιμενικές αρχές
Η θαλαμηγός στο λιμάνι της Χώρας

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται από χθες 4.11.2020, το Λιμεναρχείο της Άνδρου καθώς η τουρκική θαλαμηγός (17 – 18 m) περίπου που αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Χώρας φαίνεται να συνδέεται, καθώς όλα δείχνουν, με παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Λιμεναρχείου Άνδρου, το συμβάν συνδέεται με τον “εντοπισμό 42 μεταναστών και προσφύγων, εκ των οποίων 37 άνδρες, 3 γυναίκες και 2 παιδιά, στον οποίο προχώρησαν οι λιμενικές αρχές αργά το απόγευμα σε απόκρημνη περιοχή της Καρύστου.

Οι μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων αραβικής καταγωγής, αποβιβάστηκαν στο σημείο από σκάφος, που τους μετέφερε εκεί. Πλέον, έχουν οδηγηθεί στο λιμεναρχείο Καρύστου όπου σε συνεννόηση με το δήμο πρόκειται να φιλοξενηθούν σε ασφαλές σημείο”.

Στο σκάφος, το οποίο είχε ξεκινήσει από το Τσεσμέ και επέβαινε μόνο ο καπετάνιος – όπως ισχυρίζεται ο ίδιος-  βρέθηκαν μάσκες και άλλα στοιχεία που συνέλεξαν οι άνδρες του Λιμεναρχείου Άνδρου, τα οποία συγκλίνουν στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων.

Στον καπετάνιο, που κρατείται λόγω παράνομης εισόδου του στην χώρα μας, επιβλήθηκε πρόστιμο 5000 € για την παραβίαση του νόμου, που αφορά στην διασπορά του κορωνοϊού καθόσον προήλθε από τρίτη χώρα με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο Τούρκος κυβερνήτης του πλοίου υπέπεσε σε ανακρίβειες, ισχυριζόμενος ότι ταξιδεύει μόνος του προς την Μαρμαρίδα τη Ρόδο κ.α.

Το Λιμεναρχείο Άνδρου συνεργάζεται στενά με το Λιμεναρχείο Καρύστου για την διαλεύκανση και διευθέτηση της υπόθεσης αλλά και με τις υγειονομικές αρχές της χώρας λόγω κορωνοϊού. Σημειώνεται ότι στην χώρα μας ισχύει η 14ήμερη καραντίνα για όσους εισέρχονται προερχόμενοι από τρίτες χώρες υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση του Τούρκου καπετάνιου στο Λιμεναρχείο Άνδρου θα γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, εξετάσεις κ.λπ. 

Τις αμέσως επόμενες ώρες ο Τούρκος υπήκοος αναμένεται να παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Χαλκίδας για την διερεύνηση και εξακρίβωση παράνομης διακίνησης αλλοδαπών.

Τον Τούρκο που κατέπλευσε στη Χώρα ανακρίνουν οι λιμενικές αρχέςΕυχαριστούμε θερμά το Λιμεναρχείο Άνδρου και προσωπικά τον Πλωτάρχη Θ. Κραψίτη για την άμεση ενημέρωση σε σχετικό αίτημα της εφημερίδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.