Η απολογιστική συνεδρίαση της διοίκησης Δ. Λοτσάρη στο δήμο Άνδρου πραγματοποιείται με live streaming από το κανάλι του Δήμου στο ΥouTube αύριο Πέμπτη στις 6μ.μ. Ανάλογη απολογιστική συνεδρίαση είχε γίνει και σε περιφερειακό επίπεδο πριν δύο εβδομάδες με τον κ. Χατζημάρκο να κάνει τον απολογισμό της Π.Ν.Α. από όταν ανέλαβε την ηγεσία του Νοτίου Αιγαίου για δεύτερη φορά.

Η απολογιστική συνεδρίαση της διοίκησης Δ. Λοτσάρη στο δήμο Άνδρου

Πρόσκληση στον απολογισμό πεπραγμένων Δήμου Άνδρου (Σεπτέμβριος 2019 – Δεκέμβριος  2020)

Στον απολογισμό του Δημοτικού Έργου για τους πρώτους 16 μήνες της θητείας του προχωράει ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης σε ειδική διαδικτυακή συνεδρίαση την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 18:00.

Θα γίνει παρουσίαση ανά τομέα έργων, προμηθειών, θεσμικών παρεμβάσεων, που έγιναν, καθώς και παρουσίαση όσων έχουν ήδη προγραμματιστεί.

Η πρώτη περίοδος της διοίκησης ήταν μια δύσκολη, αλλά και δημιουργική. Η σημερινή διοίκηση κλήθηκε να διαχειριστεί ελλείψεις, καθυστερήσεις, επανασχεδιασμούς. Κλήθηκε να δρομολογήσει έργα παλαιότερα και νέα. Κλήθηκε να δώσει αναπτυξιακή διάσταση μέσα από αυτά στην Άνδρο.

Με δύο λόγια ως εισαγωγή:

 (α) Δρομολόγησε και υλοποίησε μια σειρά αναγκαίων έργων στο λιμάνι όπως εκβάθυνση (α’ και β’ φάση), επιβατικό στέγαστρο νότιας προβλήτας, γλίστρα, ελικοδρόμιο, μελέτες περιφερειακού δρόμου και κλειστού γυμναστηρίου, ενώ προχωρά και σε ολική ανάπλαση του λιμανιού μέσα στο χρόνο.

(β) Προχώρησε σε σειρά σημαντικών παρεμβάσεων στην Χώρα και στα γύρω χωριά (Στενιές, Λειβάδια, Μεσαριά), όπως αποκατάσταση ζημιών θεομηνίας Οκτωβρίου 2019, ολοκλήρωση δικτύων αποχέτευσης και ύδρευσης σε Χώρα και χωριά, αποκατάσταση και αλλαγές δικτύων ύδρευσης, ασφαλτοστρώσεις, αποκατάσταση Επισκοπείου και Δημαρχείου, φωτισμοί ιστορικών μνημείων και κτιρίων και ήδη δρομολόγησε συντηρήσεις και αναβαθμίσεις όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων που τις βρήκε κακή κατάσταση και υποχρεώθηκε για λόγους ασφαλείας να τις κλείσει μέχρι την αποκατάσταση τους.

(γ) Στο Κόρθι είναι σε εξέλιξη η μελέτη ολοκλήρωσης του αλιευτικου καταφυγίου. Ενώ έγινε πλήρης αποκατάσταση των ζημιών της μεγάλης θεομηνίας του Οκτωβρίου 2019.

(δ) Στο Μπατσί προχωρά η μελέτη συνεδριακού κέντρου, η μελέτη προστασίας και επέκτασης τουριστικού καταφυγίου, απομένει δημοπράτηση ύδρευσης Κάτω Αγίου Πέτρου καθώς και η μονάδας αφαλάτωσης.

Τα παραπάνω έργα, μελέτες και σχεδιασμοί καλύπτουν μόνο την πρώτη φάση της διαδρομής μας. Θα συνεχίσουμε απλώνοντας την αναπτυξιακή πνοή σε όλα τα μέρη του νησιού τα επομενα χρόνια.

Να σημειώσουμε πως ανάμεσα σε όλα τα παραπάνω η σημερινή διοίκηση κλήθηκε να διαχειριστεί και δεκάδες θέματα της πανδημίας, η οποία ανέτρεψε πολλούς σχεδιασμούς. Παρόλα αυτά χάραξαμε δρόμους για μια ουσιαστική αναπτυξιακή πορεία του νησιού μας

Καλούμε όλους όσους θέλουν να παρακολουθήσουν ζωντανά ολόκληρο τον πρώτο απολογισμό της θητεία μας στο https://youtu.be/ydPZZZ63RR4

Η συμμετοχή σας μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει.

Εκ του Δήμου Άνδρου

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θα τρελαθούμε; Ποια είναι η σημαντική παρέμβαση στο Νειμποριό και στην Μεσαριά; Το ότι ξήλωσαν το οδόστρωμα από τον Οκτώβριο, πάμε για Μάρτιο και φως για ασφαλτόστρωση δεν φαίνεται; Μήπως υπάρχει σοβαρή βελτίωση του δικτύου ύδρευσης thw X;vrawq Αφού έπηξαν τον κόσμο στο ψέμα πως πριν την ασφαλτόστρωση θα ανανέωναν το δίκτυο τώρα ανοίγουν τρύπες ανά διήμερο στην νέα (και της κακιάς ώρας) άσφαλτο για να διορθώσουν βλάβες του δικτύου ύδρευσης. Επίσης εκείνη η μνημειώδης τρούπα έξω από την παιδική χαρά, αναρωτιόμαστε γιατί χάσκει από πριν τα Χριστούγεννα; Περιμένει να καταπιεί κάποιον; Βεβαίως δεν μπορούμε να μην θαυμάσουμε τις συγκλονιστικές προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση του Δήμου καθώς στρατιές ειδικών, γενικών, ανειδίκευτων εμμίσθων τε και αμίσθων διαβαίνουν την μεγάλη πόρτα του Δημαρχείου. Τώρα δα πρέπει να έχουν καμμιά εικοσαριά ΥΕ, καθαριστριες, γενικών καθηκόντων (?), οδηγούς που έχουν βγει στο κυνήγι του κορωνοϊού (κρινοντας από το σκεπτικό των προσλήψεων, όπως δηλώνεται στην μαρτυριάρα ΔΙΑΥΓΕΙΑ) αλλά κατά τα άλλα θέλει ο κος Λοτσάρης Τον ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ καθώς του λείπει επιστημονικό προσωπικό. Αυτά φαντάζομαι στο βιντεάκι δεν θα ειπωθούν, αλλά δεν πειράζει συζητιώνται και γράφονται από τους γνωρίζοντες και …. τα κέφια του κάθε Λοτσάρη, Γιαννίση, Τηνιακού, Λάσκαρη (…) , και των υπολοίπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.