Νειμποριό. Τρέχει το νερό στο δρόμο… τις τελευταίες 14 ημέρες!

Νειμποριό. Τρέχει το νερό στο δρόμο...

Του ΝΙΚΟΥ ΒΙΔΑΛΗ

Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζεται η διαρροή νερού, στο καινούριο έργο της ασφαλτόστρωσης, στο Νειμποριό της Χώρας, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύ νερό άσκοπα. Εκτός της αλόγιστης σπατάλης νερού, είναι σίγουρο ότι καταστρέφεται και μεγάλο μέρος του εδάφους κάτω από την άσφαλτο. Αυτό σημαίνει ότι μετά από κάποιο διάστημα θα εμφανιστούν προβλήματα στο νέο ασφαλτοτάπητα, ο οποίος -όπως φαίνεται- μετράει ήδη αρκετά από κακοτεχνίες.

Νειμποριό. Τρέχει το νερό στο δρόμο...

Για το συγκεκριμένο έργο, υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Γιατί έγινε το έργο με απευθείας ανάθεση, αφού η άσφαλτος έπεσε επτά (7) μήνες μετά από το ξύσιμο του δρόμου και επτά (7) μήνες μετά την απόφαση να γίνει το έργο χωρίς διαγωνισμό; Ποιο το «κατεπείγον» επτά (7) μήνες μετά; Γιατί έγινε η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης, πάλι με απευθείας ανάθεση, αφού επτά (7)  μήνες μετά δεν έχει μπει σε λειτουργία; Γιατί δεν προχωρούν στην επισκευή του δικτύου και χάνεται τόσο πολύτιμο νερό; Σίγουρα η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης είναι αναγκαία, όπως και της ασφάλτου -και μάλιστα σε όλη την περιοχή.

Όμως το έργο πρέπει να γίνεται με  σχεδιασμό και να τηρείται η τυπική διαδικασία. Μόνο έτσι εξασφαλίζεται η ποιότητα του και εξοικονομούνται ποσά για άλλα έργα. Το νερό που τρέχει στο δρόμο παραπέμπει στην απουσία σοβαρής μελέτης και στην κατασπατάληση πόρων που πιθανότατα θα είχαν κερδηθεί για τον δήμο αν είχε γίνει διαγωνισμός.

Νειμποριό. Τρέχει το νερό στο δρόμο...

Το σπουδαιότερο και ταυτόχρονα πιο προκλητικό, είναι ότι κανένας δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει μια μεγάλη διαρροή νερού, που κρατάει τουλάχιστον 14 μέρες και δυστυχώς δεν είναι η μόνη.

Μπορεί να μην υπάρχουν ανάγκες στην ύδρευση όλο αυτό το διάστημα λόγω της πανδημίας, αλλά δεν επιτρέπεται να σπαταλιέται το νερό άσκοπα, γιατί όταν θα το χρειαστούμε, δεν θα υπάρχει. Ας μην ξεχνάμε ότι ο χειμώνας που πέρασε δεν ήταν και ο πιο βροχερός.

Το βίντεο που ακολουθεί αποδεικνύει του λόγου το αληθές!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.