Η κοινωνική προσφορά του Λιμεναρχείου Άνδρου είναι καθοριστικής σημασίας στη καθημερινότητα του νησιού. Πέραν του θεσμοθετημένου ρόλου του το ΛΣ συνδράμει αποτελεσματικά και στο κρίσιμο ζήτημα της υγειονομικής θωράκισης της Άνδρου αφού οι άνδρες του Λιμενικού είναι επιφορτισμένοι και με την μεταφορά των εμβολίων. Παράλληλα δρουν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για θαλάσσιες διακομιδές ασθενών στη Σύρο και την Ραφήνα προκειμένου να σώσουν ζωές.

Η κοινωνική προσφορά του Λιμεναρχείου Άνδρου
Τα εμβόλια

«Αξίζει να σημειωθεί και η συμβολή του Λιμεναρχείου Άνδρου και του Λιμενικού Σώματος και στο σύστημα εμβολιασμού των μόνιμων κατοίκων, με την ασφαλή μεταφορά των εμβολίων από τα κέντρα διανομής της Αττικής στο Κέντρο Υγείας της Άνδρου. Από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, από όπου ξεκίνησε σταδιακά ο εμβολιασμός των κατοίκων κατά ηλικιακή ομάδα, μέχρι και σήμερα, το Λιμενικό της Άνδρου έχει πραγματοποιήσει υπηρεσιακά τριάντα πέντε (35) μεταφορές.

Η κοινωνική προσφορά του Λιμεναρχείου Άνδρου
Η παραπάνω συνδρομή του γίνεται περισσότερο αξιέπαινη αν αναλογιστούμε την υποστελέχωσή του και τις φιλότιμες πάντα προσπάθειες των στελεχών του, σχεδόν πάντα πέρα από το ωράριο εργασίας του, να συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο». 

Οι διακομιδές


Η κοινωνική προσφορά του Λιμεναρχείου Άνδρου

«Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε στις 27.5.201 διακομιδή ασθενούς από την Άνδρο, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Πιο συγκεκριμένα, περί ώρα 01:00 η Λιμενική Αρχή Άνδρου ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το Κέντρο Επιχειρήσεων ότι 82χρονη γυναίκα έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως σε νοσοκομείο της Αττικής ή της Σύρου λόγω δαγκώματος όφεως.

Η κοινωνική προσφορά του Λιμεναρχείου Άνδρου
‘Άμεσα κινητοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Άνδρου και το πλήρωμα του ΠΛΣ-115 το οποίο μετέφερε το συντομότερο την ανωτέρω ασθενή στο λιμάνι της Ραφήνας και εν συνεχεία με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Αθήνας. Για ακόμη μια φορά το Λιμενικό Σώμα και το πλήρωμα του σκάφους του Λιμεναρχείου Άνδρου στέκεται αρωγός στο υγειονομικό σύστημα του νησιού μας, συμβάλλοντας σημαντικά  στο αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών της Άνδρου».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.