Σε δύσκολη θέση βρέθηκαν χθες, 1.8.2021, δύο surfers, στην Αγία Μαρίνα, στην Άνδρο και η Λιμενική Αρχή με τους ναυαγοσώστες της περιοχής έσπευσαν σε βοήθεια. 

Σε βοήθεια surfers έσπετσε η Λιμενική Αρχή και οι ναυαγοσώστες στην Αγία Μαρίνα

Συγκεκριμένα χθες Κυριακή, κατά τις μεσημβρινές ώρες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Άνδρου, “για δυσχερή θέση δύο (02) χειριστών σανίδας όρθιας κωπηλασίας (SUP), στη θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ” ν. Άνδρου, λόγω ισχυρών θαλάσσιων ρευμάτων που επικρατούσαν στην περιοχή.

Σε βοήθεια surfers έσπετσε η Λιμενική Αρχή και οι ναυαγοσώστες στην Αγία Μαρίνα

Άμεσα, για την περιοχή απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και επαγγελματίες ναυαγοσώστες που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω παραλία, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, προς παροχή συνδρομής. Ανωτέρω χειριστές εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους, περισυνελέγησαν από σωστική λέμβο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην παραλία Αγίας Μαρίνας.

Σε βοήθεια surfers έσπετσε η Λιμενική Αρχή και οι ναυαγοσώστες στην Αγία Μαρίνα

Η ναυαγοσωστική κάλυψη κατά τη θερινή περίοδο αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα ασφάλειας των λουόμενων και των κολυμβητών, και ένα χρήσιμο μέσο άμεσης επέμβασης σε περιστατικά διάσωσης. Το Λιμεναρχείο Άνδρου εφιστά την προσοχή σε όλους τους χρήστες θαλάσσιων μέσων αναψυχής, να ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες ασφαλείας και αυτοπροστασίας τους. Τα θαλάσσια σπορ και μέσα αναψυχής μπορεί να προσφέρουν ατέλειωτες ώρες αναψυχής, όμως αν δεν τηρούνται οι βασικοί κανόνες ασφάλειας και σωστής λειτουργίας τους, μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες καταστάσεις. Οι χρήστες ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιότητας και την εμπειρία που έχουν, οφείλουν να ενημερώνονται για τον καιρό και τα ρεύματα της ανοικτής θάλασσας, να διατηρούν οπτική επαφή με τις κοντινές ακτές και να επιστρέφουν αμέσως σε αυτές εάν οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν ή αρχίζουν να νιώθουν κόπωση”.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.