Ο Δημήτρης Ψαθάς ζωντανεύει στο Γαύριο αύριο 17 Αυγούστου 2021 στο Γυμνάσιο Γαυρίου Άνδρου με την θεατρική παράσταση ” Η ΜΑΙΡΗ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ” Μία εκπληκτική κωμωδία, την οποία έγραψε ο Δημήτρης Ψαθάς αποκλειστικά για την Μαίρη Αρώνη το 1960 σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Σταθοπούλου, ώρα 9 μμ είσοδος ελεύθερη

Ο Δημήτρης Ψαθάς ζωντανεύει στο Γαύριο

Προηγήθηκε χθες 16.8.2021 Η περιπετειώδης ζωή του Δημήτρη Ψαθά, από την Τραπεζούντα του Πόντου στην Αθήνα, τα συγκλονιστικά του ταξίδια στα πέρατα της γης, η θριαμβευτική του πορεία με τη συγγραφή υπέροχων κωμωδιών και τόσα άλλα  άγνωστα όμως εξίσου σημαντικά γεγονότα, τα οποία δε γνωρίζει το ευρύ κοινό, ξετυλίχθηκαν μπροστά μας μέσα από σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό με τα θεατρικά μονόπρακτα ΚΗΦΙΣΟΦΩΝ και Ο ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ.

Ο Δημήτρης Ψαθάς ζωντανεύει στο Γαύριο

Η Θεατρική Ομάδα Γαυρίου Άνδρου στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Γαυριώτικα 2021» τιμά τα 114 χρόνια από την γέννηση του συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά (Τραπεζούντα Πόντου 1907 – Αθήνα 1979) και παρουσιάζει σε ένα διήμερο αφιέρωμα τις απολαυστικές κωμωδίες του  “Ο Νευρικός Κύριος”, “Ο Κηφισοφών” και “Η Μαίρη τα λέει όλα” στις 16 και 17 Αυγούστου 2021.

Η Θεατρική Ομάδα Γαυρίου Άνδρου σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Σταθοπούλου αφηγείται την συναρπαστική ζωή του λογοτέχνη, χρονογράφου και θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά που ξεκίνησε από την Τραπεζούντα του Πόντου όπου γεννήθηκε το 1907 φοιτώντας ως αριστούχος μαθητής στο φημισμένο “Φροντιστήριον Τραπεζούντος” μέχρι την έλευσή του στην Αθήνα όπου έφτασε το 1923 με την Μικρασιατική καταστροφή με την χήρα μητέρα του και τις τέσσερις αδερφές του συνεχίζοντας τις σπουδές του στο Α Λύκειο Πλάκας και ξεκινώντας κατόπιν την πορεία του στην δημοσιογραφία ως χρονογράφος στις εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα»,  και διαπρέποντας συγχρόνως ως λογοτέχνης με τα μπεστ σέλερ του «Η Θεμις έχει κέφια», «Η Θέμις έχει νεύρα»,  «Μαντάμ Σουσού», «Γη του Πόντου» και τόσα άλλα, αλλά και ως θεατρικός συγγραφέας με τις κωμωδίες του που κάθε χρόνο «έσπαζαν» ταμεία. Ποιός δεν θα ξεχάσει τις θρυλικές κωμωδίες του «Η Χαρτοπαίχτρα», «Μαντάμ Σουσού», «Ζητείται Ψεύτης», «Φωνάζει ο κλέφτης», «Ξύπνα Βασίλη»;

Όλη η ζωή του Δημήτρη Ψαθά προβάλεται μέσα από σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό που ετοίμασε για τις ανάγκες του αφιερώματος η θεατρική ομάδα Γαυρίου κάτω από την διεύθυνση της Κωνσταντίνας Σταθοπούλου.

“Σε μέρες άλλωστε τόσο χαλεπές κι ανήσυχες, ας ξεχαστούμε για λίγην ώρα, μιλώντας για τις ωραιότερες στιγμές του ανθρώπου, τις πιο κεφάτες, τις στιγμές που ο άνθρωπος γίνεται πιο άνθρωπος, τις στιγμές που ο άνθρωπος γελά…”  τόνιζε ο Δημήτρης Ψαθάς το 1956 και τα λόγια του αυτά είναι στις μέρες μας πιο επίκαιρα παρά ποτέ…

(Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΑΥΡΙΟΥ δημιουργήθηκε το 2019. Τελεί υπό την αιγίδα του Γυμνασίου Τ.Λ. Γαυρίου Άνδρου. Στην ομάδα συμμετέχουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής).

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.