Αφού πέρασαν δυο χρονιά για να υλοποιηθεί η πρόταση μας για εγκατάσταση ηλεκτρονικών πινακίδων πληροφοριών στο λιμάνι Γαυρίου, δυστυχώς και ενώ έχουν περάσει ήδη 3 μήνες από την εγκατάσταση τους,- η μια μάλιστα έχει τοποθετηθεί σε λάθος σημείο, μη ορατό στην είσοδο του λιμανιού – οι πινακίδες δεν έχουν ακόμα συνδεθεί με Η/Υ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Στο Λιμεναρχείο Γαυρίου, με δίκτυο 3G/4G,και με λογισμικό διαχείρισης και προβολής πληροφοριών.

Ηλεκτρονικές πινακίδες ενημέρωσης χωρίς πληροφορίες

Αυτή την στιγμή οι πινακίδες δεν προσφέρουν καμία ενημέρωση στο κοινό, αναφέρουν μόνο σε κάποιες προβολές τους  δρομολόγια πλοίων 30 ημερών πριν όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Την πληροφορία των δρομολογίων των πλοίων, ο επιβάτης στην εποχή μας, την γνωρίζει μέσω των πρακτορείων η μέσω του Internet και δεν περιμένει να την μάθει μέσω των πινακίδων.

O σκοπός της τοποθέτησης τους, είναι όπως σε όλα τα μεγάλα λιμάνια, η ημερήσια ενημέρωση του επιβάτη, για την ώρα άφιξης και αναχώρησης των πλοίων, με τους προορισμούς τους, την πύλη επιβίβασης για το κάθε πλοίο, έτσι ώστε να ξέρει που θα κατευθυνθεί ο κάθε επιβάτης και οδηγός οχήματος, για την αποφυγή επιπλέον κυκλοφοριακού προβλήματος, στο ήδη προβληματικό λιμάνι Γαυρίου από το ανεξέλεγκτο παρκινγκ των αυτοκινήτων.

Τη διαχείριση αυτών των πληροφοριών μπορεί να την κάνει μόνο το Λιμεναρχείο, το οποίο έχει ανά πάσα στιγμή την εικόνα για την ακριβή άφιξη / αναχώρηση η καθυστέρηση του κάθε πλοίου και τον προγραμματισμό της προβλήτας προσόρμισης του.

Επίσης, και κάθε άλλη αναγκαία και επείγουσα, πληροφορία ενημέρωσης προς τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού από το Δήμο, θα είναι εύκολη και άμεση η καταχώρηση, διότι η υπηρεσία του Λιμεναρχείου λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Ελπίζουμε και εν όψει των εορτών του Πάσχα, να γίνει επιτέλους άμεσα η σύνδεση τους με το Λιμεναρχείο και επίσης στις 3 πύλες εισόδου του λιμανιού να τοποθετηθούν πινακίδες ΠΥΛΗ Α,Β,Γ, όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, για να λειτουργήσει έτσι σωστά και η πληροφορία καθοδήγησης του επιβάτη μέσω των ηλεκτρονικών πινακίδων.

Ελπίζουμε επίσης, να μην περάσουν και για αυτό το τόσο απλό άλλα 3 χρόνια, όπως πέρασαν ήδη για την μη επισκευή της βόρειας προβλήτας και την περίφραξη του λιμανιού, που ακόμα περιμένουμε να γίνουν από τις λάθος επιλογές των ειδικών συμβούλων του Δημάρχου, πάρα τις επισημάνσεις που είχαμε κάνει για τη λάθος επιλογή και την υπερκοστολόγηση του έργου.

Αδάμης Βασίλης

Δημοτικός Σύμβουλος Μέλος του ΔΛΤΤΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.