Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο εξ Άνδρου δημοσιογράφος ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ περιγράφει τις προσπάθειες της «Καθαρής Πράσινης Άνδρου» να ευαισθητοποιήσει τις τοπικές αρχές αλλά και τους πολίτες του νησιού στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και όχι μόνο.

Το δημοσίευμα

«Η Ανδρος είναι ένα νησί με μοναδική φυσική ομορφιά, διακριτή πολιτιστική ταυτότητα και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική κληρονομιά. Την ίδια στιγμή, απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί υπόδειγμα στη διαχείριση των απορριμμάτων, όχι μόνο λόγω της δραματικής έλλειψης υποδομών, αλλά και εξαιτίας της προφανούς απογοήτευσης των κατοίκων της ή έλλειψης εμπιστοσύνης στο ότι κάτι μπορεί όντως να αλλάξει προς το καλύτερο. Μια ομάδα ανθρώπων, που πριν από δέκα χρόνια πρωτοστάτησαν στο να «μπει στον χάρτη» το νησί ως πεζοπορικός προορισμός, αποφάσισαν να προσπαθήσουν να κινητοποιήσουν τοπικές αρχές και –κυρίως– την τοπική κοινωνία, με στόχο ένα νέο πρότυπο. Το όνομα της πρωτοβουλίας, «Καθαρή, πράσινη Ανδρος (Clean, green Andros)». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.