ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

Citius, Altius, Fortius / Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά.

ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ: Citius, Altius, Fortius
 

Ένα δημοτικό στάδιο ανακατασκευάζεται, ένας όμιλος πλησιάζει τον αιώνα από την ίδρυσή του το 1931. Πρόκειται για τον ΑΝΔΡΙΑΚΟ ΟΜΙΛΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ που αγωνίζεται στον στίβο, στο γήπεδο και στην καθημερινότητα, ενώ διοικείται από ανθρώπους νέους -στην πλειονότητά τους- παθιασμένους με την άθληση, την μπάλα, τη νεολαία, το μέλλον!

Μιλήσαμε με τον αντιπρόεδρο του ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ Σταύρο Βελιώτη σε μια πρώτη «αναγνωριστική» συζήτηση.

 

Αθλητισμός ή πρωταθλητισμός; Τι προσφέρει και τι φιλοδοξεί να προσφέρει στη νεολαία του νησιού η διοίκηση του ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ;

100% Αθλητισμός και τίποτα άλλο! Είμαστε όλοι απόλυτοι σε αυτό το ερώτημα. Στόχος μας είναι να δίνουμε διέξοδο στα παιδιά, με γεμάτα γήπεδα μακριά από πειρασμούς που μπορεί να έρχονται αντιμέτωπα σε αυτές τις ηλικίες. Ο αθλητισμός είναι ζωή , είναι χαρά  και αυτό θέλουμε να καλλιεργούμε. Φυσικά αν έρθουν και διακρίσεις ακόμα καλυτέρα για το σωματείο και για τα υπόλοιπα παιδιά.

ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ: Citius, Altius, Fortius
Ύστερα από συμμετοχή της ομάδας στίβου του ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ στα «11 Δήλεια» τον Οκτώβριο του 2021 στη Μύκονο με 21 αθλητές και αθλήτριες. 

Η σωστή προπόνηση σε συνάρτηση με το καλό κλίμα  που έχουμε σε όλα τμήματα , είναι το στοίχημα αυτής της διοίκησης , γι’  αυτό η επιλογή των προπονητών αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας.

Πόσα τμήματα έχει ο ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ και πόσοι αθλητές ανήκουν στη δύναμη του.

Ο ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ έχει δύο τμήματα ποδοσφαίρου και του στίβου, αλλά είμαστε υπερήφανοι που έχουμε καταφέρει να έχουμε αθλητές από όλη την Άνδρο.  Τα τελευταία χρόνια στο δυναμικό μας έχουν γραφτεί πάνω από 300 αθλητές.  Στη σεζόν που μας πέρασε είχαμε 205 αθλητές στις ακαδημίες και 25 ενήλικους αθλητές.

ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ: Citius, Altius, Fortius
Η Ανδρική ομάδα στο γήπεδο του Μπατσίου ύστερα από την νίκη  με 6-0 επί του Πάγου για το πρωτάθλημα ΕΠΣ Κυκλάδων στις 12-2-22

Ποια είναι τα πλέον δημοφιλή τμήματα και αν υπάρχει σκέψη να δημιουργηθούν νέα.

Όπως είπαμε  τα τμήματα είναι δυο, του ποδοσφαίρου και του στίβου τα όποια είναι σχεδόν ισάξια δημοφιλή στη νεολαία του νησιού . Η διοίκηση είναι πάντα ανοιχτή στην δημιουργία τμημάτων νέων αθλημάτων και προς αυτή τη κατεύθυνση γίνονται προσπάθειες για δημιουργία τμήματος βόλεϊ.

ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ: Citius, Altius, Fortius
Η ομάδα κ-16 του ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ στο γήπεδο του Μπατσίου πριν τον αγώνα με τον ΠΑΣ Τήνου(3-1)

Το οικονομικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της εποχής μας. Πόσο δύσκολο είναι να συντηρηθούν όλα τα τμήματα και να ισοσκελιστούν τα έξοδα ταξιδιών, αγώνων, υλικών, συμμετοχών σε διάφορες διοργανώσεις;

ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ: Citius, Altius, Fortius
Ο Αθλητής του ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ Κώστας Ρόμπος στον 38ο κλασσικό τερματίζοντας 12ος για το πανελλήνιο πρωτάθλημα με χρόνο 2:38:44

Ο ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ είναι ένα νησιωτικό σωματείο, γεγονός που από την φύση του, δημιουργεί μεγαλύτερα έξοδα όταν πρόκειται για την συμμετοχή του σε αγωνιστικά δρώμενα αν το συγκρίνει κανείς με ένα σωματείο της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η διοίκηση του Ομίλου δίνει καθημερινά αγώνα, για να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι που θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του συλλόγου μας. Δεν έχουμε εξασφαλισμένη καμία χρηματοδότηση  και βασικοί  ‘’αιμοδότες’’ μας είναι οι γονείς των αθλητών.  Κάθε χρόνο υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης του σωματείου από χορηγούς και δωρητές ώστε αυτό να μπορέσει βασικά να λειτουργήσει. Μεγάλος μας στόχος είναι να βρεθεί ένας βασικός Χορηγός -όπως  συνέβαινε παλαιότερα-  για να μπορέσει το πλέον ιστορικό σωματείο της Άνδρου που το ίδρυσαν οι Εμπειρίκοι και οι Γουλανδρήδες το 1931 να πρωταγωνιστήσει ξανά  στις Κυκλάδες και αλλού. 

Αθλητικές υποδομές Άνδρου: ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα;

ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ: Citius, Altius, Fortius
Η αθλήτρια στίβου του ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ Ευθαλία Παπαδόπουλου κατά την συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα γυναικών ανδρών (Μάρτιος του 2022) στο πένταθλο τερματίζοντας στη 10η Θέση.

Αν μου κάνατε αυτή την ερώτηση πέρσι, θα σας απαντούσα ότι οι υποδομές μας είναι μια μεγάλη πληγή για την λειτουργεία μας. Το γήπεδο της Χώρας ήταν ακατάλληλο για χρήση, χωρίς φώτα, με κακής ποιότητας χλοοτάπητα και ταρτάν. Τα παιδιά των ακαδημιών του ποδοσφαίρου έκαναν προπόνηση στο ¼ του γηπέδου επειδή εκεί υπήρχε κάποιος ελάχιστος φωτισμός, οι ακαδημίες στίβου προπονούνταν τον χειμώνα έως την δύση του ηλίου στις 17:30 διότι δεν υπήρχε ορατότητα. Η ανδρική ομάδα έκανε προπονήσεις στο γήπεδο του Μπατσίου με δυσκολίες στην μετακίνηση των παικτών μας. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει μια αγωνιστική κάμψη και ορισμένες φορές απογοήτευση. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τους δυο προπονητές μας τον κ. Μαγουλά και τον κ. Τσορντανίδη για την αντοχή τους να προπονούν τις ακαδημίες μας παρά τις αντίξοες συνθήκες .

ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ: Citius, Altius, Fortius
Κατά την αναχώρηση των ομάδων ποδοσφαίρου, της  Ανδρικής και της Κ-12 για αγώνες στην Ερμούπολη της Σύρου

Ύστερα όμως από τις τελευταίες ευχάριστες εξελίξεις  ο ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ μας από 1 Σεπτεμβρίου 2022 θα ξανά μπει στο στολίδι των Κυκλάδων το δημοτικό στάδιο ΙΩΑΝΝΗΣ Μ. ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ το οποίο ανακατασκευάζεται πλήρως.

Σε αυτό το σημείο σαν διοίκηση θα θέλαμε να  ευχαριστήσουμε τον κ.  Δήμαρχο Δ. Λοτσάρη και τον κ. Έπαρχο Δ. Λάσκαρη  που παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος κατάφεραν μέσα σε τρία χρονιά να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση 1εκ. περίπου, να κάνουν την μελέτη και να προχωρήσουν στην πολυπόθητη ανακατασκευή του σταδίου. 

ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ: Citius, Altius, Fortius
Οι 2 ομάδες ποδοσφαίρου κ-12 του ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ από Υδρούσα και Χώρα στην εκδήλωση του Σωματείου στις 15-06-22.

Είναι εύκολο να βρεθούν προπονητές και να δεχτούν να δουλέψουν σε ένα νησί στις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα;

Είμαστε ευγνώμονες  που έχουμε άξιους μόνιμους προπονητές τα τελευταία χρόνια, τον κ. Μαγουλά στο ποδόσφαιρο και τον κ.Τ σορντανίδη στον στίβο, οι όποιοι πλαισιώνονται από δυο καλούς βοηθούς . Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ανάγκη για περισσότερους προπονητές ώστε να γίνονται σωστότερες και περισσότερες προπονήσεις ωστόσο αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στα νησιά το χειμώνα και των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουμε .

Τί κάνετε ως Όμιλος ώστε να κάνετε ελκυστική την άθληση στη νεολαία

Ο ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ είναι μια ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ με όλη την σημασία της λέξης. Η σωστή και μεθοδική δουλειά που γίνετε από τους προπονητές, το καλό κλίμα μεταξύ των αθλητών μας και οι εκδηλώσεις που κάνουμε είναι οι βασικοί λόγοι που τα παιδιά κατά κύριο λόγο και οι γονείς τους θέλουν να έρθουν στις τάξεις του σωματείου. Φέτος με ανακατασκευή του γηπέδου  ευελπιστούμε  σε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή. Γι’ αυτό και μια από τα μεγαλύτερες αγωνίες μας ως Διοίκηση είναι η επόμενη μέρα για την συντήρηση  του σταδίου.

ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ: Citius, Altius, Fortius
Η κ-12 πριν από εντός έδρα αγώνα στο γήπεδο Μπατσίου για το πρωτάθλημα ΕΠΣ Κυκλάδων

Πως και εάν επηρέασε η πανδημία του κορωνοϊού την προσέλευση των αθλητών/παιδιών στα αθλήματά τους;

Μας  επηρέασε, όπως όλα τα σωμάτια με αναστολή προπονήσεων και αγωνιστικών δρώμενων, που σίγα σιγά όμως τα ξεπεράσαμε. Ήδη φέτος σχεδόν επανήλθαμε με μια πλήρως ενεργή  αγωνιστική χρονιά με συμμετοχή σε πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και αγώνες στίβου σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο. Για την επόμενη χρονιά θεωρούμε ότι θα είμαστε πολύ καλύτεροι αγωνιστικά σε όλα τα τμήματα μας.

Κλείνοντας εύχομαι να έχουμε πάντα  γήπεδα γεμάτα με φωνές από χαρούμενα πρόσωπα

ΜΦΜ

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.