Από τους πλέον δραστήριους τοπικούς συλλόγους ο Φιλοπρόοδος Όμιλος “Το Γαύριο” διοργανώνει εκδηλώσεις με άποψη και γούστο.

Το δελτίο τύπου του Φ.Ο.Γ.

“Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η πρώτη από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο “Γαυριώτικα 2022” που διοργάνωσε ο Φιλοπρόοδος Όμιλος στην παραλία του Γαυρίου.

Γαύριο: Από την τσαμούντα στον μπάλο. "Γαυριώτικα 2022"

Η βραδιά ξεκίνησε με τον Χάρη Σαρρή, Διδάκτορα Εθνομουσικολογίας (ΕΚΠΑ), που μας μίλησε  για τις μουσικές του νησιού, όπως εκείνος τις βίωσε. Από το αρχέγονο ρεύμα της τσαμούντας ως τις εκλεπτυσμένες μικρασιατικής προέλευσης μελωδίες των μπάλων. Η προσέγγιση του  βασίστηκε σε έναν συνδυασμό εργαλείων της εθνομουσικολογικής και οργανολογικής έρευνας και της θεωρίας δικτύων. Η σύντομη αλλά ιδιαίτερα περιεκτική κι ενδιαφέρουσα διάλεξη πλαισιώθηκε με οπτικοακουστικό υλικό. 

Γαύριο: Από την τσαμούντα στον μπάλο. "Γαυριώτικα 2022"

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους οργανοπαίχτες απ’όλη την Άνδρο και πάρα πολλοί παλαιοί και νέοι ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους καταχειροκροτούμενοι από πλήθος κόσμου που είχε γεμίσει ασφυκτικά τον χώρο μπροστά από την εξέδρα. 

Γαύριο: Από την τσαμούντα στον μπάλο. "Γαυριώτικα 2022"

Το παρόν έδωσαν από το Γιαννισαίο οι Θανάσης Καρπούζης (γκάιντα), Γιώργος Γιαννίσης (τουμπί) και Πανταζής Τέντες στο τραγούδι. Ακολούθησαν οι Κλεάνθης Γλυνός με λαούτο και ο Πανταζής Τέντες αυτή τη φορά με μαντολίνο όπως παιζόταν τα παλιά χρόνια στο Κόρθι. Την σκυτάλη πήραν οι βαγγέλης και Λούης Τριανταφυλλάης με σαντούρι και βιολί αντίστοιχα μαζί με τον Τάσο Χαζάπη στο λαούτο. Στη συνέχεια στο πάλκο ανέβηκαν οι “δικοί μας” Σταύρος Λαρίος, Γιώργος Ρέρρας, Γιώργος Κατσίκης και Βαγγέλης Μαμάης μαζί με τον Γιάννη Μιχαήλ που ήρθε για την βραδιά από την Τήνο με το λαούτο του. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τον Βαγγέλη Ζαγοραίο και την Γαρυφαλιά Λουσίδη μαζί με τον Γιώργο Κατσίκη. Αμέσως μετά εμφανίστηκαν οι Αντρέας και Γιάννης Μάνεσης μαζί με τον Γιάννη Μιχαήλ. Το πλούσιο πρόγραμμα συνεχίστηκε με τους Γιώργο κι Αντώνη Σαραβάνο καθώς και τον Γιάννη Ψαρρό από την Καπαριά.

Το κυρίως πρόγραμμα έκλεισε με την Μαίρη και τον Γιάννη Ψαρρό, τον Βαγγέλη Λουσίδη και τον Αντώνη Σαραβάνο.

Γαύριο: Από την τσαμούντα στον μπάλο. "Γαυριώτικα 2022"

 Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η εμφάνιση των μικρών Λεονάρδου Τούντα και Ηλία Κάρκουλα που απέσπασαν θεμό χειροκρότημα.

Μαζί τους και ο Χορευτικός Σύλλογος “Υδρούσα” που πάντα πλαισιώνει με επιτυχία τις εκδηλώσεις του Φιλοπρόοδου Ομίλου. 

Το γλέντι που ακολούθησε ήταν εντυπωσιακό και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.