Η φωτογράφος Μαρία Λαμπριάδου συχνά συμμετέχει σε διαγωνισμούς που διοργανώνουν φωτογραφικές λέσχες, το περιοδικό “Φωτογράφος” κ.α. Η ματιά της ξεχωριστή! Η πρόσφατη συμμετοχή της στο 5° Φεστιβάλ των Humanlinks είναι εντυπωσιακά Ανδριώτικη!

Μια γυναίκα στηρίζει μια πόρτα σε ένα δώμα δίπλα στη θάλασσα. Ο καιρός προμηνύει τρικυμία, τα κύματα βράζουν θυμό, ξεσπούν αφρίζοντας στο φάρο, στο Κάστρο πριν φτάσουν βουβά στην ακτή. Η γυναίκα γυρίζει την πλάτη της στη θάλασσα, δεν αντέχει άλλο  όλη αυτή η ταραχή, θέλει ησυχία και γαλήνη. Έτσι απαλά όπως αγγίζει το πόμολο της πόρτας είναι σα να κρατά την ισορροπία ενός κόσμου που βρίσκεται σε αναταραχή.

Η Μαρία Λαμπριάδου στη φωτογραφική έκθεση "Humanlinks"
Μαρία Λαμπριάδου, “Αναζητώντας την έξοδο”. Μοντέλο η ηθοποιός Ειρήνη Δράκου.

Για μια ακόμη φορά η Μαρία περιέγραψε κάτι που δεν βλέπουμε με την πρώτη ματιά… “φωτογράφισε” από το μισογκρεμισμένο “Ξενία” τον αέρα να γδέρνει τις Πλακούρες! Οι Ανδριώτικοι συμβολισμοί πέρα για πέρα εμφανείς: η θάλασσα, ένα σπίτι, μια γυναίκα, ο αέρας! (…και μια υποψία από τον σκελετό του πολύπαθου “Ξενία”) Είναι βέβαιο πως όταν η κοπέλα αποφασίσει να κατεβάσει το χέρι της από την πόρτα όλα θα αλλάξουν και ο αέρας θα σφυρίζει μανιασμένα μέσα στις ρωγμές του αμείλικτου χρόνου.

Η Μαρία Λαμπριάδου στη φωτογραφική έκθεση "Humanlinks"

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Από τις 4 ως τις 16 Οκτωβρίου, οι Humanlinks στα πλαίσια της Γιορτής ενθύμησης της Παγκόσμιας Ημέρας (Κοινοτικής) Ψυχικής Υγείας ξεδιπλώνουν μια ξεχωριστή φωτογραφική έκθεση. Θέμα της η “Τέχνη & Κοινότητα: Περιβάλλον, Επιστήμη & Άνθρωπος”, στην οποία εκτίθενται επιλεγμένα έργα συμμετεχόντων που ανταποκρίθηκαν σε διαγωνισμό φωτογραφίας (open call), στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ των Humanlinks με τίτλο “Τέχνη & Κοινότητα”.
—Βρυσακίου 17 Πλάκα, καθημερινά από 11:00 πμ μέχρι 12:00 μμ.
Στη φωτογραφία η συμμετοχή της Μαρίας Λαμπριάδου στην έκθεση. Η εκφραστικότητα της Ειρήνης Δράκου εξαιρετική.   

✒️ Άννα Μ. Βούλγαρη

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.