Στις 5 Νοεμβρίου 1936 γεννήθηκε ο Μιχάλης Δερτούζος και “έφυγε” από πνευμονικό οίδημα στις 27 Αυγούστου 2001 σε νοσοκομείο της Βοστώνης. 

Το τί προσέφερε στην ανθρωπότητα λίγοι ίσως το γνωρίζουν. Το ότι ήταν από την Άνδρο το γνωρίζουν οι μεγαλύτεροι και όσοι γευματίζουν στα εστιατόρια της πλατείας που φέρει το όνομά του, όπου και η προτομή του -με φροντίδα της Εταιρείας Ανδρίων Επιστημόνων.

Η έντυπη έκδοση της Ανδριακής φιλοξενεί σχετικό αφιέρωμα στη μνήμη του το οποίο φέρει την υπογραφή του συμμαθητή του Μιχάλη Δερτούζου, Νίκου Δήμου.

Η ημέρα που γεννήθηκε ο Μιχάλης ΔερτούζοςΤο in.gr ανήμερα της επετείου της γεννήσεως του φιλοξένησε συνέντευξη η οποία είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό «Πυρφόρος» (έκδοση του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου), στο τεύχος Μαΐου – Ιουνίου 1993. 

Διαβαστε το αφιέρωμα του in.gr το οποίο “αλίευσε” στα δημοσιεύματα του διαδικτύου ο Ανδρέας Μακρογκίκας

Δείτε την ταινία του Γιώργου Δάμπαση για τον Μιχάλη Δερτούζο

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην τον ξεχνάμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.