Τέσσερις εικόνες, μια Άνδρος, ένα ψηφιακό, ψηφιδωτό… ταξίδι υπόσχεται το andros-guide.gr που εδώ και 10 χρόνια δρα ως τουριστικός οδηγός και μόνο καλά έχει προσφέρει στο νησί. Οι ιστότοποι είναι αυτό που είναι και οι άνθρωποί τους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:   

Το andros-guide.gr δημιουργήθηκε το 2011 με στόχο την ψηφιακή προβολή του νησιού και των επιχειρήσεων του, σε μια εποχή που το νησί δεν είχε ουσιαστική διαδικτυακή παρουσία. Δέκα χρόνια μετά έχει εξελιχθεί στo σημαντικότερo τουριστικό και επιχειρηματικό portal της Άνδρου, με εκατοντάδες χιλιάδες οργανικές επισκέψεις από τις μηχανές αναζήτησης και πλήθος καταχωρήσεων. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει τόσα χρόνια στην τουριστική και επιχειρηματική ανάπτυξη του τόπου, μέσα από το πάθος και το μεράκι για την ύπαρξη ενός ιστότοπου αντάξιου της Άνδρου, αντάξιου των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του νησιού”.

Ας ταξιδέψουμε την Άνδρο μέσα από τέσσερις ψηφιδωτές εικόνες

Ας ταξιδέψουμε την Άνδρο, όλοι μαζί, φτάνοντας τον τόπο μας και τις ομορφιές του μέχρι την τελευταία άκρη του κόσμου. Το andros-guide.gr δημιούργησε 4 ψηφιδωτές φωτογραφίες των δημοφιλέστερων σημείων και τοποθεσιών του νησιού, επιλεγμένες σύμφωνα με τα στατιστικά της ιστοσελίδας τα τελευταία 10 χρόνια. Κάθε μία από αυτές αποτελείται από εκατοντάδες, μικρές φωτογραφίες όλων των δημοσιεύσεων του λογαριασμού του andros-guide.gr στο Instagram.

Το αποτέλεσμα; εντυπωσιακό. Ο συμβολισμός του έργου όμως είναι αυτός που το κάνει πραγματικά μοναδικό. Όλοι μαζί, με την μοναδικότητα μας, έχουμε δώσει αυτό το τόσο ξεχωριστό στοιχείο που χαρακτηρίζει την Άνδρο. Το αρχοντικό με το Κυκλαδίτικο στοιχείο, η παράδοση και ο εκσυγχρονισμός, η θάλασσα με την καταπράσινη πλάση. Στοιχεία τόσο διαφορετικά που καταφέρνουν όμως να ενώνονται με τον πιο ταιριαστό και αρμονικό τρόπο. Μια μικρογραφία της ζωής, που με την πολυπλοκότητά της δημιουργεί κάτι μαγικό.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η κοινοποίηση και αναδημοσίευση της συλλογής, από όλους τους “φιλους” της Άνδρου στα κοινωνικά δίκτυα, με σκοπό την προβολή του νησιού στον ψηφιακό κόσμο.

Ας ταξιδέψουμε την Άνδρο – Τα τέσσερα ψηφιδωτά

Η συλλογή “Ας ταξιδέψουμε την Άνδρο” όπως αναφέρθηκε, αποτελείται από 4 ψηφιδωτές  φωτογραφίες των πιο αναγνωρίσιμων σημείων την Άνδρου.

Ο Φάρος Τουρλίτης

Ένα ψηφιακό, ψηφιδωτό... ταξίδι με το andros-guide

Για αρχή ο φάρος Τουρλίτης, το πιο δημοφιλές αξιοθέατο του νησιού, που για περισσότερο από έναν αιώνα αποτελεί τον οδηγό των ναυτικών. Ο Τουρλίτης, φωτίζει για περισσότερα από 120 χρόνια και παρέχει ασφάλεια σε όλα τα πλοία που περνούν από την Άνδρο. Βρίσκεται στην αρχοντική Χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού, με τα υπέροχα νεοκλασικά σπίτια της και τις πανέμορφες πλατείες. Είναι ο μοναδικός φάρος στην Ευρώπη που βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα, πάνω σε έναν βράχο.

Πατήστε εδώ για να δείτε το ψηφιδωτό σε πλήρη ανάλυση

Η Παναγιά Θαλασσινή

Ένα ψηφιακό, ψηφιδωτό... ταξίδι με το andros-guide

Λίγα μέτρα μακριά από τον Τουρλίτη βρίσκουμε την Παναγιά την Θαλασσινή, την μοναδική εκκλησία που ξεπροβάλλει πραγματικά μέσα από την θάλασσα. Συμφωνά με τις παραδόσεις η Αγιά Θαλασσινή προστατεύει τους ναυτικούς μαζί με τον Άγιο Νικόλαο. Κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου η Παναγιά Θαλασσινή στην Άνδρο, γιορτάζει, ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου μιας πολύ σημαντικής γιορτής για το νησί της Άνδρου, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Πατήστε εδώ για να δείτε το ψηφιδωτό σε πλήρη ανάλυση

Το γραφικό Μπατσί

Ένα ψηφιακό, ψηφιδωτό... ταξίδι με το andros-guide

Φυσικά από το έργο δεν θα μπορούσε να λείπει το Μπατσί, το γραφικό ψαροχώρι με τα υπέροχα νερά και τον πραγματικά μοναδικό οικισμό του. Το Μπατσί έχει εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό καλοκαιρινό προορισμό που ελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, καθώς αποτέλεσε το πρώτο σημείο του νησιού που αναπτύχθηκε τουριστικά. Τα παραδοσιακά ασβεστωμένα σπίτια με την κόκκινη στέγη που το περιτριγυρίζουν, τα καταστήματα και η έντονη νυχτερινή ζωή, θα σας μείνουν σίγουρα αξέχαστα.

Πατήστε εδώ για να δείτε το ψηφιδωτό σε πλήρη ανάλυση

Η παραλία της Γριάς το πήδημα

Ένα ψηφιακό, ψηφιδωτό... ταξίδι με το andros-guide

Τέλος, “το ταξίδι” του έργου περνά από το Κόρθι, μια από τις σημαντικότερες τοποθεσίες της Άνδρου και πιο συγκεκριμένα την παραλία της Γριάς το πήδημα. Συγκεντρώνει τα βλέμματα πολλών, όχι μόνο για τη μοναδικού κάλλους αμμουδιά της, αλλά και για το όνομα και τον μύθο που την συνοδεύει. Η ψηφιδωτή απεικόνιση της δημοφιλούς σε όλη την Ελλάδα παραλία “της Γριάς το πήδημα” σίγουρα

θα σας μαγέψει καθώς συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την συλλογή “Ας ταξιδέψουμε την Άνδρο”.

Πατήστε εδώ για να δείτε το ψηφιδωτό σε πλήρη ανάλυση”

Δημιουργός του andros-guide.gr είναι ο Ιωάννης A. Πιττακίδης με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του Γραφιστικού Σχεδιασμού, της Κατασκευής Ιστοσελίδων και του Ψηφιακού Marketing. Με την ομάδα του, την Ειρήνη Πιττακίδου και τον Πέτρο Κατσουρίδη, αλλά και με σημαντικό εργαλείο την εμπειρία και την αγάπη του για το νησί που μεγάλωσε, δημιούργησε ένα τουριστικό και επιχειρηματικό portal με στόχο την ψηφιακή προβολή της Άνδρου. Με διεξοδική μελέτη και την δημιουργία ενός εξατομικευμένου πλάνου στρατηγικής, η ιστοσελίδα του andros-guide.gr, από μια μόνο ιδέα, έγινε ένα ολοκληρωμένο project.

Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα, το 2022, οι μοναδικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 245.000 με προέλευση από 151 χώρες! Συνολικά οι επισκέψεις έφτασαν τις 784.252 και ο μέσος χρόνος παραμονής των επισκεπτών ξεπέρασε τα 4 λεπτά. Στα 11 χρόνια ζωής του andros-guide.gr έχει εξυπηρετήσει πάνω από 2.000.000 μοναδικούς ανθρώπους, από όλα τα μέρη της γης και φυσικά από ολόκληρη την Ελλάδα. Δυναμική είναι και η παρουσία του andros-guide.gr στα Social Media, με πάνω από 17.500 followers. 

Το andros-guide.gr με την ψηφιδωτή συλλογή “Ας ταξιδέψουμε την Άνδρο” θέλει να υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο την νέα χρονιά, με υγεία, αγάπη και αλληλεγγύη.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του andros-guide.gr στο Instagram εδώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.