Η αποτυχία του Δήμου Άνδρου στο Λιμενικό Ταμείο (!)
Photo: AndrosSecrets

Η αποτυχία του Δήμου Άνδρου στο Λιμενικό Ταμείο (!)Του ΒΑΣΙΛΗ ΑΔΑΜΗ Δημοτικού Συμβούλου Αντιπρόεδρου ΛΤ

 Από τον Σεπτέμβρη του 2019, ως μέλος του κοινού Λιμενικού Ταμείου Άνδρου Τήνου, έθεσα σαν πρώτη προτεραιότητα να κάνω προτάσεις για τα λιμάνια της Άνδρου, όπως και έκανα γραπτώς προς όλα τα μέλη της Άνδρου, για να διεκδικήσουμε έργα αναγκαία για τα παραμελημένα λιμάνια μας, από το μεγάλο ανεκμετάλλευτο αποθεματικό που υπήρχε των 6.000.000 περίπου ευρώ, στο Λιμενικό Ταμείο Τήνου Άνδρου.

Δυστυχώς, ο Δήμαρχος και κάποιοι σύμβουλοι γύρω του, θεώρησαν σκόπιμο όλες τις προτάσεις μου να τις λαμβάνουν ως αντιπολιτευτικό λόγο με αποτέλεσμα  να μην προχωρούμε σε λύσεις βασικών προβλημάτων για τα λιμάνια της Άνδρου.

Αν εξαιρέσουμε μέρος από τις προτάσεις μου που προχώρησαν, όπως η αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων, η επισκευή της αίθουσας αναμονής στο Λιμάνι Γαυρίου, οι  ηλεκτρονικοί πίνακες, η κατασκευή γλίστρας και η προσπάθεια καθαριότητας που πράγματι έγινε, κανένα άλλο μεγάλο έργο υποδομής  δεν έγινε από το κοινό Λιμενικό Ταμείο Τήνου Άνδρου.

Το μοναδικό Λιμενικό έργο που έγινε ήταν η εκβάθυνση του Γαυρίου και αυτό με προσωπική προσπάθεια  της παράταξης μας.

Προτάσεις μου όπως η επέκταση του Λιμένα Γαυρίου με ένα νέο master plan που περιλάμβανε και συγκοινωνιακή μελέτη (ΠΕΑΛ ΓΑΥΡΙΟΥ), το οποίο ψηφίστηκε θετικά από το ΔΣ Άνδρου κατά πλειοψηφία,- δεν το ψήφισαν οι σύμβουλοι του δήμαρχου (!), αν το είχαμε ξεκινήσει το 2019, σήμερα θα ήταν έτοιμη η μελέτη και μέχρι το 2025 θα είχαμε ένα σύγχρονο ασφαλές λιμάνι, που θα περιλάμβανε και τμήμα κρουαζιέρας που θα έδινε στην Άνδρο μια τεράστια οικονομική ανάπτυξη.

Ο δήμαρχος και οι σύμβουλοι του στο Λιμενικό Ταμείο, το σχέδιο αυτό το πολέμησαν λυσσαλέα και εκβιάζοντας τον τότε πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Σανταμούρη να μην το φέρει ποτέ για έγκριση στο ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου. Έφθασαν μάλιστα στο σημείο   να δηλώσουν  παραίτηση από το ΔΣ για να μην υπάρξει ποτέ απαρτία και ψηφιστεί το ΠΕΑΛ και όταν τα έσπασαν εσκεμμένως με τον Σανταμούρη, αναγκάστηκε ο τελευταίος με την υπόδειξη της Αποκεντρωμένης  να το φέρει   στο ΔΣ  και να ψηφιστεί με τους  ψήφους της Τήνου και της αντιπολίτευσης του δήμου Άνδρου,  αλλά ποτέ δεν το προχώρησαν προς το Υπουργείο Ναυτιλίας για έγκριση ακόμα και μέχρι σήμερα.

Τα τρία  χρόνια της συμμετοχής μας στο κοινό Λιμενικό Ταμείο, ήταν αποτυχία για την Άνδρο και αυτό το καταμαρτυρά το αποθεματικό των 6,000,000 ευρώ που έμεινε στο ταμείο ανεκμετάλλευτο.

Ακόμα  και την επισκευή της κατεστραμμένης βορείας προβλήτας δεν μπόρεσαν να φτιάξουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ, μέσα από το τεχνικό πρόγραμμα όπως είχα προτείνει ο ίδιος και ο πρόεδρος του ΛΤ Τήνου Άνδρου, για να γίνει άμεσα, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη και επικίνδυνη για τους επιβάτες και τα πλοία εικόνα της βόρειας προβλήτας.

Δεν προχώρησαν, την μελέτη για το λιμάνι της Χώρας και του Κορθίου,

Δεν προχώρησαν στην χάραξη των Χερσαίων Ζωνών σε όλα τα λιμάνια,

Δεν προχώρησαν το σχέδιο ασφάλειας ISPS που ξεκίνησα, για να μπορούν να έρχονται κρουαζιερόπλοια έστω και αρόδο, όπως και σε άλλα νησιά,

Δεν έγινε αντικατάσταση των pillars για να μπορούν τα σκάφη να παίρνουν νερό και ρεύμα,

Δεν υπάρχουν πυροσβεστικές φωλιές στα λιμάνια,

Δεν έχει γίνει τίποτα για τα υδατοδρόμια,

Οι πλωτές εξέδρες  δεν μπορούν να τοποθετηθούν στο Μπατσί, διότι ενώ το λιμάνι ανήκει στο Δήμο, μέχρι σήμερα υπάρχει η εκκρεμότητα της εξομοιούμενης ζώνης,

Δεν προχώρησε η τοποθέτηση μιας πλωτής εξέδρας κάτω από την εκκλησία του Αγίου Κυπριανού,

Δεν προχώρησε η τοποθέτηση κόκκινου φανού στην είσοδο του λιμανιού, απέναντι από τον κυματοθραύστη.

Δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ένταξη του Γαυρίου στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (Συνδέοντας την Ευρώπη 2) για χρηματοδοτική διευκόλυνση, λόγω έλλειψης master plan όπως ανέφερα πιο πάνω.

Ακόμα και τώρα που η Άνδρος απέκτησε δικό της Λιμενικό Ταμείο τον Αύγουστο του 2022, η αδράνεια του Δήμαρχου και προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, μετά την σύσταση του νέου ΔΣ, συνεχίζεται και μάλιστα συνεχίζονται οι αδιαφανείς διαδικασίες για τα οικονομικά του νέου Λιμενικού Ταμείου.

Δεν έχει παραλειφτεί ακόμη από τον Νοέμβρη του 22, το πόρισμα του ορκωτού από τον διαχωρισμό των ταμείων, για το ποσό που ανήκει στην Άνδρο από τα 6.000.000 ευρώ.

Δεν συνεδριάζει το νέο ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου για να γίνει ενημέρωση για τα οικονομικά του Λιμενικού Ταμείου και άλλα τρέχοντα θέματα.

Δεν ξέρουμε, ποσά χρήματα έχουν κατατεθεί από τις ναυτιλιακές μέχρι σήμερα από τέλη εισιτηρίων και προσορμίσεις πλοίων.

Δεν ξέρουμε ποιος διαχειρίζεται αυτά τα χρήματα, έσοδα, έξοδα κ.λπ.

Δεν προχωρά καμία χρήση του μικρού προϋπολογισμού που έχει κατατεθεί, για να γίνονται έστω μικρές προμήθειες αναγκαίων υλικών για τα λιμάνια.

Δεν υπάρχει κανονισμός λειτουργίας του ΛΤ

Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν συμβάσεις για την καθαριότητα  και υπεύθυνου ηλεκτρολόγου.

Δεν υπάρχει μέριμνα είσπραξης τελών από τα ελλιμενισμένα σκάφη,

Δεν προχώρησε η συμπληρωματική εκβάθυνση του βορείου τμήματος λιμένος Γαυρίου, χωρίς να έχουμε καμία ενημέρωση, πάρα την επιστολή που έχω στείλει στον Δήμαρχο και έχει μείνει αναπάντητη.

Για όλα αυτά που δεν έγιναν και φώναζα τα τέσσερα χρόνια, προσπαθούσαν με ψέματα να τα κρύψουν  μέσω του άτυπου γραφείου τύπου, να βγάζουν ανακοινώσεις ότι δήθεν σαμποτάριζα τα έργα για τα λιμάνια της Άνδρου, ότι δήθεν ψήφιζα αρνητικά , με την συμμετοχή πάντα, των γνωστών παπαγάλων  της παραπληροφόρησης.

 Δυστυχώς για το νησί, όλα αυτά τα προβλήματα συσσωρεύτηκαν, βγήκαν στην επιφάνεια, δικαιώθηκα και μάλιστα με την επιβεβαίωση του μέχρι πρότινος συμβούλου του Δήμαρχου του κ. Μαντζώρου, ο οποίος προς τιμή του, με σχετική επιστολή του προς τον Δήμαρχο και Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και τα μέλη, αναφέρει την απραξία του Λιμενικού Ταμείου, την αδιαφάνεια στα οικονομικά και τα όσα δεν έγιναν τα τέσσερα χρόνια και αφήσαμε ανεκμετάλλευτο το αποθεματικό των 6.000.000 ευρώ του κοινού ΛΤ ΤΗΝΟΥ ΑΝΔΡΟΥ.

Έστω και τώρα ας ξεκινήσει να λειτουργεί επιτέλους το Λιμενικό Ταμείο, με διαφάνεια και ενημέρωση για το καλό της Άνδρου για να προχωρήσουν έργα υποδομής, μετά από αδράνεια πολλών ετών.

Έστω και τώρα, κάποιοι, ας έχουν το σθένος να ζητήσουν μια συγνώμη, για τα ψέματα που συνεχώς έγραφαν για να καλύψουν την αποτυχία του Δήμου στο Λιμενικό Ταμείο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.