ΑΝΔΡΟΣ Ανοιχτοί Ορίζοντες: Απολογισμός απραξίας από τη διοίκηση Λοτσάρη

Πριν λίγες ημέρες παρακολουθήσαμε, με μεγάλη προσοχή και υπομονή τον απολογισμό του απερχόμενου δημάρχου κ. Λοτσάρη για τα 4 έτη διοίκησής του, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καταρχήν του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που επί 4 χρόνια αναλώθηκε σε απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων κατέχοντας το ρεκόρ τόσο σε ύψος ποσού, όσο και σε βάθος χρόνου. Κατάφερε να εκτελεί έργα απευθείας ανάθεσης το 2023, με ποσά που εγκρίθηκαν το 2019. Και φυσικά μας λέει ότι ναι μεν έχασε ο δήμος χρήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αλλά κέρδισε σε χρόνο, τη στιγμή που εκτελούνται έργα απευθείας αναθέσεων τέσσερα χρόνια μετά.

Τέτοια υποκρισία και  αμεσότητα έργου και χρόνου.

Επί μία ώρα προσπαθούσε να μας πείσει για τα έργα που έκανε και τον θετικό αντίκτυπο που αυτά έχουν στην καθημερινότητα των κατοίκων. Ωστόσο όμως, όπως πολύ σωστά παρατήρησε ένας ακροατής του Δ.Σ., μάλλον ζούμε σε κάποιο άλλο νησί, διότι τα τόσα έργα που αναφέρθηκαν, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Μας μίλησε για τα δεκάδες «αόρατα» χιλιόμετρα οδικού δικτύου, που ισχυρίζεται ότι έφτιαξε, για την καθαριότητα και αποκομιδή σκουπιδιών με τους γεμάτους κάδους και τα βρώμικα-ασυντήρητα χωριά. Φυσικά τίποτα για τις κακοτεχνίες σε πολυδάπανα έργα και τίποτα για την κοροιδία της διαχείρισης των σκουπιδιών.

Μας μίλησε για την βελτίωση του συστήματος ύδρευσης στο νησί, ξεχνώντας ωστόσο να αναφέρει ότι ολόκληρα χωριά του νησιού μας μέχρι και σήμερα δεν έχουν νερό και ότι προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με παράνομους τρόπους, όπως η σύνδεση των αγωγών ομβρίων υδάτων με τους αγωγούς πόσιμου νερού.

Μας είπε πόσα έκανε, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν φαίνονται πουθενά και κάποια άλλα τα βρήκε έτοιμα και πολλά από αυτά ούτε καν μπόρεσε να τα ολοκληρώσει, ενώ άλλα τα κατέστρεψε.

ΑΝΔΡΟΣ Ανοιχτοί Ορίζοντες: Απολογισμός απραξίας από τη διοίκηση Λοτσάρη

Ας θυμηθούμε όμως ακόμα και τι ΔΕΝ έκανε, πως κορόιδεψε το εκλογικό σώμα, με έργα ΑΝΑΓΚΑΙΑ που δεν ασχολήθηκε και ήταν πρώτα στη λίστα στο προεκλογικό του πρόγραμμα:

 

  1. Τίποτα επί 4 χρόνια για τη διαχείριση των απορριμμάτων, καταδικάζοντας σε ΜΗ ΛΥΣΗ το μεγάλο πρόβλημα. Ο δεματοποιητής παρέμεινε στην ίδια θέση, ενώ υποσχόταν ότι θα τον απομάκρυνε σε 6 μήνες. Τα σκουπίδια αόρατα με τη μέθοδο της «πυρόλυσης» του συστήματος Λοτσάρη.
  2. Τίποτα για την Ανακύκλωση, ενώ έλεγε πως από 8% θα την εκτοξεύσει στο 50%. Το αποτέλεσμα όπως ξέρουμε είναι 0%, δηλαδή την μηδένισε.
  3. Τίποτα για το έτοιμο έργο, που βρήκε, για την Μαρίνα Μπατσίου και την ακτομηχανική μελέτη για τη διάβρωση της παραλίας.
  4. Τίποτα για τον Βιολογικό Υδρούσας, ένα έργο που το βρήκε δρομολογημένο και το άφησε εκεί ακριβώς που το βρήκε.
  5. Τίποτα για τα Λιμάνια και το Λιμάνι Κορθίου. Ένα έργο το οποίο δεν άγγιξε ούτε ως έπαρχος επί 5ετίας ούτε ως δήμαρχος επί 4 χρόνια και ενώ είχε κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος από το 2020.
  6. Τίποτα για τον Περιφερειακό δρόμο Γαυρίου.
  7. Τίποτα για το Λιμάνι Γαυρίου. Έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου και την βοήθεια του Υπουργείου Ναυτιλίας, θα μπορούσαν να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, για ένα τεράστιο έργο υποδομής που τόσο έχει ανάγκη το νησί μας.
  8. Τίποτα για τις λιμνοδεξαμενές της μελέτης Πισσία, τις οποίες είχε κάνει προεκλογική «καραμέλα».

ΑΝΔΡΟΣ Ανοιχτοί Ορίζοντες: Απολογισμός απραξίας από τη διοίκηση Λοτσάρη

Συγχρόνως:

Δεν είναι μόνο η υποκρισία και τα ψεύδη Λοτσάρη σχετικά με τα πεπραγραμένα του, είναι και ο τρόπος διοίκησής και της συμπεριφοράς του που προκαλεί την κοινή λογική και εξοργίζει τους δημότες.

ΑΝΔΡΟΣ Ανοιχτοί Ορίζοντες: Απολογισμός απραξίας από τη διοίκηση Λοτσάρη

  1. ΚΑΜΙΑ συνεργασία με την πλειοψηφία των προέδρων, τους οποίους είχε αφήσει στο έλεος των προβλημάτων τους, ενώ υποσχόταν προεκλογικά άψογη συνεργασία με όλους.
  2. Μπάχαλο στην διαχείριση των υπαλλήλων, καθώς μόλις ανέλαβε τους ζήτησε τις παραιτήσεις τους ως μέτρο εκφοβισμού. Την ίδια ώρα τους άλλαζε συνεχώς καθήκοντα και τους επανέφερε στα αρχικά δημιουργώντας ένα τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία του δήμου. Ένας Θεός ξέρει το λόγο.
  3. Σε ένδειξη της συνεργασίας με όλους τους δημοτικούς συμβούλους που έλεγε στην ορκωμοσία του, κατέδωσε στο Λιμεναρχείο 13 δημοτικούς συμβούλους με τις συζύγους τους, ανάμεσα σε 200 παρευρισκόμενους, γιατί παρευρέθησαν σε ειρηνική διαμαρτυρία στο λιμάνι Γαυρίου, για τις Ανεμογεννήτριες.
  4. Βρήκε έτοιμα έργα, χρήματα στα ταμεία, χρηματοδοτήσεις από Υπουργεία. Πήρε έναν δήμο με πανελλήνιες βραβεύσεις και τον κατάντησε ουραγό, σε μια εποχή όπου πολύ μικρότεροι δήμοι παίρνουν χρηματοδοτήσεις και αναπτύσσονται, κάνοντας τεράστια άλματα προόδου. Ο δικός μας δήμαρχος κατάφερε φέτος η Άνδρος να γράφει αρνητικό ρεκόρ στον τουρισμό και φυσικά στην εικόνα της.
  5. Επί ημερών του αντί να δημιουργεί έργα, άφησε πολλά και σημαντικά να καταστρέφονται με την αδιαφορία και την αμέλεια, π.χ. πεζογέφυρα Νειμποριού Χώρας, Πεζοδιάδρομος Μπατσίου, Χλοοτάπητας Σταδίου Άνδρου, Φώτα καινούρια, στην πλατεία Νειμποριού, στο λιμάνι χώρας και στον παραλιακό Κορθίου και πολλά άλλα.

Οι πρακτικές Μαυρογιαλούρου έχουν παρέλθει. Εμείς ως «Άνδρος Ανοιχτοί Ορίζοντες» θέλουμε να επανέλθει το αυτονόητο, η αξιοπρέπεια και η ειλικρίνεια στο νησί μας. Θέλουμε με ουσιαστική δουλειά και μεράκι να σημάνουμε την επανεκκίνηση για την πρόοδο του τόπου μας.

-Τα λιμάνια μας πρέπει να αναβαθμιστούν και να αποτελέσουν στολίδι σε Γαύριο Μπατσί, Κόρθι και Χώρα.

-Η Ναυτική ακαδημία οφείλουμε να την κάνουμε πράξη και να πάρει η Άνδρος αυτό που δικαιούται ως ναυτομάνα.

-Το κλειστό αθλητικό κέντρο πρέπει να γίνει με τις σωστές προδιαγραφές όπως αυτές που είχαμε θέσει και είχαμε πάρει την έγκριση.

-Ο Βιολογικός της Υδρούσας πρέπει να πραγματοποιηθεί, για να αναβαθμιστεί το περιβάλλον στις τουριστικές μας περιοχές.

-Οι λιμνοδεξαμενές της μελέτης Πισσία, πρέπει να ξεκινήσουν να υλοποιούνται και παράλληλα ένας σχεδιασμός για την γενικότερη διαχείριση και χρήση του  πολύτιμου αγαθού μας.

Και πολλά άλλα έργα υποδομών και καθημερινότητας, τα οποία με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες είναι υλοποιήσιμα, αφού το νέο ΕΣΠΑ και το ταμείο Ανάκαμψης διαθέτουν τεράστιους πόρους για να εκσυγχρονίσουμε το νησί μας.

Διαθέτουμε τα στελέχη και τις ικανότητες, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και όρεξη για δουλειά μα πάνω από όλα έχουμε την θέληση, το μεράκι και την αγάπη για να προσφέρουμε στην Άνδρο, με ένα πρόγραμμα ουσιαστικό και ρεαλιστικό.

Το παρελθόν του τοξικού συστήματος Λοτσάρη, αποτελεί πλέον παρελθόν για το νησί μας και με στόχο στην ενότητα, στην δημιουργία και στη ανάπτυξη του νησιού μας, οι «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» δηλώνουν παρόντες και είναι έτοιμοι με τα ικανά στελέχη τους να σημάνουν την επανεκκίνηση ανάπτυξης στο νησί μας”.

ΑΝΔΡΟΣ Ανοιχτοί Ορίζοντες

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.