Έχουμε ήδη μπει στην προεκλογική περίοδο εν όψη των προσεχών δημοτικών εκλογών και οι 2 υποψήφιοι αναπτύσσουν την στρατηγική και το πολιτικό τους αφήγημα.

Ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Λοτσάρης έχει ήδη ετοιμάσει και παρουσιάσει  τον απολογισμό της θητείας του που περιλαμβάνει μοναδικό σε αριθμό έργων δεκάδων εκατ ευρώ στην τετραετία.

Απ’ την άλλη ο Θ Σουσούδης ο οποίος στην προσπάθεια του να καλύψει την απόλυτη αποτυχία του ως Δήμαρχος την περίοδο 2014-2019 και ταυτόχρονα να αποδομήσει και όλη την τεράστια προσπάθεια της διοίκησης Λοτσάρη καταφεύγει σε  ψέματα και ανακρίβειες. Μια στρατηγική που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του Νησιού και  έχει στόχο τον αποπροσανατολισμό των Ανδριωτών.

Και συγκεκριμένα εδώ και μια τετραετία ο Θ Σουσούδης ισχυρίζεται πως:

  1. Άφησε ταμειακό απόθεμα, χρήματα, με τα οποία έκανε έργα ο Δ Λοτσάρης, ύψους 2 εκατ ευρώ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: η ταμειακή κατάσταση του δήμου την 1η Σεπτεμβρίου 2019 είχε ως εξής:

Ταμείο………………………………………………………… ……143,60€

Τράπεζες…………………………………….…….………2.395.509,32€

Σύνολο…………………………………………………….2.395.733,92€

 Υποχρεώσεις …………………………………………….2.353.238,24€

Υπόλοιπο…………………………………………….……….42.495,68€

Τα «περιβόητα» 2 εκατ ευρώ που άφησε ο Θ. Σουσούδης δεν ήταν παρά 42 χιλ ευρώ.

Συγχρόνως παρέδωσε και επιδικασμένες υποχρεώσεις προς πληρωμή ύψους 69.484,00€ οι οποίες αυτόματα κάνουν αρνητική την εικόνα του Δήμου.

Παράλληλα υπήρχαν τουλάχιστον 145 χιλ ευρώ σε προφορικές αναθέσεις και πάνω από 400 χιλ ευρώ απαιτήσεων για τις οποίες οι προμηθευτές είχαν καταφύγει στα δικαστήρια.

 

  1. Δεν έκανε απ’ ευθείας αναθέσεις ο Θ Σουσούδης κάτι για το οποίο κατηγορεί τον Δ Λοτσάρη

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο Θ Σουσούδης θα μπορούσε εύκολα να αναγορευτεί ως ο αρνητικός πρωταθλητής, τουλάχιστον στον ν. Κυκλάδων , για την περίοδο 2014-2019 των επ’ ευθείας αναθέσεων και κατατμήσεων.

Συγκεκριμένα προχώρησε σε 3.272 απ’ ευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 9.610.446,00€!!!

Αναλυτικά κατ’ έτος:

ΠΕΡΙΟΔΟΣ          ΠΛΗΘΟΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ    ΠΟΣΑ ΑΠ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ

1/8-31/12/2014        188                                                358.538,00€

1/1/-31/12/2015       570                                             1.841.626,00€

1/1-31/12/2016         613                                             1.523.379,00€

1/1-31/12/2017         736                                             1.832.932,00€

1/1-31/12/2018          824                                             2.483.833,00€

1/1-31/8/2019            341                                             1.570.138,00€

Σύνολα                       3.272                                            9.610.446,00€

 Ονόμασε τα πάντα ως «εργασίες» για να ξεφεύγει από τους περιορισμούς των έργων. Κατάτμισε τα πάντα σε εργασίες κάτω των 24 χιλ ευρώ για να μπορεί να κάνει απ’ ευθείας αναθέσεις.

Τι έργα και ποιες δράσεις έγιναν με αυτά τα χρήματα; Τι παρέδωσε στην κοινωνία με όλο αυτόν τον πακτωλό χρημάτων; Έχω ρωτήσει κατ’ επανάληψη και καμία απάντηση δεν έχω ως σήμερα πάρει.

  1. Ισχυρίζεται πως είναι οπαδός του ήπιου κλίματος και του πολιτικού διαλόγου

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο Θ Σουσούδης ποτέ δεν επιδίωξε τον ήρεμο πολιτικό διάλογο που θα βοηθούσε το νησί. Υπήρξε μέγας υβριστής εξαπολύοντας χαρακτηρισμούς όπως «μιάσματα» την διοίκηση του νησιού!!!

Ειρωνικός και προσβλητικό λέγοντας στον Δ. Γιαννίση: « Ναι, εσείς κ Δ. Γιαννίση με τα πολλά πτυχία έχετε διοικητική επάρκεια!!»

Κάλυψε πλήρως και στήριξε δημόσια συκοφαντικές και χυδαίες αναρτήσεις του καθημερινού υποστηρικτή του Γ. Καμήλου κατά πολιτικών αντιπάλων του χαρακτηρίζοντας σαν «απόψεις ενός ιδιώτη, που δεν σχολιάζω!!». Την ίδια στιγμή μετράω 42 καταγγελίες στις υπηρεσίες του Δήμου. Τι σχέση άραγε ο Θ Σουσούδης με αυτές τις καταγγελίες; Γιατί δεν βγήκε ποτέ να καταδικάσει την βιομηχανία καταγγελιών κατά των υπαλλήλων του Δήμου;

Πρόσφατα – και στα πλαίσια προφανώς της «ήπιας και συναινετικής»  πολιτικής του – ανακοίνωσε ως υποψήφιο του τον Σπ. Τσαούση ενώ αυτός ακόμα ήταν σύμβουλος άλλης παράταξης!!!

  1. Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΔΡΟΥ ΑΕ διαλύθηκε είπε λόγω χρεών:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο Ανδρέας Βόσσος και ο Γιάννης Καπάκης στο Δημοτικό Συμβούλιο που αποφάσισε την διάλυση της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΉΣ ΑΝΔΡΟΥ ΑΕ τοποθετήθηκαν λέγοντας: « κατά την περίοδο σας κ. Θ Σουσούδη δεν φροντίσατε ούτε να καταβάλλονται οι μισθοί των εργαζομένων της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ. Αφήσατε την εταιρεία στην τύχη της και μοιραία σήμερα την οδηγείται σε εκκαθάριση». Δηλαδή και οι δύο τον κατηγόρησαν ότι δόλια άφησε την εταιρεία να πτωχεύσει. Επ΄ αυτού ποτέ δεν απάντησε ο Θ Σουσούδης.

Έτσι ποτέ δεν μάθαμε τι πραγματικά τον ώθησε να θέσει την εταιρεία σε εκκαθάριση. Ποιες ήταν οι πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες που επέβαλλαν κάτι τέτοιο. Γιατί αγνοήθηκαν οι προτάσεις και εκκλήσεις των Χ. Βουραζέρη και Λ. Μπάλα , καθώς και του λογιστή της εταιρείας;

  1. Ο Θ Σουσούδης υπήρξε πολέμιος της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί μας!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Από το 2011 μέχρι και  σήμερα ο Θ Σουσούδης  ΔΕΝ έχει καταψηφίσει ΚΑΜΙΑ γνωμοδότηση για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.  Σε καμία δεν έχει πει όχι. Εάν έχει, ας το δημοσιοποιήσει.

Κατά την διάρκεια της θητείας του ήταν σε επαφή και επικοινωνία με τους εκπροσώπους ανεμογεννητριών στο νησί μας, όπως αποκάλυψε δημόσια με άρθρο του ο μηχανολόγος Γ. Γιαννίκος!

Δεν προχώρησε σε ΚΑΜΙΑ δικαστική ή άλλη ενέργεια εναντίον της εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Απλά έπαιξε  λίγο θέατρο μετά το 2019…

Αντίθετα ο δήμος υπό  τον Δ. Λοτσάρη προσέφυγε στην δικαιοσύνη εναντίον των ανεμογεννητριών από τον όμιλο Κοπελούζου μαζί με αλλά Κυκλαδονήσια.

  1. Η διοίκηση Δ Λοτσάρη έκανε μόνο απ’ ευθείας αναθέσεις και δεν προχώρησε σε διαγωνισμούς.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Η διοίκηση Δ Λοτσάρη προχώρησε σε δημοπρατήσεις έργων και προμηθειών συνολικού ύψους 25.488.944,00€…

Αντίθετα ο  Θ Σουσουδης έκανε ΜΟΝΟ απ’ ευθείας αναθέσεις. Αν και έχει προκληθεί κατ’ επανάληψη, ποτέ δεν παρουσίασε τα στοιχεία των δημοπρατήσεων που έκανε ως Δήμαρχος, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν.

Κάθε φορά που κατηγορεί τον Δ. Λοτσάρη για απ’ ευθείας αναθέσεις μάλλον βρίσκεται μπροστά σε κάποιον καθρέφτη. Δεν εξηγείται αλλιώς…

  1. Ο Θ Σουσούδης φρόντισε για την υγεία στο νησί μας

Η αλήθεια: Στα 5 χρόνια της θητείας του ο Δήμος δεν δαπάνησε για το Κέντρο Υγείας ούτε ένα (1} ευρώ.

 Ούτε ένα.

 Τι κι αν ήταν δήμαρχος και γιατρός του Κ.Υ.

Κρίμα.

Στο γενικόλογο και ασαφές προεκλογικό του πρόγραμμα γράφει ότι για αυτόν ο τομέας της  υγείας είναι πρωτεύουσας σημασίας. Και πριν στεγνώσει το μελάνι ήταν απών από την συγκέντρωση των νεφροπαθών στο Κόρθι. Τόσο πολύ ενδιαφέρον…

  1. Αγαπάει και φροντίζει για τον αθλητισμό και την νέα γενιά

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Το φθινόπωρο του 2019 σε επίσκεψη τους οι Δ. Γιαννίσης, Ι Σαραβάνου και Β Αδάμης στην ΓΓ Γραμματεία Αθλητισμού  διαπίστωσαν πως καμία ενέργεια και  πρόταση δεν υπήρχε από την πλευρά του Δήμου για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Γαύριο.

Αντιθέτως παρέδωσε ένα διαλυμένο  Στάδιο. Ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων στο Στάδιο της Χώρας έγινε τον Σεπτέβριο του 2019 σε σύσκεψη στο Δημαρχείο με την παρουσία του Δ Λοτσάρη,  εκπροσώπων του  Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ, της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, του Δ Γιαννίση και της δικής μου.

 Επίσης η παρούσα διοίκηση εξασφάλισε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επιπλέον χρήματα για την αλλαγή του χλοοτάπητα του γηπέδου.

Για τα σχολεία τι να σχολιάσει κάποιος; Στην Χώρα, στην πρωτεύουσα του Νησιού, σε απόσταση 300 μ από το Δημαρχείο άρχισαν , «από την υπερβολική συντήρηση», να καταρρέουν οι σοβάδες της οροφής του Δημοτικού Σχολείου… Και φυσικά δεν υπήρξε ποτέ έναρξη της μελέτης του νέου σχολείου, που σήμερα ολοκληρώνεται από την διοίκηση Λοτσάρη.

  1. Άφησε λέει έτοιμα έργα!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Ένας Θεός ξέρει τι εννοεί ο Θ Σουσούδης με αυτήν την φράση και σε ποιους την απευθύνει ελπίζοντας να γίνει πιστευτός.

Η αλήθεια είναι ότι δεν σχεδίασε και δεν ξεκίνησε καινούργια έργα, ενώ δεν προχώρησε και τα παλιά.

Έχει προκληθεί κατ επανάληψη να δείξει στο ΔΣ αναθέσεις μελετών, δημοπρατήσεις, ωρίμανση των δικών του έργων. Τίποτα και ποτέ δεν προσκόμισε. Μόνο αοριστίες με πομπώδες ύφος.

Ο κ. Σουσουδης δεν είναι μόνο ότι λέει συνεχώς ψέματα για έργα και μελέτες που δεν έκανε. Δεν έχει καν την ειλικρίνεια, το ηθικό ανάστημα να αναγνωρίσει και την δουλειά των άλλων. Τόσο στις παραπάνω 9 περιπτώσεις όσο και σε δεκάδες άλλες για τις οποίες θα μπορούσα να γραφώ ώρες.

Η σύγκριση των 2 περιόδων-Λοτσαρη-Σουσούδη-είναι καταλυτική υπέρ του Δ Λοτσάρη. Έγιναν έργα, δρομολογήθηκαν και σχεδιάστηκαν πολλά που ήδη φαίνονται και θα φανούν ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα. Αντιθέτως ο κ. Σουσούδης πιστεύει πως απλώς δικαιούται, σαν  κληρονομικό δικαίωμα χωρίς να έχει προσφέρει κάτι ουσιαστικό στο νησί, να παριστάνει τον δήμαρχο. Το νησί όμως έχει πλέον τη δυνατότητα να συγκρίνει έργα που έγιναν στην πραγματικότητα κι έργα που έγιναν στο facebook!!!

Και να επιλέξει το αυτονόητο για την επόμενη ημέρα.

Κ. Θωμάς

Οικονομολόγος πρ. Δήμαρχος

 

 

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συνυπεύθυνος με τον κύριο Λοτσάρη για τα χάλια της Άνδρου Συνυπεύθυνος με τον κύριο Λοτσάρη για τα χάλια της Άνδρου

    Αναμενόμενη η δουλοπρεπής υπεράσπιση του κυρίου Λοτσάρη και η λυσσαλέα επίθεση στον κύριο Σουσούδη, αφού ο κύριος Θωμάς είναι Ειδικός Σύμβουλος του κυρίου Λοτσάρη, κάτι σαν alter ego του. Πρακτικά, τον εαυτό του υπερασπίζεται και εκθειάζει ο κύριος Θωμάς και τις δικές του προτάσεις -ιδέες. Έχουν περάσει χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τον συνδυασμό του τότε Δημάρχου Σουσούδη, υποσχόμενος ότι θα ενημερώσει τους δημότες για την κίνησή του, αλλά ποτέ δεν άνοιξε το στόμα του επί του θέματος αυτού.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.