Συμπολίτισσες και συμπολίτες του Γαυρίου και της ευρύτερης περιοχής,

σας ενημερώνουμε ότι οι διαδικασίες αδειοδότησης της Μονάδας Σκυροδέματος (ΣΙΛΟ) στον Κάμπο Γαυρίου προχωρούν και χθες στις 20/9/2023 συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) προκειμένου να εξετάσει το θέμα και να  αποφασίσει  για την έκδοση Απόφασης  Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ). Κατά την συνεδρίαση έγινε παρέμβαση των κατοίκων με τον νομικό μας σύμβουλο και για μια ακόμη φορά αναπτύξαμε τα επιχειρήματα μας για την παράνομη χωροθέτηση της μονάδας και την καταστρατήγηση βασικών πολεοδομικών διατάξεων. Σε περίπτωση θετικής απόφασης, ανοίγει ο δρόμος για την  εγκατάσταση των ΣΙΛΟ στον Κάμπο Γαυρίου.

Επισημαίνουμε ότι πρόκειται για την δεύτερη απόπειρα της εταιρίας να εγκαταστήσει τη Μονάδα μπετόν στην ίδια θέση αφού η χορηγηθείσα έγκριση το 2018 ακυρώθηκε με ενέργειες κατοίκων από το ΣΤΕ (ΣτΕ 2310/2020 & ΣτΕ2311/2020). Πρόσφατα, η εταιρία στηριζόμενη στο υπ’αριθμ. 375/3-6-2022 έγγραφο της Πολεοδομίας του Δήμου Άνδρου ζητά εκ νέου την έγκριση εγκατάστασης της Μονάδας μπετόν, ισχυριζόμενη ότι  ανήκει στην κατηγορία των Μονάδων μεταποίησης τοπικά παραγόμενων προϊόντων, λες και η Μονάδα Μπετόν παρασκευάζει λουκάνικα, αμυγδαλωτά, κρασί κλπ. Με το έγγραφο αυτό η Πολεοδομία Άνδρου αγνοεί επιδεικτικά την προϊσταμένη της Αρχή, αφού το Υπουργείο Περιβάλλοντος είχε ενημερώσει   εγγράφως την Πολεοδομία Άνδρου ότι με βάση την ισχύουσα για την Άνδρο Ζ.Ο.Ε. «δεν προκύπτει επιτρεψιμότητα της βιομηχανικής δραστηριότητας» στην περιοχή της εγκατάστασης της μονάδας αλλά και ευρύτερα σε όλη την Άνδρο.

Σε συνέχεια των παραπάνω, 256 κάτοικοι της περιοχής μας, συμμετείχαν  με υπόμνημα τους στη διαβούλευση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου, αναφέροντας τους σοβαρούς λόγους για τους οποίους πρέπει να απορριφθεί η μελέτη. Επιπλέον  ζητήσαμε εξωδίκως την ανάκληση του εγγράφου της Πολεοδομίας Άνδρου εντός συγκεκριμένης προθεσμίας και μετά την άπρακτη παρέλευση αυτής, απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές της Σύρου για την διερεύνηση τυχόν τέλεσης αδικημάτων περί την υπηρεσία.

Επειδή το έργο της κατασκευής μονάδας μπετόν στον Κάμπο Γαυρίου είναι παράνομο από πολεοδομική, χωροταξική και περιβαλλοντική άποψη, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων θα παραμείνει στις επάλξεις μέχρι να αποτραπεί η τεράστια περιβαλλοντική βλάβη, η καταστροφή του κυκλαδικού τοπίου με τεράστιο αντίκτυπο στην τουριστική και εν γένει οικονομική ανάπτυξη  της ευρύτερης περιοχής του Γαυρίου.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΛΗΝΙΚΟΛΑΣ

ΜΠΕΤΤΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

ΤΑΣΟΥΛΑ ΜΑΜΑΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας έχει μεγάλο και πολύ σκοτεινό παρελθόν για € ,$ ,£ κλπ.
    Μετα την ήτα Λοτσαρη επειδη δεν θα έχει φράγκα κάποιοι δεν θσ είναι στην μοιρασιά .Τότε θα ανοίξουν πολλά στόματα και παπαγάλοι να μιλούν……..

  2. Από εκεί βρήκε τα φράγκα το λαμογιο και έκανε τις τσιμεντοστρωσεις σε δρόμους π.χ. Παραπορτι ,Φαλλικα -Αγ.Παντελεημονα ,Χωριά Υδρουσας ,Λάμυρα κλπ κλπ κλπ.
    Τυχαίο είναι που στον συνδυασμό του υπάρχουν υποψήφιοι από την οικογένεια Βαλμα και Πέτσα. Ούτε τυχαίο είναι το έγγραφο της πολεοδομία πάρα την αντίθετη άποψη του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
    Λέμε για πολλά φράγκα…… ΜΕ τα την ήτα τους πουδεν θα έχουν φράγκα πια να μοιράσουν, θα αρχίσουν να λαλούν οι παπαγάλοι. Έχει να γίνει μεγάλο γλέντι και ξεφτίλα .

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.