Είκοσι σχεδόν ημέρες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ηςΟκτωβρίου, και ακόμα υπάρχει λόγος για το ποιος είναι ο τελικός νικητής,  για τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου Άνδρου.

Τα επίσημα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου με έφεραν δεύτερο με μόλις 2 ψήφους διαφορά, από την πρώτη σε σταυρούς προτίμησης  κα Α.Βρεττού. Κατόπιν τούτου και μετά από προτροπές φίλων και υποστηρικτών μου,  κατέθεσα αίτημα επανακαταμέτρησης, με το σκεπτικό πως δυο ψήφοι είναι στα όρια του ανθρώπινου λάθους. Η επανακαταμέτρηση  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στο Πρωτοδικείο Σύρου παρουσία εμού, της κας Α. Βρεττού και των δικηγόρων μας. Κατά την επανακαταμέτρηση ενώπιων Δικαστικού ανακριτή, ανάμεσα στα 244 άκυρα βρέθηκαν 3 ψηφοδέλτια  με σταυροδοσία δική μου, που θεωρήθηκαν έγκυρα! Στη συνέχεια  και ενώ το πρωτοδικείο είχε απορρίψει την  υπ αριθμ. ΕΚΛ113/12-10-2023 αίτηση της κα Α Βρεττού, επανήλθε με  νέα αίτηση όπου και έγινε δεκτή και  πραγματοποιήθηκε  εκ νέου επανακαταμέτρηση  σήμερα Δευτέρα  30/10/2023 στο πρωτοδικείο Σύρου. Είχα χρέος απέναντι στους ψηφοφόρους μου να παρίσταμαι , και με αντιπροσώπευσαν οι δικηγόροι μου, όπου όπως με ενημέρωσαν βρέθηκαν πολλά ψηφοδέλτια υπό αμφισβήτηση εκατέρωθεν.

Αγαπητοί φίλοι,

ανεξαρτήτως του σημερινού αποτελέσματος όπου θα ανακοινωθεί από το πρωτοδικείο ως ορθή επανάληψη, η νομοθεσία μας  δίνει το δικαίωμα ένστασης.  Για λόγους όμως πολιτικής  και ηθικής  ευθιξίας , εγώ παραιτούμαι του δικαιώματος , βάζοντας τέλος στο αδιέξοδο και  την διχόνοια που επιχειρείται .

     Η Άνδρος έκανε την επιλογή της,  με σχεδόν ισοψηφία και με όποιο τρόπο έγιναν οι εκλογές, εγώ  έχασα μια μάχη. Δεν θα χάσω όμως ποτέ την αξιοπρέπεια μου και την αγάπη μου για την Άνδρο.  Φεύγω γεμάτος από αυτή τη θητεία, ως Έπαρχος και Αντιπεριφερειάρχης,  διατηρώντας τα ‘θέλω ‘και τα ‘πρέπει’ μου  χωρίς εξαρτήσεις  και αφήνοντας πίσω μου μελέτες και συμβασιοποιημένα έργα που μπορούν να ξεκινήσουν πραγματικά την επόμενη μέρα.

     Θέλω να ευχαριστήσω ξανά και ξανά εκείνους που με τίμησαν  με την ψήφο τους, και να κατανοήσω εκείνους που δεν με ψήφισαν. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο της κας Α. Βρεττού  και καλώ όλους  εσάς,  να κοιτάξετε #μπροστά με εκείνους που επιλέξατε  και να τους στηρίξετε σθεναρά ως το τέλος της θητείας τους , γιατί έχουν δημιουργηθεί μεγάλες προσδοκίες από τη νέα Δημοτική και Περιφερειακή αρχή.

Σας ευχαριστώ για όλα

Δημήτρης Λάσκαρης

Στο ύψος των περιστάσεων, μια αξιοπρεπής θέση ανάλογη του ανδρός. 

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μα ο κύριος Λάσκαρης ξεκίνησε τον χορό των επανακαταμετρήσεων! Τώρα κουράστηκε; Συνεχίζει να μας κάνει πλάκα!

  2. Δημήτρη συγχαρητήρια για αυτό το κείμενο σου. Είμαι ευτυχής ως απλός πολίτης της Άνδρου να βλέπω ότι το τελευταίο καιρό το πολιτικό ήθος και η πολιτική ευπρέπεια ανεβαίνουν στη κλίμακα της ευγενοους άμιλλας, και αυτό έχει εξαιρετική επίπτωση στην ενότητα και στην ομόνοια όλων των Ανδριωτών. Μπράβο σε όλους όσους ασχολούνται με τα πολιτικά πράγματα της Άνδρου.
    Ευχαριστώ πολύ τη σοβαρή Ανδριακή press και την ιδιοκτήτρια της που επιτρέπει τους σχολιασμούς μου.
    Κωνσταντίνος Στρατής.

  3. Είναι πολύ αργά για ηρωικη έξοδο Για την αξιοπρέπεια σου εσύ την μηδενίσει με αυτά που έκανες στις εκλογές του 2019 και με αυτά που δεν έκανες τα τέσσερα χρόνια ως Επαρχος.

  4. Όποιος δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το συμφέρον του , ταυτίζεται απόλυτα με τον απερχόμενο……. ,δεν παράγει κανένα έργο
    , ακολουθείς όλες τις συγκεντρώσεις του απερχόμενου ….. και δεν κάνεις καμιά δικιά
    του ομιλία ή συγκέντρωση ΑΥΤΆ παθαίνει και μάλιστα τυχερός που χάνει με τόση μικρή διαφορά.
    Άσε λοιπόν τους ηρωισμός και την επίκληση της αξιοπρέπειας σου…….

  5. Πάντα θα υπάρχουν υποστηρικτές, πάντα δυσαρεστημένοι και πάντα η κρίση των ανθρώπων θα είναι διαφορετική. Ωστόσο μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει αυτόν τον τόπο πολλά χρόνια, που ΄ήταν πάντα με το ειλικρινές χαμόγελο, που βοηθούσε όποιον του ζητούσε όσο μπορούσε και πάντα υπήρξε σεμνός, χαμηλών τόνων, πολιτισμε΄νος και ευπροσήγορος. Όχι λοιπόν. Δεν προσπαθεί να διασώσει την αξιοπρέπειά του γιατί δεν χρειάζεται και δεν υπάρχει λόγος. Αξιοπρεπ΄΄ής ήταν πάντα και τίμιος άνθρωπος. Για πολιτικό δε, υπήρξε φαινόμενο. Μπορεί να έκανε και αυτός σαν άνθρωπος ένα λάθος το 2019 με τον τρόπο που έγινε αλλά κανείς δεν είναι τέλειος. Ακόμα και αυτός, που πραγματικά είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος που έχει προσφέρει πολλά στο νησ΄ί. Κρίμα που δεν αναγνωρίζονται από κάποιους.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.