«Και να αδελφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε, Ήσυχα, ήσυχα, ήσυχα κι’ απλά».

Ο τίτλος του σημερινού σημειώματος, φίλες και φίλοι της Ανδριακής και της Άνδρου μας, είναι παρμένος από τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου για τη συλλογή – δίσκο του Χρήστου Λεοντή «Καπνισμένο τσουκάλι». Και ταιριάζει γάντι θεωρώ στη μέχρι πρόσφατα μπαρουτοκαπνισμένη  διαδικασία που χαρακτήριζε τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του νησιού μας, του οποίου η τελευταία (σε απολύτως πολιτισμένο πια περιβάλλον)  συνεδρίαση για την ανάδειξη νέου προέδρου απέδειξε και ανέδειξε τα εξής, τα οποία πρέπει να αποτελέσουν την πυξίδα πορείας του από τώρα και στο εξής, αφού για κάποια χρόνια ούτε στο άγνωστο, ούτε με βάρκα την ελπίδα πήγαινε. Απλώς για φούντο ήταν η πορεία!!

Η τελευταία λοιπόν συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανέδειξε το ότι οι αποτελούντες την «αντιπολίτευση», όπως επιμένουν να την χαρακτηρίζουν οι γνωστοί καθοδηγητές, κάθε άλλο παρά τακτική αντιπολιτευτική θέλουν να ασκούν, αλλά απεναντίας συμβάλλουν στην ομαλή και δημοκρατική διαδικασία με μόνο γνώμονα την απρόσκοπτη πρόοδο των δημοτικών πραγμάτων. Γι’ αυτό και ήταν εκείνοι (οι υποτιθέμενοι αντιπολιτευόμενοι και μηδενιστές), που έσωσαν την παρτίδα και εξασφάλισαν και τη συνέχεια για το Δήμο και το μόνο του και εγκαταλελειμμένο από τους μέχρι τώρα πιστούς του, Δήμαρχο Δημήτρη Λοτσάρη. Τι θλιβερή εικόνα αλήθεια!! Ο Δήμαρχος με δύο πιστούς, και ο Δήμος να περιμένει σωτηρία από τους υποτιθέμενους εχθρούς. Αυτοί λοιπόν που «σαμποτάριζαν» μέχρι τώρα, εξασφάλισαν την πορεία και την απαραίτητη συνέχιση της λειτουργίας του Δήμου.

Αυτό αναδείχθηκε. Τι αποδείχθηκε;

 Ότι μόνη υπαίτια για τη μέχρι τώρα υποβάθμιση του τρόπου και της ατμόσφαιρας εν μέσω της οποίας λειτούργησε, κατά την περίοδο δημαρχίας Λοτσάρη, το Δ.Σ. ήταν η τακτική που ακολουθήθηκε από τους πρωταγωνιστές του θιάσου. Η επιθετικότητα, η αυθάδεια, η αμετροέπεια, η συνεχής τάση και προσπάθεια μείωσης των μη συμφωνούντων με τις τακτικές του Δημάρχου και των πιστών του, αυτά ήταν που αναδεικνύονταν σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. Τώρα το πώς βάφτισαν αυτή την αθλιότητα ο Δημήτρης Λοτσάρης, αυτοί που φύλαξαν τα νώτα του (είδαμε πώς!!) και οι αμετανόητοι που εξακολουθούν τα ρίχνουν λάδι στη φωτιά της διαίρεσης, είναι θέμα που δεν θα το κρίνει η ιστορία, αλλά το έκρινε με ξεκάθαρο τρόπο ο Ανδριώτικος λαός.

Αυτήν την πορεία, για να μην ξεχάσουμε πάλι “να κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα, ήσυχα κι’ απλά”, όπως λέει ο ποιητής και για να δείξουμε ότι καταλαβαινόμαστε τώρα και ότι δεν χρειάζονται περισσότερα, θα πρέπει να περιφρουρήσει με κάθε τρόπο η νέα δημοτική αρχή. Της αξίζει να το πιστωθεί από την ιστορία και σ’ εμάς να διαπιστώσουμε ότι δικαιώθηκε η επιλογή μας.

ΥΓ: Γι’ αυτόν που αναμοχλεύει πάθη και ψάχνει στη Σύρο να βρει άσπρα, κόκκινα, κίτρινα και μπλε όχι καραβάκια, αλλά ψηφοδέλτια, να πω ότι και ματαιοπονεί και χάνει. Και μαζί μ’ αυτόν και όσοι του επιτρέπουν να συνεχίζει την άθλια τακτική, που έχει επίπτωση και στην εικόνα του νησιού και σ’ αυτήν των ανθρώπων του. Αλλά άβυσσος ..

Βασίλης Πομόνης

H πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση Ε Δ Ω

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 1. Μόνο εσείς απ’ ότι φαίνεται δεν βλέπατε ότι οι αντιπολιτευόμενοι της απελθούσας διοίκησης ενεργούσαν ως μηδενιστές και σαμποτάριζαν σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. Διότι οι υπόλοιποι που παρακολουθούσαμε τα δημοσιευμένα βίντεο των συνεδριάσεων, μπορέσαμε να διακρίνουμε όλα τα παραπάνω. Επίσης, η επιθετικότητα, η αυθάδεια και η αμετροέπεια χαρακτήριζαν αμφότερες τις παρατάξεις. Αδίκως επιχειρείτε να παρουσιάσετε τους εκλεκτούς σας με φωτοστέφανο.
    2. Τη διαφορά μόλις 27 ψήφων μεταξύ των δύο παρατάξεων εσείς την ονομάζετε “το έκρινε με ξεκάθαρο τρόπο ο Ανδριώτικος λαός”;;; Τουλάχιστον αστείο.
    3. Έχετε την τάση σε κάθε γραπτό σας να κατακρίνετε τον διχαστικό λόγο και στον επίλογο να τονίζετε την ανάγκη για ενότητα, αφού όμως πρώτα έχετε καταφύγει εσείς ο ίδιος στον διχαστικό λόγο και έχετε “ρίξει λάδι στη φωτιά της διαίρεσης”. Τι θα έγραφε ο μεγάλος μας ποιητής για τη δική σας περίπτωση άραγε;

    • Για τη δική μου περίπτωση ισχύει το veni, vidi, vici. Για τη δική σας φοβάμαι ότι ισχύει το υπό των Αμερικανών λεγόμενο: “ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι τίποτα “. Εγώ δεν το ασπάζομαι. Εσείς αγωνίζεστε για να το επιβεβαιώσετε. Με τις υγείες σας και προσέξτε να μην γρυλωσετε.

      • Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα κάποια παραδοχή σε κάτι από τις τόσες παρατηρήσεις που σας έγραψα, ούτε αλίμονο κάποια αυτοκριτική εκ μέρους σας. Είχα καταλάβει ότι το προβλέψιμο επίπεδό σας φτάνει μέχρι το αράδιασμα μερικών εξυπνακίστικων τσιτάτων.

        Υ.Γ. Όχι ότι είστε υποχρεωμένος να το πιστέψετε, αλλά ούτε στο νησί ψηφίζω, ούτε εκ μέρους των “δεύτερων” γράφω. Τα φαντάσματα που βλέπετε είναι μάλλον το τέλειο άλλοθι για την αποφυγή κάθε είδους αυτοκριτικής.

      • Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ούτε την παραδοχή σας σε κάτι από τις τόσες παρατηρήσεις που σας έγραψα, ούτε καν αλίμονο κάποια αυτοκριτική εκ μέρους σας. Είχα καταλάβει ότι το προβλέψιμο επίπεδό σας φτάνει μέχρι το αράδιασμα μερικών εξυπνακίστικων τσιτάτων.
        Υ.Γ. Όχι ότι είστε υποχρεωμένος να το πιστέψετε, αλλά ούτε ψηφίζω στο νησί, ούτε ανήκω στην αυλή του κ.Λοτσάρη, όπως βλέπει ο σχολιαστής από κάτω στη μαγική γυάλινη σφαίρα του. Τα φαντάσματα που βλέπετε αποτελούν μάλλον ένα καλό άλλοθι για την αποφυγή κάθε είδους αυτοκριτικής.

  2. Εύστοχος και καυστικός κύριε Πομόνη. Δεν πειράζει που ενοχλείται η αυλή Λοτσάρη. Έχουν όλο τον χρόνο να σκεφτούν το κακό που έκαναν και πόσο προκάλεσαν την κοινωνία του νησιού. Ίσως κάποια μέρα βρουν το κουράγιο να ζητήσουν συγνώμη, την οφειλόμενη συγνώμη, ή έστω να κλείσουν το στόμα τους.

  3. Είχα την εντύπωση ότι η σελίδα σας τάσσεται υπέρ της πολυφωνίας. Παρ’ όλα αυτά το σχόλιό μου λογοκρίθηκε και αναρωτιέμαι τον λόγο. Δεν είναι υβριστικό σε καμία περίπτωση. Μήπως επειδή απλώς εκφέρει διαφορετική άποψη από τη δική σας κι επομένως η πολυφωνία σας ισχύει κατά το δοκούν; Και τότε σε τι διαφέρετε αλήθεια από την άλλη ανδριώτικη σελίδα που κατηγορείτε για μονομέρεια; Απλώς αναρωτιέμαι…

    • Θα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερα εάν και εφόσον έχετε την ευγενή καλοσύνη, να στείλετε το όνομα και επώνυμό σας -τουλάχιστον- στην σελίδα προς ενημέρωση.
      Οι γράφοντες που εμφανίζονται ως ΑΝΩΝΥΜΟΣ ή διαφορετικά, έχουν στείλει το ονοματεπώνυμό τους ζητώντας να κρατήσουν την ανωνυμία τους στην σελίδα.
      Για να ξέρετε σε τί διαφέρουμε από άλλη ανδριώτικη ιστοσελίδα -στην οποία ως εφημερίδα δεν έχουμε ΚΑΝ αναφερθεί ΠΟΤΕ.
      Το alex.mprot και η διεύθυθνση IP είναι στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν σε μια δικαστική ή αστυνομική έρευνα.
      Παρά ταύτα και εξαιτίας της πολυφωνίας στην οποία αναφέρεσθε ξεκινήσαμε την δημοσίευση των σχολίων σας χωρίς να μας έχετε στείλει το ονοματεπώνυμό σας.
      Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.