ΛΤΑ: Χ. Βουραζέρης: "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός"Για ένα σωστό ξεκίνημα, γιατί  «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός»

Εάν πραγματικά θέλουμε αυτός ο φορέας να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη του Νησιού μας, εκπληρώνοντας τον σκοπό του που είναι ο εκσυγχρονισμός-βελτίωση-εκμετάλλευση των λιμανιών μας, μία είναι η κίνηση που θα κάνει την μεγάλη διαφορά, μονόδρομος, κατά την προσωπική μου άποψη.

Όλα οδηγούν στο μοντέλο διοίκησης με έμπειρους εξωτερικούς συνεργάτες στο βαθμό που επιτρέπεται…

-Σύμβαση με  κατάλληλους εξωτερικούς  συνεργάτες, έμπειρους  και με  γνώσεις σε θέματα που αφορούν Λιμενικά Ταμεία, τόσο για την διοικητική, όσο και για την οικονομική και τεχνική υποστήριξη του φορέα μας, τουλάχιστον για τα πέντε πρώτα χρόνια λειτουργίας μας. Λαμβάνοντας υπόψη τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Δήμου μας και το τεράστιο φόρτο εργασίας που υπάρχει, η κίνηση αυτή είναι  επιτακτική.

Δύο θετικά αποτελέσματα από την παραπάνω πρόταση:

-Όλο το «στήσιμο» του φορέα θα γίνει από έμπειρους επαγγελματίες με τα λιγότερα ή και καθόλου λάθη που θα μας κοστίσουν στο μέλλον.

-Δίπλα τους, οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα αποκτήσουν γνώσεις, διότι είναι και για αυτούς, όπως και για εμάς φυσικά, πρωτόγνωρη η διοίκηση του φορέα.

Ήδη μία χρονιά (μεταβατική περίοδος) χάθηκε, ακολουθώντας το ίδιο μοντέλο διοίκησης με τον προηγούμενο διαδημοτικό φορέα. Τι σημασία έχει ότι μέσα σε ένα χρόνο το αποθεματικό μας είναι 350.000,00€ και τα λιμάνια μας παρουσιάζουν αυτή την τραγική εικόνα;

Ανάπτυξη της εξωστρέφειας από τον φορέα μας.

Προγραμματικές συμβάσεις

Προγραμματικές Συμβάσεις με Ο.Τ.Α. ή άλλους φορείς δημόσιου τομέα, με συμμετοχή επιχειρήσεων των Ο.Τ.Α., επιμελητηρίων, επιστημονικών φορέων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύονται από το Δημόσιο. Εγκρίνονται από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, μετά από σύμφωνη γνώμη του Γ.Ε.Ν. και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Συμβάσεις παραχώρησης (Σε αδυναμία διαχείρισης από τον φορέα μας)

Συμβάσεις παραχώρησης τμημάτων χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης μεταξύ Λιμενικού Ταμείου και τρίτων επενδυτών, με έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής –Εσωτερικών.

Επικοινωνία-Συνεργασία-Ορθή διαχείριση

-Καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία με τον Δήμαρχο, μιας και ο φορέας μας είναι Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου και η άριστη συνεργασία, θα φέρει και το επιθυμητό αποτέλεσμα, την βελτίωση-αναβάθμιση-εκμετάλλευση των λιμανιών μας, με αποτέλεσμα την οικονομική ανάπτυξη του Νησιού μας.

-Καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία με την Λιμενική Αρχή και τον Λιμενάρχη μας, για διάφορα θέματα που μας αφορούν, όπως π.χ. «Σχέδιο παραλαβής και διαχείρισης αποβλήτων», «Επιθεώρηση κρηπιδωμάτων ανά τακτά χρονικά διαστήματα», «Σχέδιο έκτακτης ανάγκης», Έγκριση περιβαλλοντικών όρων»  και γενικά θέματα που αφορούν τα λιμάνια μας.

-Μετά την διαπιστωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, υποχρεωτικά φυσική απογραφή όλων των υλικών-προμηθειών  και λειτουργία αποθήκης (φυσικά- μηχανογραφικά) με σκοπό την ορθή διαδικασία στις προμήθειες.

-Ενημέρωση κατοίκων και αν χρειάζεται διαδικασία διαβούλευσης για πολύ σημαντικά θέματα που πρέπει να αποφασίσουμε, όπως π.χ. Προγραμματισμός Έργων Ανάπτυξης Λιμένων (Π.Ε.Α.Λ.).

Δημιουργία ιστοσελίδας, όπου θα ενημερώνουμε για τις δράσεις γενικά του φορέα μας.

-Τέλος, θα πρέπει επιτέλους όλοι οι φορείς του Νησιού, οι Ναυτιλιακές εταιρίες που εξυπηρετούν το Νησί μας και γενικά όλοι όσοι προβαίνουν ή πρόκειται να προβούν σε επενδύσεις στο Νησί μας, να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να σχεδιαστεί από την αρχή τι προσδοκούμε από το κάθε υφιστάμενο λιμάνι του  Νησιού μας, αν χρειαζόμαστε δεύτερη πύλη εισόδου στο Νησί μας και γενικά ποιες είναι οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη στον τόπο μας. Μία απόφαση ενός Δημοτικού Συμβουλίου ή μία απόφαση Δ.Σ. ενός φορέα, για τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του Νησιού μας και είναι δεσμευτικές, δεν είναι μια υπόθεση λίγων ατόμων που οι περισσότεροι δεν έχουν την εμπειρία και τις γνώσεις. Είναι μια υπόθεση όλων μας, μετά από τις οδηγίες-προτάσεις ειδικών.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΡΑΖΕΡΗΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολλά Λόγια και Υποσχέσεις έλεγε προεκλογικά για το Λιμενικό Ταμείο και τα Λιμάνια π.χ. προϋπολογισμός το 2023και το 2024 θα είναι το έτος ΛΙΜΑΝΙΏΝ με τα έργα που θα γίνουν .Τώρα που σφιξανε τα γάλατα ο προσωρινός πρόεδρος ΑΛΛΑ ΨΕΛΛΊΖΕΙ. ΝΤΟΠΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥ…….€€€€!@#&?

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.