Στους 10 καλύτερους προορισμούς 2024 η Άνδρος
Είναι η άνοιξη στο Γαύριο, σε χρώμα κίτρινο, με όλες τις αποχρώσεις του πράσινου σε έναν μοναδικό καμβά. Και στο βάθος η θάλασσα…Photo: Μιχάλης Τζανουλίνος

“… η Άνδρος που εντυπωσιάζει με τα μονοπάτια της «ταξιδεύει» τους επισκέπτες σε άγρια φυσικά τοπία και ιστορικά μνημεία!” Με αυτά τα λόγια περιγράφεται το νησί μας που συγκαταλέγεται στους 10 καλύτερους εναλλακτικούς νησιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας για το νέο έτος που προσφέρουν ξεχωριστές εμπειρίες πέρα από τα συνηθισμένα. Την ανακοίνωση έκανε η δημοφιλής καθετοποιημένη ταξιδιωτική ιστοσελίδα Responsive Travel που εξειδικεύεται στις εναλλακτικές δραστηριότητες και τη βιωσιμότητα.

«Η Άνδρος διαθέτει έναν συνδυασμό χαρακτηριστικών ικανών να προσελκύσουν ταξιδιώτες εκτός της υψηλής θερινής σεζόν. Για τα επόμενα χρόνια προτεραιότητα μας θα είναι η ανάδειξη της πεζοπορίας, της γαστρονομίας των παραδόσεων, της ιστορίας και του πολιτισμού ώστε να δημιουργήσουμε εκείνη τη “μαγιά” που θα κάνει πιο ελκυστικό τον προορισμό για επίσκεψη πριν και μετά τους μεγάλους τουριστικούς μήνες», τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Υδρούσας Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.

Στις πρώτες τρεις θέσεις του καταλόγου βρίσκονται η Κύθνος για ιδανικές αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, η Ιθάκη για καταδύσεις και η κατανυκτική Πάτμος για ποιοτικό θρησκευτικό τουρισμό.

Ακολουθούν η Αμοργός με τα πανέμορφα μοναστήρια, η Νάξος με την εντυπωσιακή φύση της, η Σύρος με την ιδιαίτερη νεοκλασική αρχιτεκτονική και η Τήνος με την πλούσια ιστορία.

Τη λίστα συμπληρώνουν η Κάρπαθος με την παραδοσιακή τοπική κουζίνα, η μυθική Σέριφος και η Άνδρος που εντυπωσιάζει με τα μονοπάτια της και «ταξιδεύει» τους επισκέπτες σε άγρια φυσικά τοπία και ιστορικά μνημεία!

Πηγή:  iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.