Σήμερα 9 Ιανουαρίου 2024, πρόεδροι και αντιπρόεδροι  των Δημοτικών Κοινοτήτων Μπατσίου & Γαυρίου στείλαμε επιστολή προς τον Δήμαρχο Άνδρου, κ. Σουσούδη και τα Μέλη Δημοτικού Συμβούλιου, διευκρινίζοντας τον ρόλο και την συνεργασία μεταξύ Δήμου και Κοινοτήτων. 

Πιο συγκεκριμένα αναφέραμε ότι, τα  συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων πρέπει να έχουν αυτονομία αλλά και κυρίαρχο ρόλο στη διαχείριση των προβλημάτων της κοινότητας.

Ο κ.Σουσούδης , προεκλογικά, είχε δεσμευτεί ότι θα συνεργαστεί με τους Προέδρους και όλα τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων , ακόμα και αυτά που δεν ανήκουν στην παράταξή του.

Η συνεργασία αυτή πρέπει να έχει θεσμική διάσταση.

Αναφερόμαστε σε ένα πλαίσιο συνεργασίας του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων με τους Προέδρους και τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχουν εξωθεσμικοί μηχανισμοί και πρόσωπα που διεκδικούν , αυθαίρετα, ρόλο .

Το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα εξωθεσμικής λειτουργίας από πρόσωπα που διεκδικούν να καθοδηγήσουν ή να δώσουν εντολές σε αιρετούς στα τοπικά συμβούλια.

Πρόσωπα που δεν έχουν κανένα θεσμικό ρόλο και αρμοδιότητα, εμφανίζονται να ομιλούν εκ μέρους του Δημάρχου.

Ο κ. Δήμαρχος οφείλει να τους ανακαλέσει στην τάξη, να βάλει ένα πλαίσιο συνεργασίας που να στηρίζεται στη θεσμική λειτουργία αλλά και στο σεβασμό της αυτονομίας και το ρόλο των τοπικών κοινοτήτων.

Γιατί μόνο έτσι μπορούν να δοθούν λύσεις στα προβλήματα.

Οι αιρετοί εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων δεν είναι υπάλληλοι, έχουν θεσμικό ρόλο, αυτονομία, είναι σε αυτή τη θέση για να δίνουν λύσεις στα τοπικά προβλήματα.

Δεν είναι υπάλληλοι ούτε προσφέρονται για να ασκήσουν κάποιοι τα εξουσιαστικά και ρεβανσιστικά τους σύνδρομα.

Οι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι των Δημοτικών  κοινοτήτων Μπατσίου & Γαυρίου.

  1. Τουντασάκη Σοφία (Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μπατσίου)
  2. Πετρίσης Αντώνιος ( Αντιπρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μπατσίου)
  3. Γρηγορίου Μαριγγέλα ( Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Γαυρίου )
  4. Κατσίκης Νικόλαος ( Αντιπρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Γαυρίου 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τις λεπτομέρειες μπορεί να τις διαβάσει οποίος θέλει στην σελιδούλα που ανταριάζει την Άνδρο και θα αναγνωρίσει ποιος έγραψε κι αυτό το δελτίο τύπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.