“ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ: ‘’ Ο κ.Σουσούδης δεν δέχεται δημόσιο έλεγχο, δεν απαντά σε ερωτήματα , δεν ανέχεται αντίθετες απόψεις.’’
Από τη δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
‘’ Στη χθεσινή (15.12025) ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής, αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά η δυσανεξία της δημοτικής αρχής στην αντίθετη άποψη.
Η δημοτική αρχή του κ.Σουσούδη δεν δέχεται ερωτήσεις , δεν θέλει να λογοδοτεί, δεν έχει απαντήσεις.
Ερεθίστηκε από τα ερωτήματα που τέθηκαν για τους περιβαλλοντικούς όρους του ΧΥΤΥ και την ανακύκλωση , ερωτήματα για τα οποία δεν είχε απαντήσεις.
Και η δυσανεξία της δημοτικής αρχής του κ.Σουσούδη στην κριτική και στην αντίθετη άποψη, οδήγησε την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια πρωτοφανή κίνηση , να αποχωρήσει και να διακόψει μονομερώς και αυθαίρετα τη συνεδρίαση, χωρίς να σεβαστεί τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων που περίμεναν να απευθύνουν ερωτήματα τα οποία ζητούσαν απαντήσεις.
Όλα αυτά με τον κ.Σουσούδη να την εκλιπαρεί να επιστρέψει.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δυστυχώς για μία ακόμα φορά , αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Παρά το γεγονός ότι την ψηφίσαμε με γνώμονα να επικρατήσει στο δημοτικό συμβούλιο ένα κλίμα διαλόγου, σύνθεσης και δημιουργικής συναίνεσης.
Η Πρόεδρος αφού απείλησε με Αστυνομία και αυτόφωρο τα στελέχη της αντιπολίτευσης που ασκούσαν κριτική και έθεταν ερωτήματα, αποχώρησε.
Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του ρόλου του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και ο κ.Σουσούδης για το υπόλοιπο της θητείας του θα πρέπει να αναζητήσει έναν άλλο Πρόεδρο που θα μπορεί να εγγυηθεί τη σωστή και κυρίως τη δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου
Ακολούθησε η ψευδής και υβριστική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, της οποίας η αξία είναι μικρότερη από το χαρτί που γράφτηκε και δεν αξίζει να σχολιάσουμε.
Το συμπέρασμα είναι ένα: αυτοί οι άνθρωποι πηγαίνουν την Άνδρο πίσω.
Δεν θέλουν ούτε διάλογο ούτε δημόσιο έλεγχο και βέβαια ούτε ενοχλητικά ερωτήματα που τους εκθέτουν.”