Κάθε δύο χρόνια διοργανώνεται στην Άνδρο. Κάθε χρόνο, ακάματοι προσπαθούν για την άρτια ολοκλήρωσή του οι διοργανωτές και κυρίως απλοί άνθρωποι στο νησί που “τρέχουν” τις προετοιμασίες.

Παράδειγμα η κ. Πόπη Κοραχάη και η κόρη της, οι χορηγοί και υποστηρικτές που κάνουν κυριολεκτικά ό,τι μπορούν.


Την εκδήλωση αποτίμησε με ανάρτησή του και ο δήμαρχος Άνδρου Θ. Σουσούδης: “Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε στην Άνδρο το 12ο Διεθνές Συνέδριο για το Οξειδωτικό Στρες, το Δέρμα και την Υγεία, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Άνδρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Φέτος, πλήθος συνέδρων, καθηγητές, ερευνητές, καθώς και προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, τίμησαν το νησί μας με την παρουσία τους.
Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, με επίκεντρο την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος και τις επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας.
Ως Δήμαρχος και γιατρός, θεωρώ εξαιρετικά σημαντική τη φιλοξενία αυτού του κορυφαίου επιστημονικού γεγονότος, αλλά ακόμα πιο σπουδαίο το γεγονός ότι η γνώση επιστρέφει στην κοινωνία. Γίνεται πρόληψη, γίνεται ενημέρωση για όλους και αυτός ο στόχος υλοποιείται έμπρακτα την Κυριακή.
Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στον Ανδριώτη Καθηγητή κ. Μιχάλη Ράλλη, την «ψυχή» του Συνεδρίου, για τη μακροχρόνια προσήλωσή του στην επιστήμη και την αγάπη του για την Άνδρο, καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες.
Θερμές ευχές στους φοιτητές για καλές σπουδές και στους νέους πτυχιούχους για καλή επιστημονική ανέλιξη και λαμπρή σταδιοδρομία”.























