Η στείρωση των ζώων είναι πολιτισμός

“Ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 4 Δεκεμβρίου η δράση στειρώσεων αδέσποτων γάτων που διοργάνωσε το Φιλοζωικό Σωματείο Άνδρου σε συνεργασία με την οργάνωση Greek Cat Welfare Society και την αρωγή του Δήμου Άνδρου.

Στη δράση αυτή, στειρώθηκαν κυρίως αδέσποτες γάτες που συνέλεξαν εθελόντριες από τους δρόμους με ειδικές παγίδες, όπως και γάτες από αποικίες που είχαν μείνει από προηγούμενη δράση, καθώς ο αριθμός ήταν περιορισμένος. Συνολικά στειρώθηκαν και αποπαρασιτώθηκαν 85 αδέσποτες γάτες.

Η στείρωση των ζώων είναι πολιτισμός

Ευχαριστούμε θερμά την οργάνωση The Greek Cat Welfare Society (UK) που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και χρηματοδότησε τη δράση, τους κτηνιάτρους κύριο Μαρίνη Σταθόπουλο και κύριο Σπύρο Χαρλαύτη, που εργάστηκαν άοκνα για δύο ημέρες, και φυσικά τις εθελόντριες Ντόρα, Μισέλ και Μαρία, που ήρθαν από την Αθήνα αποκλειστικά για να συλλέξουν τις γάτες.

Επίσης ευχαριστούμε τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Fast Ferries και Golden Star Ferries για τη χορηγία των εισιτηρίων, τον Χρήστο και την Κέρη για την φιλοξενία των κτηνιάτρων στο Anemomiloi Andros Boutique Hotel 

Ευχαριστούμε το Δήμο Άνδρου για την παραχώρηση του χώρου που έγιναν οι στειρώσεις, την εξασφάλιση των φαρμάκων που χρησιμοποιήθηκαν και το γεύμα των κτηνιάτρων.

Η στείρωση συμβάλλει στον περιορισμό του αριθμού των αδέσποτων ζώων, καθώς και στην ευζωΐα τους. Αυτός είναι και ο πρωταρχικός σκοπός του Φιλοζωικού Σωματείου Άνδρου, που θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, να κάνει καλύτερη τη ζωή των μικρών μας φίλων.”

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ανοησία ή έγκλημα.....σε καμμία περίπτωση πολιτισμός Ανοησία ή έγκλημα.....σε καμμία περίπτωση πολιτισμός

    Η στείρωση των γατών σε αγροτικά περιβάλλοντα είναι ανόητη και περιβαλλοντικά επικίνδυνη πρακτική καθώς θέτει σε απόλυτο κίνδυνο την ισορροπία αυτών των οικοσυστημάτων.
    Ο μέσος άνθρωπος ας σκεφτεί απλά τι θα συμβεί στους πληθυσμούς των ποντικών και των φιδιών περιορίζοντας τον πληθυσμό των γατών κι έχει την απάντηση!

  2. Η αλήθεια είναι οτι μου κίνησε το ενδιαφέρον ΓΙΑΤΙ και ΠΟΙΟΙ εκ Λονδίνου ορμώμενοι ασχολήθηκαν με τις ελληνίδες γάτες κι άνοιξα την ιστοσελίδα τους, από την οποία επισυνάπτω το ακόλουθο απόσπασμα:

    Why a Greek Cat Welfare Society?
    Greece and the Greek islands are inundated with stray, abandoned and feral cats. The majority of them are born in the spring and survive through the kindness of tourists who feed them.
    At the end of the summer season the tourists leave, and some cats survive through the kindness of local Greeks. However, many die of starvation or fall foul of cat hating people who poison them or worse. Attitudes to animal welfare can be very different in Greece from those in the UK; cats are often viewed as a nuisance and subjected to considerable cruelty, mass poisonings being particularly common before and after the tourist season, to “clean up”. GCWS exists to help reduce this cruelty.

    (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
    Γιατί μια Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία Γάτας;
    Η Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά κατακλύζονται από αδέσποτες, εγκαταλειμμένες και άγριες γάτες. Η πλειοψηφία τους γεννιέται την άνοιξη και επιβιώνει μέσα από την καλοσύνη των τουριστών που τα ταΐζουν. Στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου οι τουρίστες φεύγουν και μερικές γάτες επιβιώνουν χάρη στην καλοσύνη των ντόπιων Ελλήνων. Ωστόσο, πολλές πεθαίνουν από την πείνα ή πέφτουν θύματα ανθρώπων που μισούν τις γάτες, που τις δηλητηριάζουν ή ακόμα χειρότερα. Η άποψη για την καλή διαβίωση των ζώων είναι πολύ διαφορετική στην Ελλάδα από αυτήν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι γάτες θεωρούνται συχνά ως ενόχληση και υποβάλλονται σε σημαντική σκληρότητα, ενώ οι μαζικές δηλητηριάσεις είναι ιδιαίτερα συχνές πριν και μετά την τουριστική περίοδο, για να «καθαρίσουν». Το GCWS υπάρχει για να βοηθήσει στη μείωση αυτής της σκληρότητας.)

    Αισθάνομαι απόλυτη οργή και προσβολή για τα γραφόμενά τους ….κατά αυτούς τους αργόσχολους και βιοποριζόμενους από αμφιλεγόμενες ΜΚΟ… είμαστε βάρβαροι εγκληματίες που περιμένουμε τους ευγενικούς, φιλόζωους , πολιτισμένους τουρίστες να ταΐσουν και να περιθάλψουν τις γάτες μας και μόλις αυτοί φύγουν μετά το καλοκαίρι ξαναρχίζει η δυστυχία των γατιών. Η παρουσία τους στον τόπο μου με εξοργίζει όπως και η αφασία με την οποία τους αποδεχθήκαμε χωρίς να ψάξουμε τα έργα και τις ημέρες τους και τις αναρτήσεις τους που όπως αποδεικνύεται είναι ανεκδιήγητα προσβλητικές, γενικευμένα προσβλητικές! Για όποιον ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθεί η ηλεκτρονική τους διεύθυνση……και μην ξεχάσετε να κάνετε κανένα DONATION…..θα σας ευγνωμονούν (…δεν νομίζω οι γάτες)
    https://greekcats.org.uk/about-us/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.