Το Μουσείο Φιλελληνισμού και το Πολεμικό Μουσείο, στο πλαίσιο του έτους «2024, Έτος Λόρδου Βύρωνα και Φιλελληνισμού», συνδιοργανώνουν μία σημαντική ομαδική έκθεση με τη συμμετοχή 50 σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών με τίτλο: «… Όπου μεγάλωσαν οι τέχνες του πολέμου και της ειρήνης…».

Lord Byron
Δεξιά το έργο του Γιώργου Σαλταφέρου: Ο Λόρδος Βύρων στην Αθήνα. Ακουαρέλα σε χαρτί, 28x38cm, 2024.

Η φετινή επέτειος των 200 χρόνων από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα αποτελεί σημείο αναφοράς για 50 διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι τιμούν με έργα τους τον μεγάλο ρομαντικό ποιητή και Φιλέλληνα.
Το ιστορικό φουαγιέ του Αμφιθεάτρου του Πολεμικού Μουσείου θα φιλοξενεί για τους επόμενους μήνες, ένα πολυεπίπεδο εικαστικό αφιέρωμα στον Λόρδο Βύρωνα που ενθαρρύνει την εξερεύνηση της παγκόσμιας ακτινοβολίας του σε σχέση με τη φλογερή αγάπη του για την Ελλάδα και την ελευθερία.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Αρχαιολόγος και Ιστορικός Τέχνης, Ίρις Κρητικού.

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν:
Γιάννης Αδαμάκης, Αγγελική Αντωνέα, Λυδία Βενιέρη, Μαριλίτσα Βλαχάκη, Μαρίνα Βλαχάκη, Ανδρέας Γεωργιάδης, Μάρκος Γεωργιλάκης, Μαρία Γιαννακάκη, Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου, Φανης Γουλής, Μαρία Διακοδημητρίου, Φραγκίσκος Δουκάκης, Αργυρώ Δρίβα, Σταμάτης Ζάννος, Νίκος Ζήβας, Γωγώ Ιερομονάχου, Αποστόλης Ιτσκούδης, Πωλίνα Κασιμάτη, Ανδρέας Κοντέλλης, Θέμης Κοντογούρης, Φίλιππος Κούτρικας, Νίκος Λεοντόπουλος, Βασίλης Λιαούρης, Μηνάς Μαυρικάκης, Μάνος Μπατζόλης, Ισμήνη Μπονάτσου, Ρούλη Μπούα, Γιάννης Μπρούζος, Ανδρέας Νικολάου, Μαίρη Νταγιαντά, Θόδωρος Παπαγιάννης, Χρίστος Παπαδάκης, Δημήτρης Παπανικολάου, Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος, Νίκος-Γιώργος Παπουτσίδης, Νίκος Περαντινός, Στέλιος Πετρουλάκης, Μιχάλης Σακαλής, Γιώργος Σαλταφέρος, Ιφιγένεια Σδούκου, Στέφανος Σουβατζόγλου, Βασίλης Σούλης, Κώστας Σπυριούνης, Μαρίνα Στελλάτου, Πραξιτέλης Τζανουλίνος, Νίκος Τριανταφύλλου, Κλαίρη Τσαλουχίδη-Χατζημηνά, Δήμος Φλέσσας, Μανώλης Χάρος.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα εκδοθεί δίγλωσσος κατάλογος και προγραμματίζονται παράλληλες δράσεις: εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις, μουσικά αφιερώματα, θεατρικά αναλόγια, κ.α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χώρος έκθεσης: Πολεμικό Μουσείο, Φουαγιέ Αμφιθεάτρου Πολεμικού Μουσείου, Ριζάρη 2, 10675 Αθήνα
Διάρκεια έκθεσης: 9 Ιουλίου 2024 – 9 Σεπτεμβρίου 2024. Ελεύθερη είσοδος
Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά, 9.00 – 19.00
Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα της Βρετανικής Πρεσβείας. Με την ευγενή χορηγία της Εταιρείας για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό και του διεθνούς ομίλου EUROPEAN DYNAMICS.

🌐 https://phmus.org/eikastiko-afieroma-ston-lordo-vyrona

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.