Φέτος το καλοκαίρι η Καΐρειος Βιβλιοθήκη φιλοξενεί στην πρώην οικία Κυδωνιέως, έκθεση φωτογραφιών της Άνδρου με τίτλο «Η Άνδρος χτες και σήμερα. Φωτογραφικό αρχείο Ευθύμιου Σπυριδωνόπουλου».  Χθες Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 έγιναν τα εγκαίνια και είχαν πραγματικά πολύ κοσμο!

Έκθεση φωτογραφίας του Ευθύμιου Σπυριδωνόπουλου στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη
Εκδόση της Καϊρείου Βιβλοθήκης που επιμελήθηκε ο Γιάννης Μαμάης.

Ο Ευθύμιος Σπυριδωνόπουλος, γεννήθηκε στην Τήνο και όπως διαβάζουμε στον καλαίσθητο κατάλογο που επιμελήθηκε η Λυδία Παλαιοκρασσά-Κόπιτσα, είναι τελειόφοιτος του τμήματος γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών Πύργου. Εγκαταστάθηκε στην Άνδρο το 1978 και από τότε μέχρι σήμερα παραμένει στην Άνδρο. Ο Μάκης ο φωτογράφος, όπως είναι γνωστός στους Ανδριώτες έχει περπατήσει την Άνδρο απ’ άκρη σε άκρη και δεν έχει αφήσει ενδιαφέρον σημείο του νησιού που να μην το έχει αποτυπώσει.
Θρησκευόμενος, επικοινωνιακός, γνωρίζει τους πάντες. Στο επικοινωνιακό του χάρισμα ίσως οφείλεται το μέγα πλήθος που κατέκλυσε χθες στα εγκαίνια τις αίθουσες της οικίας Μ.Ε. Κυνωνιέως.

Έκθεση φωτογραφίας του Ευθύμιου Σπυριδωνόπουλου στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη

Η έκθεση έχει τεράστιο ενδιαφέρον για την Άνδρο! Κυρίαρχα θέματα των φωτογραφιών η φύση και η αρχιτεκτονική. Οικογενειακές φωτογραφίες, πορτρέτα, φυσικό περιβάλλον από τις πεζοπορικές διαδρομές, γεφύρια, μοναστήρια, γεγονότα, κτίσματα, νερόμυλοι, ξερολιθιές. Ένας θησαυρός από της ανδριώτικης μνήμης.

Έκθεση φωτογραφίας του Ευθύμιου Σπυριδωνόπουλου στην Καΐρειο ΒιβλιοθήκηΈκθεση φωτογραφίας του Ευθύμιου Σπυριδωνόπουλου στην Καΐρειο ΒιβλιοθήκηΈκθεση φωτογραφίας του Ευθύμιου Σπυριδωνόπουλου στην Καΐρειο ΒιβλιοθήκηΈκθεση φωτογραφίας του Ευθύμιου Σπυριδωνόπουλου στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη Έκθεση φωτογραφίας του Ευθύμιου Σπυριδωνόπουλου στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη

Εκτός από τις δικές του φωτογραφίες και του πατέρα του Χρήστου εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι φωτογραφίες που προέρχονται από το Φωτογραφικό Αρχείο του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. Επίσης δύο λήψεις του Ανδρέα Εμπειρίκου και της Μαρίνας Καραγάτση, και κάποιες άλλες των τριών γνωστότερων φωτογράφων της Άνδρου μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, Οννίκ Εσσαγιάν, Ανδρέα Πήλικα, Αλέκου Χάλαρη. Μια έκθεση που πρέπει να δείτε διότι είναι “Η Άνδρος χθες και σήμερα”

Έκθεση φωτογραφίας του Ευθύμιου Σπυριδωνόπουλου στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη

Πληροφορίες

Η Άνδρος χτες και σήμερα – Το φωτογραφικό αρχείο Ευθύμιου Σπυριδωνόπουλου στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη (Οικία Μ.Ε. Κυδωνιέως)
Τρίτη-Παρασκευή: 11.00-13.30 και 18.30-20.30
Σάββατο: 11.00-13.30

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.