«Στις 16 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε και φέτος, στην Άρνη, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η καθιερωμένη πλέον ετήσια εκδήλωση «ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ & ΜΝΗΜΗΣ», υπέρ των «κεκοιμημένων πατέρων, μητέρων, αδελφών και συζύγων και υπέρ αιωνίου τιμής και μνήμης των ιδρυτών του χωρίου Άρνης και των εργασθέντων κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του, δια την υποδειγματική και θεάρεστο παρουσία του εν τη νήσω Άνδρω».

Η εκδήλωση αυτή, που την εμπνεύστηκε ο συγγραφέας Μιχάλης Χαλάς του Παπανεστάση, προ τετραετίας, φέτος πραγματοποιήθηκε, όπως τη πρώτη χρονιά και πέρσι, στον ενοριακό ναό της Ευαγγελίστριας Ρεμάτων. Την παρακολούθησε πλήθος πιστών και την ετίμησαν εκλεκτοί φίλοι και συμπολίτες της Άρνης.

Παρών από τους πρώτους, όπως κάθε χρόνο, ο σεβαστός και παγκοίνως αγαπητός αρχιμανδρίτης Παπαγιάννης Στάμος, που συλλειτούργησε μαζί με τον εφημέριο Άρνης, Παπαγιάννη Πολίτη. Την κατανυκτική θεία λειτουργία ελάμπρυναν, με τη παρουσία τους στο ψαλτήρι, ο εκλεκτός φίλος της Άρνης, πρόεδρος του πνευματικού κέντρου Δίβρης του νομού Ηλείας, γιατρός, συγγραφέας και ιεροψάλτης, Σωτήρης Σωτηρόπουλος, συνοδευόμενος από την αγαπητή του σύζυγο, μικροβιολόγο και λογοτέχνιδα Μαρία, τον συμπατριώτη μας φιλόλογο και κριτικό βιβλίου Γιάννη Πίππα και τον ομογενή ιεροψάλτη και ευεργέτη της Άρνης, Νίκο Ψήτο ή Καρκάκη.

Ανάμεσα σε εκείνους, που ετίμησαν την εκδήλωση, διακρίναμε τον πρώην δήμαρχο Άνδρου Δημήτριο Γιαννίση, την καταξιωμένη αντριώτισσα ποιήτρια Κατερίνα Κολυδά, την μητέρα της με την νύφη της λογοτέχνιδα, σύζυγο του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά, την φιλόλογο λογοτέχνιδα Σοφία Μπαρδάνη και την πρώην δημοτική σύμβουλο του Δήμου Υδρούσας και πρόεδρο του συλλόγου Μακροταντάλου Ευαγγελία –  Μπόθου.

Αρτοκλασία πρόσφερε, όπως κάθε χρόνο, η Αναστασία Χαλά και η σεμνή τελετή τελείωσε με την εμπνευσμένη ομιλία – κήρυγμα του μελίρρυτου αρχιμανδρίτη Παπαγιάννη Στάμου. Στη συνέχεια ακολούθησε η εθιμοτυπική δεξίωση στην οικογενειακή ταβέρνα του χωριού «Στάβαρη».

Θερμές ευχές οφείλονται σε όσες και σε όσους ετίμησαν την αξιόλογη αυτή θρησκευτική εκδήλωση και ένα μεγάλο ευχαριστώ των διοργανωτών της.

Λουΐζα Μπακοπούλου – Ρεκατσίνα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.