Μαζί για την Άνδρο – Λοτσάρης Δημήτρης: “Ο Δήμος Άνδρου στην εποχή των κουμπάρων.”

Ο κ. Σουσούδης είναι τραγικά προβλέψιμος. Επαναλαμβάνει όλα όσα έκανε την πενταετία 2014-2019 ως Δήμαρχος τόσο ως συμπεριφορά όσο και ως πρακτική στη διοίκηση του Δήμου.
Προχώρησε σε απευθείας ανάθεση ύψους 300.000 ευρώ με την νομιμοφανή διαδικασία της επέκτασης της σύμβασης καθαριότητας.
Και μόνο για το γεγονός ότι ανάδοχος της σύμβασης είναι εργολάβος που τυγχάνει και κουμπάρος του κ. Σουσούδη, ο Δήμαρχος θα έπρεπε να σκεφτεί αυτή την κίνηση δύο και τρεις φορές.

Τι διαφορετικό θα μπορούσε να κάνει;
Τα πράγματα είναι πολύ απλά: θα έπρεπε να κάνει διαγωνισμό για ένα τόσο μεγάλο ποσό.
Ο προϋπολογισμός του Δήμου έχει εγκριθεί από το Φεβρουάριο, από τότε θα έπρεπε να τρέξει η διαδικασία του διαγωνισμού και στο μεσοδιάστημα και μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός θα μπορούσε να καλύψει το ενδεχόμενο κενό με μια μικρή ανάθεση ύψους 20 έως 30 χιλιάδων ευρώ.

Ο κ.Σουσούδης όμως επέλεξε να οδηγήσει την Άνδρο και πάλι στον αστερισμό των εργολάβων καθαριότητας και των αναθέσεων.
Με τον τρόπο αυτό όμως, ο Δήμος Άνδρου ζημιώνεται αφού χάνει την έκπτωση που θα έδινε ο ανάδοχος της σύμβασης και η οποία σε κάθε περίπτωση θα μπορούσε να ανέλθει σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ ενώ την ίδια στιγμή αποκλείονται άλλοι εργολάβοι οι οποίοι θα συμμετείχαν αν γινόταν διαγωνισμός για το συγκεκριμένο έργο.

Ο κ.Σουσούδης , προεκλογικά, ήταν εναντίον των απευθείας αναθέσεων παρά μόνο των μικρών όπως έλεγε…προφανώς ο πήχης των μικρών αναθέσεων ανέβηκε στα 300.000 ευρώ.
Μετά τις αναθέσεις θα ακολουθήσουν και οι κατατμήσεις , γιατί όπως είπαμε ο κ.Σουσούδης επαναλαμβάνει τον εαυτό του της περιόδου 2014-2019.

Από εκεί και πέρα: για να μη βρεθεί η Άνδρος σε αδιέξοδο με τα σκουπίδια, η πρόταση που έχουμε καταθέσει προς τη δημοτική αρχή παραμένει στο τραπέζι. Αν θέλουν να συζητήσουμε και να ακολουθήσουμε το δρόμο της συνεννόησης για να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων, είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια και να βοηθήσουμε τον τόπο μας.’’

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ www.facebook.com/profile

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχει επιλέξει να ρίχνει άσπη στον ανεμιστήρα, με την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να μείνει
    Έχει ξεχάσει ,τι έκανε κατά την Δημαρχία του 2019-2023 και μάλιστα για πόσα πάνω από 500.000 μέχρι 1.200.000€

  2. Μνήμη χρυσόψαρου.
    Πολύ προβλέψιμες οι αντιδράσεις του Λοτσαρη ,μποσπαθει να βγει από την Αφάνεια και την Απαξίωση του Αλλά Δεν του Βγαίνει…….
    Τον Έχουμε Μάθει …..

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.