Το δυσπρόσιτο της περιοχής του Κορθίου επισημαίνει με επιστολή του στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου ζητώντας την την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης πρότασης του ΥΠΕΠΘ για αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων και την άμεση επαναφορά της προηγούμενης μοριοδότησης. Συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως εξής:

“Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μας για τον απαράδεκτο υποβιβασμό του Γυμνασίου Τ.Λ Κορθίου Άνδρου μέσω της αναμοριοδότησής του. Είναι γεγονός ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση και το Υπουργείο δεν λαμβάνουν υπόψη τη νησιωτικότητα και τις ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες ζωής, εργασίας και μετακίνησης που αφορούν στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις περιοχές αυτές.

Η περιοχή του Κορθίου της ν. Άνδρου, ήταν και παραμένει επί της ουσίας περιοχή δυσπρόσιτη και η μετακίνηση των εκπαιδευτικών από και προς το Κόρθι είναι ιδιαίτερα δύσκολη.  Εν προκειμένω το Γυμνασίο Τ.Λ Κορθίου απέχει από το λιμάνι του νησιού πάνω από 38 χιλιόμετρα και τα μέσα συγκοινωνίας είναι ελλιπή. Καλύπτει τα κριτήρια χιλιομετρικής απόστασης από την πρωτεύουσα του νησιού, καθώς απέχει πάνω από 40 λεπτά από τη Χώρα της Άνδρου.

Επιπροσθέτως το  εν λόγω σχολείο στελεχώνεται κατά τα 2/3 από αναπληρωτές καθηγητές. Η ήδη δύσκολη στελέχωσή του αναμένεται να γίνει ακόμα δυσκολότερη ελλείψει κινήτρων, εφόσον και όσοι καθηγητές επέλεγαν να υπηρετούν σε απομακρυσμένα σχολεία με στόχο τη συγκέντρωση μορίων, βλέπουν τώρα ξαφνικά να ακυρώνεται πλήρως αυτή τους η επιλογή. Ο τυχών αποχαρακτηρισμός συνεπώς θα προκαλέσει προβλήματα λειτουργικότητας και στελέχωσης με άμεση συνέπεια τη συρρίκνωση του μαθητικού δυναμικού και του γενικότερου πληθυσμού της περιοχής.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι στην ίδια ευρύτερη περιφέρεια του Κορθίου λειτουργεί το Δημοτικό Σχολείο Πίσω Μεριάς, το οποίο δίκαια πρόσφατα χαρακτηρίστηκε δυσπρόσιτο. Δεν εννοείται σχολεία της ίδιας Δημοτικής Ενότητας να διαφοροποιούνται στο χαρακτηρισμό.

Ως εκ τούτου ζητάμε την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης πρότασης του ΥΠΕΠΘ για αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων και την άμεση επαναφορά της προηγούμενης μοριοδότησης στη σχολική μονάδα του Γυμνασίου Τ.Λ Κορθίου της Άνδρου, διότι η οποιαδήποτε υποβάθμιση του σχολείου μας έχει άμεσο αντίκτυπο στην σχολική κοινότητα. Αναμένοντας τις άμεσες ενέργειές σας.

                                                                                    Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

                                                                                    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

Η ανωτέρω επιστολή κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές Κυκλάδων:Γιάννη Βρούτση, Νίκο Συρμαλένιο, Αντώνιο Συρίγο και Νίκο Μανιό  

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.