10 Χρόνια Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης

(Παλαιό Παγοποιείο Μαντζαβελάκη)

Φέτος γιορτάζονται τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Μουσείου Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης που βρίσκεται στη Χώρα της Άνδρου και στεγάζεται στο Παλαιό Παγοποιείο Μαντζαβελάκη. Ιδρυτές του είναι ο Μάριος και η Ειρήνη Μαντζαβελάκη Βασιλοπούλου.

Κάθε χρόνο στο Μουσείο διοργανώνονται πρωτότυπες εικαστικές εκδηλώσεις και διεθνή συνέδρια.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Αθήνα, στο αδελφό ξενοδοχείο Saint George Lycabettus και κορυφώνονται στην Άνδρο την Παρασκευή 7 Αυγούστου με την Έκθεση Φωτογραφίας «Στιγμιότυπα φωτός της Άνδρου από πέντε δημοσιογράφους-σύγχρονους περιηγητές» από 5 δημοσιογράφους-περιηγητές. Τους  Γ. Ντρενογιάννης, Β.Βαϊμάκη, Ν. Μαστροπαύλος, Ι. Παραβάλου, Σ. Νίκα.

Θα ακολουθήσει ομιλία από την ιστορικό της Τέχνης και επιμελήτρια του Μουσείου Μπενάκη κ. Φανή-Μαρία Τσιγκάκου.

Τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διατεθούν στο σύλλογο νεφροπαθών Άνδρου σαν συμβολή στην αγορά εξοπλισμού για την μονάδα τεχνητού νεφρού.

Θα ακολουθήσει δεξίωση στους κήπους του ξενοδοχείου ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ με ανδριώτικες γεύσεις, δοσμένες με μια πιο σύγχρονη ματιά από τον executive chef Βασίλη Μήλιο.

H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 23 Σεπτεμβρίου 2009.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.